27-05-2010, 21:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
שלי לשבועות
שבלולי בצק שמרים במלית גבינות ועוד דברים טובים
רכיבים:
בצק:
4.5 כוסות קמח
30 גרם שמרי "שמרית"
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 ביצים, טרופות
3 כפות שמן זית
200 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב פושר.
למלית:
200 גרם גבינת פטה מגוררת
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 חציל קלוי, קלוף ומרוסק
50 גרם צנוברים
4 כפות עיטורי עגבניות (של אוליביה)
1/2 כוס בזיליקום קצוץ דק
4 כפות זיתים שחורים קצוצים
5 כפות רוטב/ממרח פסטו –> קישור למתכון ממרח פסטו
1 ביצה
פלפל שחור , מלח.
להברשה:
1 ביצה
2 כפות שמן
תבנית קפיצית בקוטר 26 -משומנת.
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
לשים בקערת המיקסר את כל הרכיבים וללוש בעזרת קרס הלישה 5 דק' עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
להעביר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ללוש את הבצק ביד במשך 5 דקות רצוי על משטח מקומח, להעביר לקערה , לכסות ולהתפיח שעה נוספת.
להכנת המלית:
לערבב בקערה את כל הרכיבים.
להכנת השבלולים:
לחלק את הבצק לשני חלקים, על משטח מקומח קלות לרדד כל מחצית לעלה מלבני בעובי 0.5 ס"מ
למרוח על כל עלה מחצית מתערובת הגבינה, לדאוג להשאיר בצד רצועה של בצק ריקה מהמלית,
לגלגל במהודק מהצד שמלא במלית כלפי הצד שריק מהמלית, לגלילה ארוכה.
לחתוך את הגלילה לחתיכות בעובי 5 ס"מ בערך, לקחת חתיכה אחת ולהדק את החלק בלי המלית
לתחתית החתיכה (על מנת שבתחתית המאפה יהיה בצק ולא המלית עצמה). להניח בתבנית כאשר
הצד הפתוח (השבלול) כלפי מעלה.
לסדר בתבנית את שבלולי הבצק בסמוך אחד לשני אך לא צמוד יותר מדי.
למעוך מעט עם היד את כל החתיכות לתוך התבנית , להתפיח חצי שעה.
לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות, לערבב את הביצה והשמן ולהבריש את שבלולי הבצק התפוחים.
לאפות 50 דק' עד שהשבלולים מזהיבים, להגיש חם.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קנלוני במילוי פטריות וגבינות ברוטב בשמל
המתכון:
1 חב' צינורות קנלוני מוכנים
למלית:
50 גרם חמאה
רבע כוס שמן זית
בצל גדול קצוץ דק
2 סלסילות פטריות מנוגבות וקצוצות גס על גבעוליהן
180 גרם גבינת עיזים – פרומעז
1 חבילה גבינת טוב טעם
100 גרם קשקבל
50-100 ריקוטה
לרוטב בשמל: ממליצה להכפיל את הכמות הזו פי שניים, אני אוהבת הרבה רוטב.
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
מלח ופלפל טחון טרי
חצי כפית אגוז מוסקט מגורר
100 ג' גבינת קשקבל או פרמזן מגוררת
להכנת המלית: ממיסים את החמאה עם השמן, ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את הפטריות הקצוצות.
מבשלים 5 דקות עד שהפטריות יפרישו את נוזליהן.מסירים מהאש ומצננים מעט.
כשהפטריות קרות מוסיפים את תערובת הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את צינורות הקנלוני במלית הפטריות והגבינה ועורכים בצפיפות בתבנית בשכבה אחת.
להכנת רוטב הבשאמל:
ממיסים בסיר גדול את החמאה זורים את הקמח ובוחשים עד שהחמאה תיספג בו. מוסיפים את החלב
החם בקילוח דק תוך בחישה רצופה מוסיפים כפית מלח, פלפל ואגוז מוסקט.מוסיפים מחצית מהקשקבל
ומבשלים על אש נמוכה רבע שעה תוך ערבוב לעיתים תכופות.
מפזרים את הבשמל על הקנלוני ובוזקים מעל את יתרת הגבינה המגוררת. עד שלב זה אפשר להכין את הקלנולי מראש.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את הקנלוני כחצי שעה עד שהבשאמל והגבינה יזהיבו.
---------------------
וגם עוגת גבינה עם צימוקים........אעלה מתישהו
_____________________________________
|