לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-10-2005, 15:15
  חן שגיא חן שגיא אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.09.05
מידע החוק הישראלי על העסקת דוגמניות? זכויות ושאר ירקות

שלום לכולם, חג שמח ושנה טובה - זה קודם כל :-)

ועכשיו לעניין..
הייתי מעוניין לדעת מה החוק בשיראל בנוגע לצילום והעסקת דוגמניות.
אני יודע לדוגמא שבמדינות מסוימות בארה"ב חייב (ואני מדגיש חייב!!) להיות תשלום מינימלי של לדו10$ לדוגמנית.
גם אם הדוגמנית מוכנה ורוצה להצטלם בחינם (או בתמורה אחרת כגון תדפיסים (prints)) אתה חייב לשלם לה מינימום של 10$.

האם יש חוק דומה בארץ? או אם אני סוגר חוזה עם הדוגמנית על time for prints זה גם תקף? (בהקשר של תביעות עתידיות מצידה על אי קבלת תמורה לדוגמא)
האם חייבת בכלל להיות תמורה כל שהיא? (בהנחה שהדוגמנית מוכנה להצטלם, ולוותר על זכויות ללא כל תמורה)

בנוסף, באיזה סיטואציות אני צריך חתימה על ויתור זכויות (או באנגלית model release form)? האם על כל מישהו ברחוב שאני מצלם? אני יוצא מתוך הנחה שאם היא באה אלי הבייתה לסיישן אז מן הסתם אני אצטרך להחתים אותה על טופס כזה. מה בנוגע לצילום במקומות ציבוריים?

האם יש שם פחות מאיים ל model release form מאשר "טופס ויתור זכויות"?

מה בנוגע לצילום של קטינים\ות? האם מותר\אסור בהנחה יש חתימה מהורה או אופטרופוס חוקי?

בנוסף, כל דבר נוסף שיש לכם להוסיף או לגרוע , אשמח מאד לדעת.

ודבר אחרון, אין חכם מבעל ניסיון, אז בבקשה , מכיוון שזהו נושא מאד עדיין שיכול להיגמר רע (במצבים מסויימים) או לא נעים (במצבים אחרים), אנא, תשובות רציניות בלבד ורק אם אתם באמת יודעים על מה אתם מדברים. (כי מה לעשות - בסופו של היום, השופט לא יקבל "אבל אמרו לי בפורום" כמשהו לגיטימי)

בתודה רבה רבה מראש, חן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-10-2005, 02:29
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חן שגיא שמתחילה ב "החוק הישראלי על העסקת דוגמניות? זכויות ושאר ירקות"

חן, שלום רב.

יצא לי לצלם מספר ידידות לגלריה הפרטית שלי, לא למטרות רווח או פרסום כלשהו חוץ מהגלריה עצמה באינטרנט. מניסיוני האישי - אין חוק המחייב אותך לשלם לדוגמנית כסף מזומן, וגם לא time for prints. הכל עניין של סגירה בין שני הצדדים.

לגבי model release - אני מציע להחתים את הדוגמנית בכל מצב, לא משנה לאיזה מטרות הצילומים נעשים. זה ימנע ממך את הצורך לרדוף אחרי הדוגמנית אם וכאשר תרצה לפרסם את הצילומים למטרות רווח (מגזין, ספר, אתר אינטרנט). לגבי הניסוח המדוייק של הטופס אני מציע לך להתייעץ עם עורך דין שמתמחה בנושא - ישנם לא מעט טפסים כאלה באנגלית, אבל עוד לא ראיתי אותו בעברית.

צילום אנשים ברחוב - נושא מורכב. בעיקרון, החוק אינו אוסר צילום ופרסום של תמונת אדם שצולמה ברשות הרבים והפרסום נעשה שלא לצורכי רווח. ישנם כמובן מספר הסתייגויות, כמו - אסור לצלם אדם במצב שעלול להציג אותו באור לא מחמיא או משפיל, אסור לצלם אדם ברשות הפרט (נניח בביתו דרך החלון) ואסור לפרסם תמונות למטרות רווח ללא הסכמת המצולם (פגיעה בחוק הגנת הפרטיות).

קטינים - אך ורק באישור ההורים (ועדיף עם חתימה על model release מיוחד לקטינים - שוב, אין לי דוגמא בעברית).

מקווה שעזרתי . אם יש שאלות נוספות, אשמח לענות עד יום רביעי בערב.

ישן 04-10-2005, 05:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי Olegis שמתחילה ב "חן, שלום רב. יצא לי לצלם..."

חידוד בנוגע ל model release לדוגמניות - במידה ואתה מצלם דוגמנית אשר אינה חתומה בסוכנות דוגמניות, אתה מכוסה.
אבל אם היא חותמת אחרי הצילומים בסוכנות, כל צילום שלה, מחוייב אישור בסוכנות והם ידרשו עבור זה כסף (למעשה, מאותה חתימה של הדוגמנית בסוכנות, היא שייכת לה, וכל צילום יהיה באישור של הסוכנות).
בשביל למנוע אי נעימויות, חשוב להחתים את הדוגמנית ב model release לפני שהיא חותמת (במידה ו...) בסוכנות.

ניתן להחתים את הדוגמניות על model release באנגלית, ואין עם זה שום בעיה... זה קביל וזה תופס בישראל.
בהצלחה!

עריכה: במידה ואתה מצלם ברחוב, אתה לא צריך להחתים אנשים על model release, אלא אם כן, אתה מתכנן למכור ו/או לפרסם את הצילומים במדינות כמו ארה"ב אשר מחייבות חתימה כזו (בישראל לא צריך).
אם אתה מצלם את הדוגמנית בבית שלך / בסטויו / בחצר / בתחנה מרכזית החדשה בת"א - אתה צריך להחתים על model release במידה ואתה חושב שיהיו בעיות עם הצילומים בעתיד.
במידה ואתה מצלם את אחותך, ידידה וותיקה שלך או כל בחורה אחרת שאתה סומך עליה, והתמונות הולכות בעיקר בשביל לימוד עצמי - אתה באמת שלא צריך להטריח את עצמך ואותן עם הטפסים האלה... עיקרון ה model release הוא הסכמה שהצילומים נעשו בהסכמה של שני הצדדים, וכי המצולמת מסכימה שהתמונה תוצג ותמכר הלאה.

נערך לאחרונה ע"י Narxx בתאריך 04-10-2005 בשעה 06:01.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:22

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר