21-06-2011, 12:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,123
|
|
תיקון קל
א. החומר הכתום בגזר ובירקות כתומים (מה יש עוד חוץ חוץ מדלעת?), הוא הקרוטן. בירקות אדומים יש שני צבענים אחרים - בפלפלים ובעגבניות יש ליקופן, ובסלק יש אנטוציאנין. לשני אלה אין קשר לויטמין A.
ב. הקרוטן משמש כחומר גלם לייצור ויטמין A בגוף. הגוף מייצר ויטמין A בכמות הדרושה, ואם הגזמנו באכילת גזר, עודף הקרוטן נצבר בעור וברקמות השומן, אך אינו מזיק.
ג. ויטמין A הוא חומר רעיל ביותר כשהוא בעודף. היו מקרים בעבר, שחוקרי קוטב מתו מהרעלת ויטמין A, לאחר שאכלו כבדים של דובי קוטב וכלבי ים. טורפים קוטביים אלה מסוגלים לרכז עודפי ויטמין A בכבד בצורה שאינה מזיקה להם.
|