לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-09-2005, 06:57
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
לדעתי אתם טועים-אבל בכל מקרה רבים בטוחים שזה שריד של בית המקדש
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "מה אתה מברבר בשכל ?..."

אחרת לא היו מקדשים אותו - ממתי תקדשים חומה ?

לא היה לי זמן לחפש בספרות ולכן אביא שתי כותרות:

הכותל המערבי | מצלמות בזמן אמת הכותל המערבי קיר התמך המערבי של הר הבית והקרוב ביותר לקודש הקודשים הוא שריד בית ...
thekotel.org/cameras.asp - 16k - מטמון - דפים דומים
הכותל המערבי הכותל המערבי על הר הבית הוא חלק מחומת בית המקדש השני, והוא המקום הקדוש לעם היהודי.
www.trekker.co.il/israel-kotel.htm - 17k - מטמון - דפים דומים

אז מענין מי כאן הבור ועם הארץ המסתמך על מקור בודד ובונה עליו תילי תילים של ראיות

אני שב ומדגיש שלא זה המקור ממנו שאבתי את הידע שלי, זוהי רק כותרת שהיתה זמינה ביותר, שלא תחשבו שמא חלמתי חלום.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 20-09-2005 בשעה 07:05.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-09-2005, 20:55

אני מתאבל על אנשים כמותך, שהשנאה מעוורת את עיניהם
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי נרקיסית שמתחילה ב "איזו אמת בדיוק....???? אסור..."

אני מאד מעריך ומכבד את הזכרון ההיסטורי ואת כל הממצאים הארכיאולוגיים, הספרותיים והתרבותיים של עם ישראל לדורותיו.
הזכרון ההסטורי הוא זה המצדיק את זכותנו והאחזותנו בארץ ישראל - הארץ בה התגבש הלאום היהודי/ישראלי והפך ממשפחה חשוכת ילדים לעם "גדול עצום ורב" ואת הקמתה של מדינת ישראל.

יחד עם זאת אני סולד מכל דרך של סגידה לעץ, לאבן ולקברי צדיקים באשר הם. היהדות נסתה להשתחרר מהם וכפי הניראה איננה מצליחה. ה"המונים" כפי הניראה זקוקים לגוף ואינם מסוגלים להתקבץ מסביב לרוח.

זה איננו מדובר רק ביהודים, אצל הנוצרים "עבודת האלילים" מודגשת הרבה יותר. נדמה לי ואינני מכיר זאת מספיק, ואשמח אם יתקנו אותי, דוקא המוסלמים "השתחררו" יותר מכל הדתות האחרות מ"עבודת האלילים" ואצלם הקשר עם הבורא פשוט יותר.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 20-09-2005 בשעה 21:07.
ישן 21-09-2005, 05:29

כשישנן לי ספקות אני מבקש מידע-אם יש לך כזה אודה אם תציין אותו
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "כן, ברור - העיקר כל המוטיבים שלהם הם ג'יהאד..."

"נדמה לי ואינני מכיר זאת מספיק, ואשמח אם יתקנו אותי, דוקא המוסלמים "השתחררו" יותר מכל הדתות האחרות מ"עבודת האלילים" ואצלם הקשר עם הבורא פשוט יותר."

על תהייתי זאת אתה "מכריז" עלי כבור.
במקום זאת נא השווה בין הפולחנים השונים ואולי תגיע למסקנה, הפולחנים של מי פחות פגניים.
לדעתי וזאת די בודאות פולחני הנוצרים הקטוליים הם בשיא.
אין לי מידע מספיק לגבי האיסלם, למעט סגידה לאבן הכעבה ולהר הבית, שהיא דומה מאד ליהדות.
מבחינת התפילה ומקומות הקדושה האחרים - נדמה לי שהם יותר "ליברליים".
אני מבקש שוב אם אני טועה תקן אותי במידע אמין.
ישן 20-09-2005, 19:09
  משתמשת נקבה tiras777 tiras777 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.05
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "לדעתי אתם טועים-אבל בכל מקרה רבים בטוחים שזה שריד של בית המקדש"

"הכותל הוא שריד לקיר תמך אותו בנו על מנת לישר את הר הבית."

"ישראל היפהיפיה".. כדאי שתקרא שוב את הקישור הראשון שהבאת, כנראה שלא הבנת טוב...

"הכותל המערבי קיר התמך המערבי של הר הבית והקרוב ביותר לקודש הקודשים הוא שריד בית"

איזה הבדל ענקי יש בין מה שאתה אמרת, לבין מה שהקישור אמר..
"

שריד לקיר תומך?????? על מנת ליישר את הר הבית???????????????חחחחחחחחחחחח
(זה מה שאתה אמרת).

מה שהקישור אומר זה : הכותל המערבי היה קיר בצד המערבי של הר הבית (שנתמך בארבעה קירות), הכותל הזה, היה בצד מערב והקרוב ביותר לקודש הקודשים,
רק מראה לך על קדושתו הרבה.. נכס היסטורי (כפי שכבר אמרו פה).. זכר לבית המקדש..
כולנו מצפים ומייחלים ליום בו בית המקדש ייבנה.. הכותל שנשאר.. הזכר היחיד..נוטע בנו כח..
אנחנו ממש לא רואים אותו כפסל שסוגדים לו.. ממש לא!! תבין ותפנים!!

ישן 20-09-2005, 21:31
צלמית המשתמש של אורנג'די
  אורנג'די אורנג'די אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.08.05
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "את המידע שלי שאבתי מספרות מקצועית"

לישראל היפה

לא מכיר אותך ולא יודע מי אתה אבל חשבת פעם שאולי הספרות המיקצועית או המדעית שאתה מסתמך עליה כ"כ היא אולי מגמתית כשם שמשרד החינוך באופן מגמתי מנסה לגרום לכך שתלמידים צעירים פשוט לא ידעו מהו הכותל המערבי האם חשבת פעם שאולי הנסיון לטשטש את מקורותינו היהודים הינו מכוון ומתוכנן כשם שהתקשורת האובייקטיבית מנפחת לך את הראש בכל מיני לוקשים עובדת לפעמים על השכל ולפעמים על הרגש ואתה כצופה נלהב אוכל את הכל לתיאבון כשאולי תתעורר ותנסה לחשוב בכוחות עצמך אולי תתחיל לחשוב בצורה ישרה......ודרך אגב לגבי מהו הכותל המערבי תשאל את אבא שלך הוא ודאי יודע בדורו עוד העריכו מסורת
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:43

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר