לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 15-11-2004, 08:12
צלמית המשתמש של SnaX
  SnaX SnaX אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.06.02
הודעות: 4,181
תמונה מדריך - שיקולים בקניית מצלמה דיגיטלית , נכתב ע"י BigAssWeb

מדריך זה נכתב ע"י BigAssWeb , והוא הועבר לפורום החדש מהישן , כל הזכויות שמורות לו.

לאור העובדה שמופיעים כאן אלפי אשכולות בנוסח של "תעזרו לי לבחור מצלמה", ובהמשך לאשכול "ההנהלה יורדת לעם" בו היו מספר בקשות למדריכים
(רואים, לא שכחנו) הנה מדריך (מתורגם באופן חופשי מאוד מספר של ya_ya, של חברת B&H לינק: http://www.bhphotovideo.com) מקווה שזה יהיה לעזר. בחירת מצלמה דיגיטלית - תרגום BAW

מבוא
בחירת מצלמה דיגיטלית איננה חייבת להיות תהליך קשה וכאוב. מה שכן, צריך להבין למה תשמש המצלמה ואז ללמוד את הבסיס של הצילום הדיגיטלי. מטרת המדריך הזה היא להביא את הקורא למצב בו יוכל לקבל החלטה מושכלת. אפרט כאן כמה פרמטרים שאותם יש לשקול כאשר בודקים מצלמה.
המדריך נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות ועצלנות בלבד.

1. פיקסל = רזולוציה (Resolution)
המילה הכי חמה בשוק המצלמות הדיגיטליות כיום היא "מגהפיקסל" ויש לכך סיבה טובה.
ה"לב" של כל מצלמה דיגיטלית הוא חיישן אלקטרוני (לרוב מסוג CCD) שמקליט את התמונה. הסנסור עצמו מורכב ממיליוני נקודות מיקרוסקופיות הנקראות פיקסלים. כל פיקסל כזה יכול להקליט רק צבע אחד. לכן, ככל שיש יותר פיקסלים, כך נקבל רזולוציה = הפרדה = רמת פירוט גבוהה יותר והתמונה תהיה חדה וטובה יותר.
מספר המגהפיקסלים הוא פשוט מספר מיליוני הפיקסלים במצלמה. אפשר גם לחשב אותו ממידות ה- CCD הנתונות לרוב בצורה הבאה:
רזולוציה = 1600 X 1200 = 1,920,000 פיקסלים = 1.9 מגהפיקסלים.
טוב, אז מה כל הסיפור? הנקודה היא שהרזולוציה קובעת את איכות ההדפסה של התמונות. כלל האצבע הוא שהדפסה איכותית של תמונה מבוצעת ב- 300 DPI. ראשי התיבות DPI שייכים למונח DOTS PER INCH או בתרגום לעברית צחה, מספר הנקודות שהמדפסת מדפיסה באינץ' מרובע. גם כאן, כל נקודה יכולה להיות בצבע אחד בלבד. עכשיו נוכל לחשב את כמות המגהפיקסלים שנזדקק לה כדי להדפיס תמונות איכותיות בגודל מסויים. למשל גודל סטנדרטי של 5X7 אינץ' (בערך 9X13 ס"מ).
נניח שאנחנו משתמשים במצלמה עם 3.3 מגהפיקסל, = רזולוציה 2140X1560.
נחלק 2140 ל- 300 ונקבל 7.13 אינץ'
נחלק 1560 ל- 300 ונקבל 5.2 אינץ'
זהו גודל התמונה שנוכל להדפיס באיכות המומלצת (כזכור 300 DPI).
למעשה, ניתן להוריד את רזולוציית ההדפסה גם לפחות מ- 300 DPI אם משתמשים בפורמטים מתאימים לשמירת התמונה (TIFF, JPEG, RAW ברמת דחיסה נמוכה) .
מצד שני, אם כל מה שאתה מחפש בתמונות הוא לפרסם אותן בפורומים ברשת, עליך לדעת שכל הדפדפנים, ללא יוצא מן הכלל, מציגים את התמונות ברזולוציה של 72 PPI או פיקסל לאינץ' מרובע. כלומר, אפשר להסתדר בהחלט לא רע גם אם מצלמה של 2 מגהפיקסל, ולהשקיע דוקא במצלמה בעלת עדשות טובות יותר…
סיכום:
אחד הפרמטרים החשובים בצילום דיגיטלי הוא הרזולוציה של המצלמה, הנמדדת ב(מגה)פיקסלים. הרזולוצייה קובעת את גודל התמונה שניתן יהיה להדפיס בצורה איכותית.
רזולוציה גבוהה חשובה למי שמעוניין להדפיס את התמונות על נייר ופחות חשובה למי שמעוניין לפרסם תמונות ברשת.

2. עדשות (Lens)
כאשר אתה נמצא במרחק מהאובייקט שלך, זום הוא דבר שימושי ביותר. כמעט לכל מצלמה הנמכרת כיום יש עדשה עם זום כזה או אחר. השיקול היחיד שיכול להיות נגד רכישת מצלמה המצויידת בזום הוא שיקול עלות.
הדבר הבסיסי שצריך לוודא בקשר לזום הוא שמדובר בזום אופטי ולא בזום דיגיטלי. ההבדל בין שניהם הוא שבעוד שזום אופטי אכן משנה את מרחק המוקד של העדשה, הפעולה של זום דיגיטלי היא שונה לגמרי.
למעשה, זום דיגיטלי פשוט בוחר חלק מהתמונה שנקלטה על ה- CCD ומגדיל אותה לגודל המבוקש, אם ע"י שכפול של הפיקסלים הנדרשים ואם (במקרה הטוב יותר) ע"י ביצוע אינטרפולציה, כלומר, בוחרים שני פיקסלים צמודים, מוצאים את הצבע הממוצע שלהם ומוסיפים ביניהם פיקסל שלישי בצבע זה.
הערה: ברור שפעולה כזו דורשת חישוב. מכאן ברור שאם אפשר לבצע אותה בעזרת מחשב ותוכנה שהמשאבים שלהם חזקים הרבה יותר מאלה של המצלמה, עדיף ללכת לכיוון הזה.

כמה מילים על מרחק המוקד (Focal Length)
כאשר בוחנים את מרחק המוקד של העדשות במצלמה דיגיטלית, חשוב לזכור שרכיב ה- CCD קטן בהרבה מפריים בסרט 35 מ"מ. בעוד שגודלו של האחרון הוא כ- 36X24 כלומר 1X1.5 אינץ', הגודל הממוצע של CCD לרוב פחות מאינץ' מרובע אחד. כיוון שכך, יש לצפות שמרחק המוקד במצלמות דיגיטליות יהיה קטן יותר מזה של עדשות המיועדות למצלמות SLR 35 מ"מ.
כל מנת לשמור על אחידות המידות, העדשות במצלמות דיגיטליות מסמנות את העדשות בסימון "מקביל למרחק מוקד במצלמת SLR ". אחת הבעיות עם הסימון הזה היא שבמידה ומעבירים עדשות ממצלמה רגילה למצלמה דיגיטלית, יש עיוות, לרוב בפקטור של כ- 1.6, כלומר, עדשת 100 מ"מ על מצלמה רגילה הופכת לעדשת 160 מ"מ על מצלמה דיגיטלית.
זום מסומן לרוב בצורת X3 או X4. הכוונה בסימון זה היא שההגדלה היא פי 3 (או 4) מהמצב הפתוח ביותר של העדשה, כלומר זום 3X הופך עדשת 35 מ"מ ל- 105 מ"מ.
חשוב לדעת שככל שהזום גדול יותר, כך קשה יותר להגיע ליציבות מספיקה כדי לצלם תמונה ובזום X10 כמעט תמיד צריך להשתמש בחצובה.
מאקרו (Macro)
דבר נוסף שרצוי שיהיה לעדשה הוא יכולת לצלם צילומי מאקרו.
לעדשה יש גם מרחק מינימום מסויים והיא אינה יכולה להתמקד על עצם הנמצא קרוב יותר ממרחק זה. ללא מאקרו, מרחק זה הוא בדרך כלל קצת יותר ממטר. מאקרו טוב מאפשר צילום ממרחק של סנטימטרים ספורים.
סיכום
לכל עדשה יש מרחק מוקד. ככל שמרחק המוקד גדול יותר, ניתן לצלם בהגדלה עצמים רחוקים יותר. בעדשות בעלות זום (אופטי), ניתן לשנות את מרחק המוקד הזה, לרוב בפקטורים של 3 או 4, וכיום גם 10. קיים גם "זום דיגיטלי" אך הוא למעשה בחזקת "לחם לעניים".
בעוד שזום משמש להתמקדות על עצמים רחוקים, מאקרו מיועד להתמקדות על עצמים קרובים מאוד - לעיתים במרחק סנטימטרים ספורים.

3. LCD מוניטור ועינית (Monitor & Viewfinder)
רוב המלמות כיום משווקות עם מוניטור LCD המציג את התמונה שהמצלמה "רואה" ומאפשר שליטה על פרמטרים שונים בזמן הצילום. המוניטור הזה הוא גם זללן סוללות לא קטן… תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה חשוב מאוד לודא שהמצלמה מצויידת גם בעינית כיון שקשה לשמור על יציבות כאשר צריך להחזיק את המצלמה רחוק מהפנים.
במצלמות היקרות יותר מותקנת עינית המאפשרת לראות דרך עדשת המצלמה, מה שמכונה בדר"כ "רפלקס". היתרון הגדול של שיטה זו הוא שאתה מקבל את הפריים בדיוק כפי שהוא באמת, ללא זיוף הנובע ממיקום העינית בצד, או מעל לעדשה.

4. נפח אחסון
רוב המצלמות המשווקות כיום מכילות אמצעי אחסון לתמונות.
האמצעי הנפוץ ביותר ביותר הוא כרטיס SMARTMEDIA, לרוב בקיבולת של 128MB, או COMPACT FLASH לרוב של GB1. קיימים גם אמצעי אחסון נוספים (Memory stick, xD-Picture). ברור שככלל, כדאי שהמצלמה תתמוך בכמה שיותר סוגים של אמצעי אחסון, אבל שני הראשונים הם כיום המקובלים בשוק.

5. קצב צילום
במצלמת סרט רגילה, קצב הצילום הוא מהיר מאוד. למעשה, זהו הזמן שלוקח למצלמה להעביר את הסרט קדימה, וקצב הצילום נמדד בתמונות לשנייה.
במצלמות דיגיטליות לעומת זאת, המצב שונה לגמרי. בגלל העובדה שהמצלמה צריכה למעשה "לכתוב" כמה מיליוני פיקסלים בכל צילום, קצב הצילום הוא איטי הרבה יותר. ברוב המצלמות הדיגיטליות המודרניות מותקן כיום RAM המאפשר צילום כמעט רצוף של מספר תמונות אך אז חייבת לבוא הפסקה של כ- 20 שניות עד שה- RAM מתרוקן.

6. כ-ס-ף
המממ… אין הרבה מה להכביר מילים על השיקול הזה. מה שחשוב להבין זה שכמו כל דבר אחר בעולם, איכות וביצועים עולים כסף - אין ארוחות חינם.

סיכום
חמשת הפרמטרים שתיארתי כאן, בצרוף מגבלת הכסף מהווים לדעתי את השיקולים העיקריים בקניית מצלמה דיגיטלית. כל אחד ואחת צריך יהיה להחליט מה חשוב לו יותר - רזולוציה או עדשה, יותר נפח אחסון או אולי דווקא גודל המצלמה והמשקל שלה. כל הנתונים על הפרמטרים הנ"ל חייבים להיות לכם ביד לפני שמחליטים. הם אמורים להופיע בכל דף תכונות של כל מצלמה ואם הם לא מופיעים - רדו מהדגם הזה…

שיהיה בהצלחה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הגלרייה שלי
Canon EOS 400D + 18-55 + 50 f/1.8 + 70-200 f/4L

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 04:41

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר