לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה "ונדמה לי בכל מה שאומרים ישנו אבק תבונה" (רחל שפירא) חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > סטודנטים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-10-2012, 01:16
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.10.12
הודעות: 1,061

קודם כל אין צורך ללמוד לבגרות למתמטיקה בשביל להבין טוב את החלק הכמותי בפסיכומטרי. נהפוכו, זה רק יכול לקבע את החשיבה הכמותית שלך בפסיכומטרי. עדיף לך לדעתי קודם לעשות את הפסיכומטרי. כל מה שאתה צריך לעשות לפני הפסיכומטרי זה ללמוד רק את המבואות במתמטיקה, שזה לא הרבה חומר.

בקשר לשאלה אם ללמוד 4 או 5 יחידות. זה לא משהו שאתה יכול להחליט לפני שאתה מחליט מה ללמוד, כי גם אם אתה לא שואף בכלל לכיוון הריאלי, יש סיכוי שתצטרך 5 יחידות בשביל להתקבל לחוג מסוים. למשל, לימודי רפואה לא דורשים באופן רשמי 5 יחידות במתמטיקה, אבל הסיכוי שלך להתקבל עם פחות מזה הוא קטן יותר בגלל התחרות הגדולה. תמיד יהיה מישהו שיש לו סכם קרוב לשלך, אבל להבדיל ממך הוא למד 5 יחידות, לכן יעדיפו אותו.

כדאי שתלמד מתמטיקה רק אחרי שתדע מה אתה רוצה מעצמך. ואל תחשוש ללכת בכיוון של 5 יחידות רק משום שאתה בא מרקע של 3. אני לומד כרגע גם כן מתמטיקה ביואל גבע, ותתפלא שהרקע של התלמידים הוא בכלל לא פקטור ברמת ההצלחה. שני האלמנטים היחידים שמשפיעים על ההצלחה של התלמידים הם רמת המורים ושעות התרגול שמשקיעים התלמידים.

רק כדי לסבר את האוזן. בכל פעם שהמורה שלי פותח נושא חדש הוא אומר: "כל מי שלא למד את זה עדיין, מעולה. מי שלמד את זה בתיכון, צר לי בשבילכם, יהיה לכם יותר קשה להבין את החומר". הרעיון הוא שבתיכון מלמדים בשיטות הזויות למדי ומלמדים אותך הרבה שקרים והנפצות במתמטיקה. הקורסים ביואל גבע בנויים כך שגם תלמידים שלא למדו מעולם מתמטיקה, יצליחו להבין את החומר ויצליחו בבגרות.

בשיעור האחרון מישהו שאל את המורה מה הממוצע של הכיתות שלו בבגרויות במתמטיקה. הוא אמר שהממוצע פעם היה 91. כיום הוא עומד על 85 בגלל שתי מגמות: 1. משרד החינוך העלה את רמת התרגילים בבגרות. 2. התלמידים היום אימצו גישה שונה. יש הרבה יותר תלמידים שמגיעים בגישה שהם רוצים ציון 70 בשביל להתקבל למקצוע מסוים במכללה ולכן לא מכוונים ליותר מ-75.

ובכן, למה אני אומר את זה? כדי לגרום לך להבין שגם כיתה המורכבת מתלמידים מכל הסוגים (כן, גם כאלה שלמדו רק 3 יחידות), יכולה להגיע לממוצע של 91, שזה ממוצע כיתתי מעולה לכל הדעות (גם 85 זה ממוצע כיתתי מעולה). הכל תלוי ברמה של המורה ובנכונות שלך לתרגל הרבה.

בקשר לשאלה אם עדיף מכינה. לאיזה מכינה אתה מתכוון? מכינה לשיפור כללי של בגרויות או מכינה אקדמית?
במכינה אקדמית אתה בוחר חוג שבו אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה, ובעצם מתחיל מכינה שמשלבת 4 מקצועות שהאוניברסיטה חושבת שהם רלוונטיים לחוג. ואתה לומד את המקצועות האלה במשך שנה אקדמית אחת, שבסופה אתה מקבל ציון שהוא למעשה "תחליף" לתעודת הבגרות.

היתרונות במכינה אקדמית הם:
1. אם יש לך תעודת בגרות שלוקה בהרבה חוסרים, אז יותר פרקטי לעשות מכינה במרוכז מאשר לעשות הרבה קורסים במפוזר.
2. אתה לומד רק מקצועות שרלוונטיים לחוג שאתה רוצה ללמוד בו באוניברסיטה.
3. חיסכון כספי - מכיוון שזו מכינה אקדמית, היא עולה כמו שנה"ל אקדמית, כלומר מסובסדת וזולה. זה גם אומר שאם אתה זכאי למלגות אקדמיות כלשהן (לוחמים/בוכרים/אנערף), אז אתה יכול לקבל מימון למכינה.

חסרונות של מכינה אקדמית:
לימודים מאוד אינטנסיביים במשך שנת לימודים רצופה (לא שלימודים במכוני בגרויות פחות אינטנסיביים. פשוט במכונים השונים אתה לא לומד 9 חודשים רצוף. אתה יכול לפצל בין המקצועות כך שמידי פעם יהיה לך גם זמן לעבוד ולחיות).

שורה תחתונה
אני ממליץ לך קודם כל לעשות את הפסיכומטרי ולנסות לקבל כמה שיותר כדי לפתוח לעצמך כמה שיותר דלתות. משם יהיה לך גם יותר קל להחליט מה אתה רוצה לעשות עם עצמך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:45

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר