02-09-2009, 14:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
מתכון לעצלן משקיען, או משקיען עצלן.
לילה, אני וחברתי רעבים, אין נישנוש זמין בהישג יד, אז מחליטים לאלתר עם מה שיש.
חיטוט במקפיא מגלה את הממצאים הבאים:
1 חבילה של שווראמה פרגיות מאמא עוף 5%
קוביות שום קפוא
קוביות פטרוזיליה קפואה
קוביות צ'ילי חריף קפוא
במקרר מצאנו:
1 פילפל ירוק
יוגורטים
מירין (יין אורז מתוק)
ומהמזווה השלמנו בצל טרי, שום טרי, צנוברים ותבלינים.
החלטתי להכין שווארמה משודרגת.
הבצל נקצץ ואודה במחבת עם שמן זית, אליו הצטרפו 2 קוביות שום, 2 קוביות פטרוזיליה וקוביית צ'ילי.
למחבת הוספו הצנוברים ולאחר שתפסו צבע הוספתי את הפילפל הירוק שגם הוא נקצץ.
הוספתי תבלינים (מלח, פילפל 4 עונות, קארי וכמון) ולאחר כבוד גם השווארמה מצאה את מקומה על המחבת.
בזמן שהפרגיות תופסות קצת חום התחלתי לטפל ברוטב:
רוקנתי 2 קופסאות יוגורט לקערה, אליה הוספתי שום טרי קצוץ, שמן זית, קארי צהוב וירוק ומלח.
ולקראת הסוף הזלפתי מעט מירין, על מנת להוסיף קצת מתיקות, וזהו, ברגע שהפרגיות עשו רעש של מוכן, ערמתי בכל צלחת ערימה נאה של השווארמה ועליה שפכתי בנדיבות מהיוגורט.
חבל שלא היה כוח לצלם, אבל היה טעים עד מאוד.
|