29-06-2009, 11:58
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 16.06.06
|
|
הפערי מחירים בשוק הפירות והירקות לא קשורים למע"מ. אם בסניף אחד של שופרסל מוכרים משהו במחיר 4 ש"ח ובסניף אחר המחיר 3.5 ש"ח זה בא על חשבון שולי הרווח. אם למוצר מסויים פתאום מתווסף גם מע"מ אז המחיר שלו יעלה אלא אם יחליט הקמעונאי לצמצם את שולי הרווח שלו כדי לקזז את העליה הנובעת מהתוספת של המע"מ.
העלאת המע"מ באחוז אחד תגרום באופן גורף לכך שהמחירים של כל המוצרים והשירותים יעלו. זה לא הגיוני שחנויות למוצרי חשמל, אינסטלטורים, מכולות, חנויות בגדים וכו' יחליטו לסבסבד את עליית המע"מ. זה יכול להיות דבר זמני בשביל למשוך לקוחות אבל בסופו של דבר העלות תתגלגל לצרכן.
אני שוב אומר שהסיפור האמיתי זה לא ביטול הפטור על פירות וירקות. ב"פגוש את העיתונות" עם יובל שטייניץ אמרו לו שהמדינה מכניסה לאזרח כסף בכיס אחד ומוציאה לו יותר מהכיס השני. הוא קרא לזה "איזונים" אני קורא לזה בלוף כי כשהמדינה נותנת (סתם לצורך הדוגמא) תוספת של 100 ש"ח למקבלי קצבאות למיניהם ובמקביל מעלה את המיסים העקיפים ככה שבסוף החודש ההוצאה המשפחתית גדלה ב 300 ש"ח - זה בלוף.
זה כמו שאני אלך לילד קטן והציע לו החלפות: הוא יקבל מטבע גדול של 5 ש"ח ובתמורה אני אקבל ממנו 15 מטבעות קטנים של שקל. בשורה התחתונה אני הרווחתי והוא קיבל את התחושה שהוא הרוויח.