לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-09-2005, 11:13
  Teris Teris אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.12.04
אני אנסה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גם אני מורעל שמתחילה ב "מדרג ביחידות."

נפילה מטיס - מקנה לך המון אפשרויות בהם גיבושים ליחידות עילית, כל מיני ראיונות בזמן שאתה בבקו"ם. או דח"ש למחזור הבא שבו חטיבות החי"ר מגייסות ושם אתה יכול לגשת לגיבוש יחטי"ות (אתה תוכל לבקש רק ראיון). בעקרון המון יחידות אוהבות נפלי טיס אבל עדיין, הכל תלוי בתזמון והדברים האלה לא קבועים... זאת אומרת, אתה תוכל ליפול בתותחנים (למרות שגם שם יש שני יחידות מיוחדות שאוהבות נפלי טיס) או בנ"מ. כמובן שתוכל גם להשאר בחיל האוויר באיזשהו תפקיד איכותי... שוב, הכל תלוי בתזמון.
נפילה מחובלים - בעקרון אותו סיפור כמו בטיס רק שנפלי חובלים לא נחשבים "איכותיים" כמו נפלי טיס, וכך לא כל יחידה תרצה להביא לך ראיון, במקרה הזה גם אתה ישר נפלט מחיל הים לבקו"ם... בניגוד לטיס. גם פה הכל תלוי בתזמון.

נפילה מאחת מיחידות העילית - תוכל להשתבץ בפלס"רים למינהם, דובדבן ימ"ס מגלן (לא מקבלים נופלי שלדג) ולפעמים אף 669. יש גם מדריך לוט"ר ודברים כאלה. בנוסף, תהיה לך אפשרות להשתבץ בתפקיד הדרכתי באחת מהיחידות.

נפילה מפלס"רים, אגוז מגלן ודובדבן - ברוב המקרים, תוכל להשתבץ בעורב חה"ן של החטיבה. זה תלוי מתי נפלת. תוכל גם לשמש באיזשהו תפקיד הדרכתי ביחידה.

נפילה מעוקץ, פלס"ר שריון, יהלו"ם ומיתר - במקרה של נפילה מעוקץ, אתה תשתבץ באחד מגדודי החי"ר יעודי. במקרה של נפילה מפלס"ר שריון, תהיה לך בחירה - לקבל דח"ש למחזור הבא ולהשתבץ בשריון (גדודים), ובמקרה הספציפי הזה גם ברוב המקרים תוכל לבקש להצטרף לגדוד בחטיבת חי"ר. במקרה של נפילה מיהלו"ם, תחזור לגדודי הנדסה הקרבית. במקרה של נפילה ממיתר, תוכל להשאר בתפקיד הדרכתי ביחידה או ללכת לגדודי התותחנים.

זהו. שאלות ייתקבלו בברכה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-09-2005, 12:33
  dorsalem2 dorsalem2 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.08.04
סתם סיבכת את העניינים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גם אני מורעל שמתחילה ב "מדרג ביחידות."

לפי מה שהסבירו לנו במיונים לשייטת, כך הצבא מדרג את יחידותיו השונות:

1) קורס טיס - מעל כולם, המיונים אליו אינם קשורים ליחידות אחרות, במידה ואתה מסיים גיבוש טיס ולא מתקבל אתה זכאי לראיון צנחנים/דובדבן, שים לב! לא מספיק לעבור את הראיון בשביל להגיע לדיבדבן! עליך לעבור גם גיבוש לאחר גיוסך לצנחנים, כלומר אפשר להגיד שהראיון הוא ראיון צנחנים בלבד.

2) שייטת 13 וסיירת מטכ"ל - בשביל להגיע לשייטת 13 יש 2 דרכים, דרך גדנע צלילה בסוף כיתה י"א, מי שמסיים את גיבוש גדנע צלילה אינו זכאי לשום גיבושון או מיון נוסף. והדרך המשותפת לשתי היחידות היא דרך יום הסיירות, מי שמסים את הגיבושים הללו דרך יום סיירות זכאי לגיבוש/גיבושון - חובלים, 669, שלדג ( רק למי שמסיים גיבוש שייטת משום שמגיבוש מטכ"ל מאתרים חבר'ה גם לשלדג), וצוללות.

3)קורס חובלים - יש מספר דרכים להגיע לקורס:
א) בעלי משקפיים עם נתונים אישיים מתאימים מקבלים זימון למיוני חובלים וצוללות ויכולים להגיע ישירות לגיבוש, אם הם מסיימים אותו הם לא זכאים לדבר.
ב) לקבל גיבוש חובלים ביום סיירות, בדרך כלל מי שמסיים גיבוש זה זכאי לגיבושון צוללות בלבד וראיון לאגוז משום שהציון שלו ביום הסיירות נמוך מידי בשביל 669 ושלדג...

אני ממהר אני אמשיך בערב.. זה לביינתים..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר