09-09-2005, 08:05
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
|
מבחינה אלקטרונית, מומלץ לא לכבות ולהדליק את המחשב (או כל מכשיר אלקטרוני לעניין זה)
גם טלוויזיה, למשל, מומלץ לכבות באמצעות השלט, ולא באמצעות הכפתור, בגלל ההבדל בין כיבוי אנלוגי של הכפתור לכיבוי דיגיטלי של השלט.
הבעייה היא, שאלקטרוניקה רגישה למשהו מסויים הרבה יותר מאשר לכיבויים והדלקות, והמשהו המסויים הזה הוא קפיצות בחשמל. אם יש לך באיזור הרבה כאלה, השארת המחשב דולק יותר, רק תגדיל את הסיכוי שלו לכתוב יותר "מכות" שכאלה, ובסוף "למות" (כלומר, להישרף). לי למשל, זה קרה לא מזמן. ספק הכוח מת בעקבות קפיצה בחשמל, והרג איתו הכל: הרד דיסק, לוח אם/מעבד, הבקרה הדיגיטלית של המאווררים במארז, וזהו (מספיק, לא?).
יש לשים לב שמחשב כבוי הוא לא באמת כבוי, ועדיין זורם חשמל במערכת, שקפיצות בחשמל יכולות לדפוק בדיוק באותה מידה. לכיבוי אמיתי של המחשב, יש לכבות אותו דרך המפסק שבספק הכוח (אם יש) או על ידי ניתוק זרם החשמל. מומלץ, אם יש לך ספק כוח ג'נרי (כמו שלי היה) (ג'נרי = בלי חברה בעלת שם מאחוריו) - להחליף אותו במיידי. נכון, זה עולה כסף, אבל זה יחסוך לך הרבה מפח נפש בעתיד... ככל שספק איכותי יותר, הוא עמיד יותר מפני קפיצות בחשמל, וכו'. אני כמובן מדבר על Antec, Enermax, ThermalTake ואחרים מהרמה הזאת.
כבר הרבה זמן שקלתי לקנות ON-LINE UPS (הדבר היחיד שיכול להגן מפני הדברים האלה), ועכשיו קניתי... רק חבל שזה לא קרה שבוע קודם 
|