28-06-2014, 18:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
|
|
תמהני...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
קדירת חרס דורשת טיפול שונה: השריה של לפחות חצי שעה של הקדרה והמכסה בדלי מים לפני השימוש. שימוש במינימום נוזלים (הירקות והבשר אמורים להתבשל בנוזלים שלהם עצמם) והתחלת בישול בתנור קר, ובישול בחום יחסית גבוה למשל זמן ארוך.
|
את יודעת - אני משתמש, בין היתר, במספר קדירות חרס בגדלים וצורות שונות, משך שנים רבות, ומעולם לא עברתי את הריטואל הנ"ל, ולמרות זאת לא היו תלונות על התוצאות....
אגב, ההשריה במים אמורה להיעשות רק לגבי כלי חרס לא מזוגגים! זו גם הסיבה היחידה להתחיל מתנור קר, אחרת הכלי מתפוצץ. סיבה נוספת להשריה מקדימה - כלי חרס רווי מים לא יספוג את נוזלי הבישול ויהיה קל בהרבה לנקותו לאחר מכן. כאמור, מניסיוני, זה לא הכרחי, מה עוד שכלי חרס נשברים או נסדקים הרבה לפני השלב שבו הניקוי הופך לבעייתי...
|