לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-09-2005, 23:01
צלמית המשתמש של AlienwareIL
  AlienwareIL AlienwareIL אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי HU99 שמתחילה ב "חחחחחחחח"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי HU99
תשמע לא יכולת לתת לי תשובה יותר טובה מזה, באמת שלא!!!!!טעות שלי...
אולי מישהו באשכול הזה יודע אם אפשר להתקבל נניח למטכ"ל שלדג או שייטת אחרי ניתוח עיניים?פרופיל 97, קב"א 55...
ועוד שאלה...האם כדאי לעשות ניתוח לייזר, לצאת לשנת שירות ואז לצאת ליום סיירות בלי שאמרתי להם שעברתי ניתוח?או שיש להם דרכים לעלות על זה?
אני מפציץ עם שאלות בנושא הזה אבל זה ממש חשוב לי...
תודה

בשייטת יעשו לך על זה בעיות, הם דורשים את הרמה הכי גבוהה של הראייה, במטכ"ל/שלדג אין כזאת מחוייבות לראייה כ"כ גבוהה.. אבל עדיין ברמה הטובה.
לעלות על זה? בדיקת רישומים במרפאות, אולי קופת חולים.. אם הם רוצים - הם יעשו את זה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-09-2005, 16:36
  John18m John18m אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
תגובה
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי ProphecY שמתחילה ב "אתה נראה כאחד שמבין"

לגבי המשחקי כוח של היחידות האלה - תראה, להתעסק בזה זה באמת שטויות...
היריבות ביניהן היא יריבות ספורטיבית, "קנאת סופרים תרבה חוכמה".. שתי היחידות לא מקבלות נפלים אחת של השנייה.
הסיבה לזה ששתי היחידות נמצאות בכזאת "יריבות" היא עתיקת יומין. עוד מלפני הרבה שנים שתי היחידות היו נלחמות על משימות - מי יבצע, פה ושם, וכך זה עד היום.
ולמי שלא הבין - לפני כל משימה יש מין "מכרז" כזה, כל יחידה מציעה את הדרך שלה לבצע את המשימה. ניקח לדוגמא את אנטבה - היו צריכים לשחרר את בני הערובה באוגנדה. הגיע מפקדת שייטת 13 והציע לפתור את זה בדרך א', הגיע מפקד מטכ"ל והציע לפתור את זה בדרך ב'... בסופו של דבר המפקדים שאחראים על המשימה הזאת , נגיד במקרה הזה הרמטכ"ל- מחליט איזה דרך נראית לו יותר ומי יבצע את זה. במקרה של אנטבה הוא בחר בשיטה של מטכ"ל, ומטכ"ל ביצעו את המשימה.
אז תחשבו שכל פעם שהיה צריך לבצע משימה כלשהי, הייתה סוג של "תחרות" בין שתי היחידות לגבי מי "יזכה" לבצע את המשימה, וכך זה נמשך כבר שנים.

לגבי הניווטים - תראה, היחידה מגיעה לניווטים ברמה הגבוהה ביותר. עושים המון ניווטי בדד, עם משקלים וכל מה שזה דורש.
עוד פעם, לא צריך להשוות את מה שיחידה א' עושה ליחידה ב' או יחידה ג', כי זה לא כזה רלוונטי לאף אחד.
לא עשיתי את שלושת המסלולים כדי שאני אוכל לענות לך איזה יחידה מנווטת יותר טוב
סה"כ כל היחידות מנווטות מעולה.
ישן 20-09-2005, 21:14
  EBDs EBDs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.08.05
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "אביב נעורים חיסול אבו ג'יהאד וחטיפת השייח עובייד בוצעו בכלל ע"י סיירת מטכ"ל"

אמממ לפי מה שאני וזכר מהספר "סיירת מטכ"ל", קודם כל מבצע אביב נעורים לא בוצע אך ורק ע"י לוחמי סיירת מטכ"ל. הם ביצעו את החיסולים המשמעותיים, אבל עוד יחידות (אם אני לא טועה גם סיירת צנחנים) פעלו במקביל אליהם. כמו כן זכור לי גם ש הם הגיעו למקום בעזרת כוח שייטת. (אבל קראתי את זה יחסית מזמן אז יכול להיות שאני מערבב דברים. תקן אותי בבקשה אם אני טועה.)

וכמו כן, אם אני לא טועה, כבר עשרות שנים שחיילים לא הוצנחו בפעולה מבצעית כלשהי. הצורך האמיתי בצניחה של חיילים, לפי הרבה פרסומים של אנשים בכירים, כבר לא ריאלי. כלומר יש דרכים הרבה יותר בטוחות להוביל את החיילים. העניים של "חטיבת הצנחנים" וצניחה בפרט זה יותר עניין של יוקרה כרגע. (לא שזה רע, הלוואי ואני יגיע ליחידה כזאת )
ישן 21-09-2005, 12:43
  ProphecY ProphecY אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.02.05
בד"כ
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי האור מציון!! שמתחילה ב "מההההההההההה"

אומרים על מטכ"ל שלדג ושייטת שהם מובחרות, והשאר שאתה בוודאי מכיר "מיוחדות". אבל אין חוק שאומר שאלה מיוחדות ואלה מובחרות.
כדי למנוע בילבול אפשר תמיד להגיד יחידות עילית - פה הכוונה ברורה.

לגבי היעוד, עכשיו חשבתי על משהו, אולי הסיבה לכך שמגלן\אגוז\דובדבן וכו, נקראות יחידות מיוחדות היא בגלל שהן נוסדו בשביל לבצע את יעודן. כלומר לכל יחידה את היעוד המיוחד שלה, אגוז היא אנטי גרילה, דובדבן מתמחה בלוט"ר\לש"ב ומגלן מתמחה בדברים אחרים.
מטכ"ל,שלדג ושייטת אינן יחידות בעלות יעוד מוגדר, כמו שיוני 20 אמר פעם הן יחידות זרועיות למשימות מיוחדות, כל אחת לזרוע שלה, מטכ"ל למודיעין, שייטת לים ושלדג לזרוע האוויר.
אם לחיל הים יתחשק פתאום להטביע ספינת מחבלים בלבנון ישלחו את השייטת, אם לאותו החיל יתחשק פתאום לעשות מארב בסוריה ישלחו את השייטת , ואם סיור חופים ליד קפריסין ישלחו את השייטת עוד הפעם. כלומר יחידות העילית מאומנות לעשות כל סוג של פעולה ולכן אני משער (רק משער) שלא קיים יעוד מוגדר ליחידה.

וכן תאמינו או לא לא עברתי על שום חוק בטחון שדה מטורף.

נערך לאחרונה ע"י ProphecY בתאריך 21-09-2005 בשעה 12:52.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:30

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר