22-10-2005, 18:07
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.05
|
|
|
לתחרות:)
לתחרות החלטתי לשלוח אחד משני הסיפורים האלה שאציג עכשיו
אבל אני מתלבט בין שניהם למרות שאת הראשון אהבתי לכתוב אז בבקשה עזרו לי
1 לסיפור הראשון אקרא כך
איך נולד חייל
רק כוונות טובות היו לאנשי הועדה.
כוונות טובות, תחושת שליחות, וגאווה לאומית.
''לא יתכן,'' אמרו הם, ''לא יתכן שישראל תפגר אחר צבאות שכנותיה. לא נוכל להרשות לעצמנו להגיע למצב בו נפגר מבחינה צבאית לעומת השואפים להכחידנו.''
וכך נולד החיל.
אני מאמין שהם סברו שהם עושים עמנו חסד. תינוקות בני בלי בית, שהעתיד לא צופה להם דבר. יחפנים, יתומים, ותינוקות שננטשו.
איני יודע מי הורי היו, ולעולם לא אדע. לא נשמרו כל רישומים. זכרונותי המוקדמים ביותר הם של האימונים. אימוני כושר, אימונים בנשק חם וקר. אימוני קרב מגע, סיבולת ורוח לחימה. עולמנו היה המחנה, ומעולם לא יצאנו ממנו. מתקן בטון אדיר ואפרורי, שכפי שנודע לי לאחר מכן, הצבא מעולם לא הודה בקיומו. סוד גלוי.
כל שעה בה לא רצנו, הוקדשה ללימודים. טקטיקה, אסטרטגיה, הסטוריה צבאית. ההסטוריה של הלחימה, שאנחנו נועדנו להיות העתיד שלה.
לא לימדו אותנו לשאול שאלות. המשמעת היתה הכל, יומם וליל.
לבסוף, כפי שציפו, הגיעה שעת פקודה. צבאותיה של לבנון החופשית צעדו אל שטחה של ישראל. חיפה נמחקה כליל, בטרם ניעור צבא ההגנה. בטרם ניעורנו אנחנו. נשלחנו אל תוך האש, תקוותו האחרונה של החלום הציוני.
אך אנחנו לא היינו חלק ממנו.
עד אז, מעולם לא ראיתי בעל חיים, פרט לאותם כלבי שמירה אכזריים שפטרלו יומם וליל סביב המחנה.
עד אז, מעולם לא ראיתי פרח, לא ראיתי נחליאלי מרקד ליד שלולית מים עכורה, מרווה צמאונו.
עד אז, עיני לא חזו בגבר, הן כולנו היינו נערות שאומנו, ומפקדות הם הציבו עלינו.
עד אז, לא ידעתי מה הם אותם חיים, שעליהם עלי להגן.
לא היתה לנו כל סיבה להלחם.
ובעצם, החיים נהדרים.
נאלצתי ללמוד ערבית, כמובן, כמו שאר תושבי המדינה, אבל באמת הם מתייחסים אלינו יפה, כל עוד איננו מתפרעים.
ולמדתי גם לאהוב את טעמן של הבלגיות. עכשיו יש לי טעם לחיים. בירות בלגיות, מרירות וצוננות.
נערך לאחרונה ע"י Freebsd בתאריך 22-10-2005 בשעה 18:15.
|