לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-11-2004, 23:29
צלמית המשתמש של השף
  השף השף אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
אוכל ויין בנחלת בנימין

אני לא נוהג לצטט כתבות שלמות אך נראה לי שזה יכול לעניין פה כמה וכמה :

ב ynet :

ציטוט:

לכבוד חגיגות הבוז'ולה הסתוויות התאגדו תשע מסעדות ובארים מרחוב נחלת בנימין בתל אביב לחגיגה של הרבה אלכוהול ואוכל טוב במחירים לגמרי שפויים
שגיא קופר וענבל קליין

כששמענו שתשע מסעדות לאורך מדרחוב נחלת בנימין בתל אביב החליטו לשתף פעולה והתאגדו לקיים ביחד מיני-פסטיבל של אלכוהול ואוכל, נזכרנו מייד באפלסיון. אפלסיון, למי שלא יודע, הוא מונח צרפתי, שמתייחס למחוז בו מייצרים יין. לכל אפלסיון חוקים וכללים נוקשים משלו, שמסדירים את הייצור וקובעים מי רשאי להיכלל בו.



במקרה של נחלת בנימין, לא מדובר במחוז במובן של שיטות, הרכבים וחוקי ייצור, אלא יותר מן ההיבט של האיחוד והמיקום הגיאוגרפי. זהו אפלסיון קליל, שובב וחדשני של מסעדות עכשוויות באיזור הקלאסי-היסטורי של העיר ללא הפסקה. כמו חברי מחוז יין לכל דבר, התעלו חברי "נחלת בנימין הקטנה" מעל השיקולים האישיים, האגו, והתחרות, והלכו על משחק קבוצתי ראוי לחיקוי.



החל מיום ד' (10 בנובמבר), ובכל ימי השבוע שלאחריו, עד להשקת הבוז'ולה נובו ב- 18 לחודש, יציעו כל המסעדות והבארים המשתתפים באירוע מנות מייצגות ומשקאות מגוונים במחירים מוזלים. במשתתפים: פביאנה ודיניץ, זומא, תהל, בטי פורד, אורקה ובראון, ל'אנטריקוט ומכה. הסיבה לקיומו של הפסטיבל הזה לא ממש חשובה - אם לכבוד הסתיו, בקונטקסט של חגיגות הבוז'ולה בנובמבר, או סתם פילנטרופיה וכוונות טובות. מה שיפה הוא עצם העובדה שלראשונה יש כאן מתחם משותף - גם ברעיון, ולא רק בגיאוגרפיה.



האירוע הזה הוא הזדמנות לשוטט בין המסעדות והבארים, לטעום יין עם מנה מסוימת במסעדה אחת, ולהשוות את טעמו של אותו יין עם מנה שונה, ממסעדה אחרת. המחיר: 20 שקלים לכוס יין ראשונה (הכוס נשארת בידיכם), ו-15 שקלים למילוי חוזר בכל אחת מהמסעדות המשתתפות. בהחלט יש מצב לחוויה מוצלחת, בקבוצה או בזוג.



http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3000838,00.html

וב nrg :

ציטוט:

לרגל הסתיו והמיתון הכריזו 9 מסעדות יוקרה בנחלת בנימין על פסטיבל, בו יוצעו מנות מיוחדות מהתפריט ב-20 שקלים בלבד
רון לוין
8/11/2004
תשע מסעדות יוקרתיות, 20 שקלים למנה ותשעה ימים של שכרון קלוריות הם המרכיבים העיקריים של פסטיבל האוכל שייפתח מחרתיים במתחם הבילוי ברחוב נחלת-בנימין בלב תל-אביב. לרגל הסתיו החליטו המסעדות תהל, אורקה, בטי פורד, בראון, ל'אנטרקוט, מכה, זומה, דיניץ ופביאנה לשתף פעולה לראשונה, והן יציעו מנות מהתפריט ואלכוהול משובח בשני מטבעות של עשרה שקלים כל אחד.

בין ה-10 ל-18 בנובמבר יציעו בכל אחת מהמסעדות אפשרות משתלמת להזמין שלוש מנות מהתפריט תמורת הסכום שלעיל לאחת. להעלאת המורל, גם כוס יין תעלה 20 שקלים. המחיר כולל גם גביע יין חגיגי במתנה, שעימו יוכלו החוגגים לגשת לכל אחת מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל ולמלא אותו ביין משובח תמורת 15 שקלים לכוס.

"המחיר המשתלם של התפריט המיוחד והאלכוהול נועד לאפשר לחוגגים לבקר בכמה מסעדות בערב אחד וליהנות מחוויית בילוי שלמה, שמציע רחוב נחלת-בנימין", מסבירים בעלי המסעדות את שיתוף הפעולה המפתיע למדי. מה שלא תשמעו מאותם בעלים הוא שהפרויקט נולד במטרה "לעורר" את המתחם שסובל בשנה האחרונה מדילול במבקרים, ומתוך הרצון לשנות את המצב, שעלול להיות קטסטרופלי עבור כמה מהמסעדות.

"כל מתחם נחלת-בנימין ורחוב לילינבלום הפך למתחם בילויים לצעירים שבאים לדפוק את הראש באלכוהול", אומר אחד מהגורמים המעורבים בפרויקט. "אנחנו מנסים לאותת שיש כאן מסעדות מצוינות שסובלות מהיעדר לקוחות. יש פה לפחות שתי מסעדות מאוד מושקעות שאם לא יתרחש אצלן נס, הן יעלמו מהשטח מהר מאוד".
</SPAN>


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/main/199/364.jpg]


פאייה בשר ופירות ים של "תהל"

דילוגים בחצר הפנימית
אז מה עושים? פסטיבל, ובגדול. בניו-יורק משגשג שבוע המסעדות כבר כמה שנים, והקונספט הובא לארץ על-ידי עיתון "מעריב". לפני כמה חודשים התקיים שבוע המסעדות הארצי וזכה להצלחה מסחררת. ועם הצלחה לא מתווכחים. מקסימום משנים קצת. תשע המסעדות החליטו להתאחד ולהפוך את המדרחוב כולו לחצר פנימית שכל אחד יכול להסתובב בה, לאכול ובעיקר להכיר את המסעדות.

מי שיכולה להרוויח ובגדול מקיום הפסטיבל היא מסעדת "אורקה", שנחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל, אך גם מהיקרות שבהן. אף שבחודשים האחרונים הוכנס ל"אורקה" תפריט בר שהוא זול יותר מתפריט הישיבה הקבוע, הקהל הישראלי, שאוהב מזון גורמה אך אינו יכול להרשות לעצמו להיכנס למסעדות מהסוג של "אורקה", עדיין לא הגיע.

"אנחנו בהחלט מצפים להרחיב את קהל הלקוחות, ורוצים שאנשים ייכנסו ויטעמו את האוכל שלנו, ויידעו שיש כמה רמות של תפריטים במחירים שמתאימים לכל סועד", אומרת סיגל ספיר, מבעלי "אורקה". "אני גם מצפה שהקהל שיגיע יגלה את מתחם נחלת-בנימין כרצף אחיד של מסעדות וברים שהחצר החיצונית שלהם זו המדרכה שמחברת בין כולם.

"באירופה נהוג לראות שלל מקומות שמחוברים זה לזה, עם מגוון רחב של מסעדות וטעמים שונים. בישראל אנחנו נהנים ממזג-אוויר מצוין ומתרבות ישיבה בבתי-קפה על מדרכות. באמצעות שיתוף הפעולה, נוכל לחבר את כל המתחם ולאפשר לקהל לדלג ממקום למקום עם הפסקת אלכוהול ואוכל לפי טעמו האישי".
</SPAN>


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/main/199/365.jpg]


טורטליני גורגונזולה ברוטב פטריות של "פביאנה"



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/main/199/366.jpg]


קוסטיצה חמה עם שרימפס של "אורקה"

התחרות נשארת בצד
אלי שמאי, בעליה של מסעדת "פביאנה" המתמחה בסוגי פסטות, מסביר שהרעיון כולו נולד אצל בעלי המסעדות, ומה שיפה בו הוא שכל מסעדה תגיש מזון שונה, כך שהתחרות נשארת בצד. "המטרה של האירוע היא להביא לתודעת הציבור את קיומו של המתחם, וחשוב שכל מי שיגיע לפה יידע שהוא יכול לדלג ממקום למקום. יש כאן שיתוף פעולה חסר תקדים, כי זו יוזמה של המסעדות ולא יוזמה חיצונית", הוא אומר. "מי שמגיע לפה בדרך כלל מגיע למסעדה ספציפית, ובימי הפסטיבל תהיה אפשרות לטעום במקום ארוחה אחת, כמה מנות בכמה מקומות ובאותו סכום".

אז אילו מנות כלולות בתפריט 20 השקלים? בתהל יגישו מיקס פירות-ים קריספי, פאייה בשר ופירות-ים. בטי פורד ילכו על מרק משי, סנדוויץ' עוף ואבוקדו והמבורגר. באורקה יגישו ספריבס גריל, קוסטיצה חמה עם שרימפס, קלמארי על ענף רוזמרין וקינוחים. מסעדת ל'אנטרקוט תפתיע בכבד אווז ברוטב חבושים, טונה אדומה צרובה בגריל ופטריות פריז בפסטו. במסעדת בראון ימליצו על אצבעות סלמון בפילו, כנפי עוף מתוק חריף, טורטיה עוף עם גוואקמולה.

בדיניץ ייתנו לכם לנסות את סנדוויץ' השניצל, קריספי קלמארי ויציעו לקינוח שטרודל תפוחים. בזומה יהיו סנדוויץ' סושי בפנקו, נובו שרימפס בגריל וגיוזה כבש. במכה יגישו שרימפס בחמאה, שום ולימון, פירושקי בשמנת חמוצה וכבדי עוף ביין. לבסוף, מסעדת פביאנה תגיש קריספי פסטה עם טרטר טונה וטורטליני גורגונזולה.</SPAN>

http://www.nrg.co.il/online/12/ART/816/977.html


לפי מה שקראתי אך לא ראיתי לכך איזכור כאן, גם רום של בקרדי יימכר במחיר 20 ש"ח בכוס מיוחדת של בקרדי וכמובן, מילוי נוסף ב 10 ש"ח (אני מקווה שאני זוכר נכון את המחירים), כחובב של ציוד בארים, ובראש ובראשונה כוסות, נראה לי שאני יודע מה אני הולך לחפש שם...
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:52

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר