23-03-2010, 15:40
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.07
הודעות: 6
|
|
עוד מתכונים
גלידה הודית ( קולפי )
מרכיבים :
-----------------
4 כוסות חלב
250 סמ"ק חלב מרוכז ממותק
2/3 כוס סוכר
קורט זעפרן ( לא חובה )
1 כפית הל טחון
50 גרם פיסטוק מקולפים, קלויים וקצוצים
2 כפות מי ורדים ( לא חובה )
1.5 כוס שמנת מתוקה - מוקצפת לקצפת נוקשה
150 גרם אגסים קלופים מרוסקים - או מחית מנגו
קורט כורכום
אופן ההכנה :
----------------------
1 . מרתיחים את החלב בסיר גדול מאוד על להבה גדולה שירתח ולא יגלוש במשך 20 דקות ומוסיפים את החלב המרוכז ואת השמנת המתוקה שהוקצפה.
2 . מוסיפים את הפיסטוקים ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עוד 10 דקות ,
מעבירים את התערובת לקערה להיתקרר ,
מוסיפים את המי ורדים , הל , ואת האגסים .
3 . אחר כך יוצקים לקערות הגשה אישיות , ומכסים אותם בניילון ניצמד . מקפיאים שעה ,
ואחר כך מוציאים ובוחשים דקה
ושוב פעם חוזר על עצמו
עד שזה מוכן להגשה .
לקישוט :
-------------
פיסטוקים קצוצים , עלי ורדים , קליפות דקיקות של תפוז או לימון .
בהצלחה ובתיאבון ! .
גלידה פרסית
גלידה פרסית נקראת גם בשמות נוספים כגון : " גלידת זעפרן " או " גלידת פרח וזמיר " ,
אך ידועה גם בשם : AKBAR MASHTI שהיה מוכר הגלידות הראשון בטהרן .
ניתן גם לאכול אותה עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם איטריות .
מרכיבים :
---------------
4 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
4 כפיות אבקת סחלב
1/4 כפית זעפרן - מהולים ב- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) ,
או " מי ורדים רגילים " .
אופן ההכנה :
---------------------------
1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.
2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .
3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.
4 . מורידים מהאש .
5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .
6 . מקררים שעתיים . מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.
8 .מגישים בין 2 ופלים עגולים .
|