22-01-2009, 22:26
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.03
הודעות: 1,606
|
|
מתכון חתצילים בטעם כבד היה כוכב הצנע
להלן המתכון לחצילים בטעם כבד כפי שהופיע בספרה של ליליאן קורנפלד בשנת 1965.
חתכי 3/4 ק"ג חצילים בקליפתם לקוביות. כדי שהמאכל יהיה קל יותר לעיכול, בשלי מחצית אחת וטגני את המצית השניה עם 2 בצלים עד שיתקבל צבע חום. העבירי את הכל דרך מטחנת בשר. תבלי היטב והוסיפי ביצה שלוקה קצוצה.
בתור בונוס לרעבתן ההיסטוריון יש גם חצילים בטעם דג מלוח.
מעכי חציל אפוי או מבושל בעודו חם והוסיפי בצל ירוק קצוץ, שמיר קצוץ, מלפון כבוש, מיץ לימון ומיונית. קשטי בביצים שלוקות.
ועכשיו יש לי גם סיפור משפחתי נחמד.
בתחילת שנות ה-50, בתקופת הצנע, היה אבי פועל בניין. אמי ז"ל נהגה להכין לו דרך קבע את כבד קצוץ מחצילים כדי שיקח לעבודה. אחד הפועלים שעבד איתו גידל בביתו ארנבים, וכל יום היה מביא לעבודה ארנב צלוי. אותו עובד אהב מאוד כבד קצוץ והיה מחליף עם אבי את הארנב הצלוי בכבד הקצוץ. אחרי תקופה הפסיק העובד השני להביא ארנבים צלויים. הוא הסביר כי חיסל את הארנביה כאשר ראה כיצד "עכברוש" ענק (כדבריו) מזדווג עם ארנבת. כיוון שלא רצה לאכול בני כילאיים כאלה הוא חיסל את הארנביה. וכאן נשאל את החברים האם שמעו פעם על זיווג משונה שכזה, עכברוש וארנבת.
|