21-01-2009, 00:48
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
שלום מריאל,
ראשית ברצוני להסב את תשומת ליבך שהחברים שכותבים באשכול מנסים לעזור, עקב אופיו הפומבי של הפורום עוד גולשים קוראים את השאלות והתגובות וחלקם לומדים ונחשפים למידע חדש בזכות שאלתך והתגובות בעקבותיה.
יתכן וחלק מן התשובות וההצעות לא מתאימות לך, אני חושב שהדרך הנכונה להגיב היא 'תודה אך לא זה מה שאני מחפשת' ולהמתין לתגובות חדשות או למקד את עונים. תגובות בסגנון של 'אל תענו' פוגמות באווירה אותה אנו מנסים לטפח בפורום ומונעות דיון ענייני בין הגולשים שמצאו עניין בנושא זה.
לעניין שאלתך,
יש שתי דרכים להכין מרק, על ידי בישול ירקות, בשר/עוף ותבלינים למשך זמן לטובת מיצוי הטעמים או קיצור התהליך (זמן בישול קצר יותר) על ידי שימוש באבקת מרק.
ברצוני להסב את תשומת ליבך שגם באבקות המרק הטבעיות והביתיות (לא נמס בכוס / בישול 5 דקות) יש חומרים מייצבים, חומרים מונעי התגיישות, שומן צמחי וכו' וכו'... מה שכן, באבקות הטובות יותר אין MSD ושאר חומרי טעם וצבע מלאכותיים.
בקשתך לקבל מצד אחד אבקה/תמצית לבישול מהיר ומצד שני להנות מיתרונות של בישול איטי הן כמעט בקשת דבר והיפוכו. הרעיון הכי טוב שאני יכול להמליץ עליו בנוסף למיטב של חברי הפורום הוא להשקיע X ש"ח בתרמוס איכותי ולקחת איתך מרק אמיתי. אם במקום עבודתך יש מיקרוגל, אפשר לוותר על התרמוס ולקחת בכלי אטום ולחמם לפני האכילה.
האדם שימציא פאסט פוד בריא יעשה קופה יפה... ולא, צ'יפס בשמן קנולה והמבורגר תעשייתי בלחמניה מקמח מלא לא נחשב מזון בריא למרות מה שחברות מסוימות מנסות לשכנע אותנו.
_____________________________________
הבלוג : http://www.Ugiyot.com
הגלריה : http://pbase.com/the_cheff
© 2004- כל הזכויות שמורות ל The Cheff, כל המעוניין להשתמש בטקסט או בתמונות (המוחתמות) המצורפות להודעה זו מוזמן לפנות במסר פרטי.
|