19-09-2005, 13:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.04
|
|
|
עוד אח של יגאל עמיר, שאותו לא לוקחים לצבא
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3143869,00.html
אח של יגאל עמיר: מנעו את גיוסי כדי להתנקם
אמיתי עמיר, שהיה אמור להתגייס השבוע, נחקר לדבריו ע"י השב"כ ולאחר מכן קיבל הודעה המבטלת את החיול. אבל הוא לא מצטער יותר מדי: "אין לי מוטיבציה להתגייס לצבא שמגרש יהודים". לדבריו, "זה עוד נדבך במסכת הרדיפות אחרי משפחת עמיר, אבל אנחנו נמשיך ללא חשש"
אמיתי עמיר, אחיו הצעיר של רוצח ראש הממשלה יצחק רבין, אמור היה להתגייס לצה"ל ביום רביעי הקרוב. אולם אתמול (א') הוא התבשר לדבריו כי החיול מבוטל עד להודעה חדשה. עמיר, מצדו, שמח והסביר כי הוא מעדיף לא להתגייס.
"לפני שלושה ימים זומנתי לחקירה אצל חוקר שב"כ בתל השומר", סיפר עמיר ל-ynet. "בין השאר הם שאלו אותי האם אני רוצה להתגייס ואמרתי שאני מעדיף שלא. זו החלטה של הצבא, אם יחליטו לגייס אותי אני אתגייס, ואם לא אז אדרבה. בעקרון השב"כ חקר אותי, רצו לראות מי אני, והזהירו אותי שאם אני אמשיך בדרך בה אני הולך כעת, אני עלול להסתבך.
"הם התכוונו לאנשים שאני מסתובב איתם מהימין, שלדעתם מסיתים אותי. לא מצא חן בעיניהם גם הפעולות שאני עושה כמו זה שהסתננתי לחומש והשתתפתי בפינוי או ההפגנות בהן לקחתי חלק כמו ההפגנה בכפר מימון".
-------------------------------------------------------------------------------------------
חשבון נפש
התנהגות המדינה מעניקה גושפנקה לתומכי עמיר.
החטא העיקרי של יגאל עמיר מעבר לזה של רצח "רגיל" (למרות שאין כזה דבר רצח רגיל. כל בן אדם ערכו לא יסולה), הוא שפגע בסמכות החוק והשלטון באופן הכי גרוע. מבחינת "לא תרצח", מבחינה זו דווקא יש רציחות הרבה יותר איומות, שכל כולה הם למטרות רצח נטו רחמנא ליצלן. אבל יגאל עמיר פגע בחוק, בעומד בראש של כל מערכת החוק ושלטון.
אבל, כשהמדינה עצמה מתחילה עם נקמות שלא כתוב בחוקי המדינה, ולפעמים אך ורק כדי לרצות חוג זה או אחר, בזה היא סותרת ועושה ללעג את כל היסוד עליו היא נשענת.
לדוגמה: אין בחוקי המדינה שאח של רוצח צריך לשבת בבית הסוהר. למה חגי עמיר יושב עד היום בבית הסוהר? אין בחוקי המדינה שרוצח צריך להיות בתא מבודד. למה יגאל עמיר צריך להיות בתא בודד ולא ביחד עם אחיו למשל או מישהו אחר. אין בחוקי המדינה אף חוק שמונע מרוצח להתחתן בהיותו בכלא. ויש תקדימים של רוצחים שהתחתנו.
אם המדינה הייתה נוהגת אך ורק לפי החוק, מעגל התומכים ביגאל עמיר היה הרבה יותר קטן. וייתכן שאפילו יגאל עמיר עצמו היה מבין עד כמה הוא טעה. עם הזמן מתבגרים ומבינים דברים אחרת.
אבל, ייתכן שיש כאלו שמעוניינים להרחיב את מעגל תומכי עמיר בכדי שהם יוכלו לקבל סיפוק מעצמם ולהיות גאים שהם לא תומכי עמיר. זה עוזר להם פוליטית או סתם נותן להם סיפוק.
נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 19-09-2005 בשעה 13:24.
|