לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 23-03-2010, 15:40
  פירומן פירומנוביץ' פירומן פירומנוביץ' אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.05.07
הודעות: 6
קטעים עוד מתכונים

גלידה הודית ( קולפי )


מרכיבים :
-----------------
4 כוסות חלב

250 סמ"ק חלב מרוכז ממותק

2/3 כוס סוכר

קורט זעפרן ( לא חובה )

1 כפית הל טחון

50 גרם פיסטוק מקולפים, קלויים וקצוצים

2 כפות מי ורדים ( לא חובה )

1.5 כוס שמנת מתוקה - מוקצפת לקצפת נוקשה

150 גרם אגסים קלופים מרוסקים - או מחית מנגו

קורט כורכום


אופן ההכנה :
----------------------

1 . מרתיחים את החלב בסיר גדול מאוד על להבה גדולה שירתח ולא יגלוש במשך 20 דקות ומוסיפים את החלב המרוכז ואת השמנת המתוקה שהוקצפה.

2 . מוסיפים את הפיסטוקים ואת הסוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עוד 10 דקות ,
מעבירים את התערובת לקערה להיתקרר ,
מוסיפים את המי ורדים , הל , ואת האגסים .

3 . אחר כך יוצקים לקערות הגשה אישיות , ומכסים אותם בניילון ניצמד . מקפיאים שעה ,
ואחר כך מוציאים ובוחשים דקה
ושוב פעם חוזר על עצמו
עד שזה מוכן להגשה .

לקישוט :
-------------
פיסטוקים קצוצים , עלי ורדים , קליפות דקיקות של תפוז או לימון .

בהצלחה ובתיאבון ! .



גלידה פרסית


גלידה פרסית נקראת גם בשמות נוספים כגון : " גלידת זעפרן " או " גלידת פרח וזמיר " ,
אך ידועה גם בשם : AKBAR MASHTI שהיה מוכר הגלידות הראשון בטהרן .
ניתן גם לאכול אותה עם " פלודה " שזה ברד פרסי עם איטריות .

מרכיבים :
---------------
4 כוסות חלב

3/4 כוס סוכר

4 כפיות אבקת סחלב

1/4 כפית זעפרן - מהולים ב- 3 כפות מי ורדים פרסיים ( "גלוב " ) ,
או " מי ורדים רגילים " .


אופן ההכנה :
---------------------------

1 . מעבירים את השמנת לכלי שטוח ומקפיאים.

2 . מוהלים היטב את אבקת הסחלב עם כוס חלב חם וסוכר .

3 . מוסיפים את התערובת לחלב החם שבסיר
ומרתיחים בערבוב מתמיד עד שנוצרת תערובת קצת דביקה.

4 . מורידים מהאש .

5 . מוסיפים את הזעפרן ומי ורדים ומערבבים .

6 . מקררים שעתיים . מעבירים למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.

7 . מוציאים את השמנת מהמקפיא ,חותכים לחתיכות קטנות ומוסיפים למכונה.

8 .מגישים בין 2 ופלים עגולים .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:29

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר