לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-09-2005, 21:19
  c5244714 c5244714 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.05
אינטרנט לא גולש במחשב רשת כאשר ip מוגדר ידני

בעיה מוזרה,
חיברתי למחשב אינטרנט (xp) מחשב נוסף (xp)בכרטיס רשת למחשב שני. במחשב בראשי אני גולש תקין האיי פי על כרטיס הרשת שמחובר למחשב השני הוא ידני, כאשר אני מגדיר Ip ידני למחשב השני (באותו mask ) אמנם הוא מצליח להתחבר אליו (remote, שיתוף קבצים ומדפסת) עדיין לא מצליח לגלוש לאינטרנט. אולם כאשר האיי פי אוטומטי במחשב זה (השני) אני גם מצליח לגלוש. מאוד מוזר, עברתי על ההגדרות של החייגן במחשב הראשן וידאתי שמסומן v ב- internet conention sharing . וחוץ מזה הפעולה היחידה שעשיתי היא מעבר לip ידני, והדבר היחיד שלא עובד בתצורה זו זה אך ורק האינטרנט.
אין פירוול בשני המחשבים בשתי התצורות.
אגב האיי פי במחשב הראשי שהגדרתי 192.168.0.1 , mask:255.255.255.0
במחשב המשני :192.168.0.48 , mask:255.255.255.0

אגב התצורה הידנית חשובה לי מכיוון שיש מיפוים במחשב המשני, ואני רוצה כתובת קבועה כדי שלא אצטרך כל פעם למפות מחדש
לעזרתכם אודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-10-2005, 03:09
  yrn100 yrn100 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.04
האם זה הפיתרון לבעיה שלי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי JohnDow שמתחילה ב "פזמניק...."

אני מעונין לחבר שני מחשבים ברשת ביתית (שניהם עם XP PRO).
ה"בעיה" היא ששני המחשבים לא אמורים אמורים להיות מחוברים כל הזמן. מכיון שאחד מהם הוא נייד אזי אני רוצה שהוא יתחבר רק לפעמים לצורך FILE SHARING כדי "לשפוך" ממנו קבצים למחשב הקבוע.
אני לא מעונין ICS - INTERNET CONNECTION SHARING. יתרה מזאת יתכן שכל מחשב יכנס לאינטרנט ממיקום אחר.
במידה ואבחר לתת למחשב IP קבוע 192.168.2 למשל הרי זה - אם אני מבין נכון יחסום את האפשרות שלו לקבל אוטומטית כתובת IP מהספק.
מאחר והמחשבים שייכים לאדם שממש לא מבין במחשבים האופציה לבטל את הסימון עבור כתובת קבועה בהגדרות ה TCP-IP היא לא ממש רצויה.
האם קיימת דרך אחרת לחבר את המחשבים ברשת בלי לפגוע ברכישה האוטומטית של כתובת IP כאשר הם אינם מחוברים? כל זאת ללא מגע יד אדם?
ישן 21-10-2005, 16:20
  yrn100 yrn100 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.04.04
ואם אשתמש בהגדרה אוטומטית?
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי stardust שמתחילה ב "מה הסיבה שאתה מגדיר IP ידני ולא אוטומטי?"

ראשית תודה על התגובה המהירה.
אם אשתמש ברכישת IP אוטומטית מי בדיוק אמור לתת לי כתובת?
אם שני כרטיסי הרשת של שני המחשבים מחוברים בינהם מי יתן להם שרות DHCP? מנין ירכשו את כתובות ה IP?

ושאלה נוספת. בענין עבודה עם האשף של XP PRO להקמת רשת ביתית.
מאחר ושני המחשבים אמורים לעבוד באופן עצמאי כשהם מחוברים למודם אינטרנט (USB)- הרי שלא נראה לי שאוכל להגדיר באשף את אחד מהם כמחשב שמתחבר לאינטרנט דרך מחשב אחר - יתכן וזה יפגע ביכולתו להתקשר ישירות לספק דרך המודם. ?

אם אגדיר את שניהם כמחשבים שדרכם מחשב אחר מתחבר לאינטרנט האם זה יצור בעיה לגבי חיבורם ברשת?

אפשרות שלישית באשף היא להגדירם כמחשבים שלא מחוברים לאינטרנט. האם גם אז הם יוכלו להתחבר לאינטרנט כשכל אחד מהם עובד עצמאית?

אני מקוה שאני לא עושה פה סלט מהכל אבל כל רצוני הוא לחבר שני מחשבים ברשת לצורך FILE SHARING (גיבוי) ללא פגיעה ביכולת שלהם להתחבר עצמאית לאינטרנט כשאינם מחוברים.
תודה
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:11

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר