לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-10-2005, 23:16
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
ואנונו שוב מותח את החבל- "ישראל רצחה את קנדי"

ואנונו ממשיך להתראיין לכלי תקשורת זרים, בניגוד לאיסור המפורש שהוטל עליו. הפעם, האשים את ישראל בחיסול הנשיא קנדי, כינה את היהדות פרימיטיבית וגזענית, והשווה את ישראל לאירן

מרגל האטום, מרדכי ואנונו, מוסיף להפר את האיסור שהוטל עליו, ומתראיין לכלי התקשורת הזרים. בימים האחרונים העניק שני ריאיונות – לעיתונאית שוויצרית ולשדר פלשתיני העובד בתחנת רדיו רדיקלית בארה"ב.

"לישראל יש 400 פצצות אטום"

"לפני שעזבתי את עבודתי בכור האטומי בדימונה בשנת 1986, צילמתי את מה שקורה בתוכו, מתוך מטרה להראות לעולם שישראל מסתירה סודות גרעיניים.", מספר ואנונו. "בכור שימשתי כאחראי על ייצור המרכיבים הגרעיניים מהם בונים פצצות אטום. בזכות זאת, ידעתי בדיוק את כמות החומר הבקיע שהם מפתחים ואיזה סוגי פצצות הם מייצרים שם". לטענתו, "כבר אז בשנת 1986, חישבתי שיש לישראל 200 פצצות אטום, וכן פצצות מימן מהסוג החזק ביותר. בשנים שעברו מאז, הם כבר הצליחו לפתח 200 נוספות".

"ישראל רצחה את קנדי"

ואנונו לא היסס להאשים את ישראל בחיסול מנהיג המעצמה הגדולה בעולם. "ישראל משתמשת בנשק הגרעיני שלה כדי לסחוט את ארה"ב", טען. "נשיא ארה"ב, ג'ון קנדי, נרצח משום שביקש לשלוח פקחים לכור האטומי בדימונה. עובדה שלאחר הירצחו, שינו הנשיאים האמריקנים שבאו אחריו את מדיניותם כלפי הגרעין הישראלי".

"היהדות היא אוסף של מסורות פרימיטיביות"

בריאיונות דיבר מרגל האטום גם על משפחתו והחלטתו לנטוש את הדת היהודית. "בני משפחתי לא מבינים את מעשיי", מגלה ואנונו. "מה שהפריע להם יותר מכל היא העובדה שהפכתי לנוצרי. זה הפריע להם יותר מזה שחשפתי את סודות הגרעין של ישראל. אני מכבד אותם והם מכבדים את חיי. שמרנו על קשרים טובים, אבל איננו רואים יותר אחד את השני".

"החלטתי להתגורר במקום בו איני צריך לראות את החברה היהודית המכוערת", מסביר ואנונו את החלטתו להתגורר בכנסיית סנט ג'ורג' בירושלים. "כבר בגיל 15 או 16 התחלתי למתוח ביקורת על היהדות משום שהיהודים מתנהגים כיום באותה דרך עליה מתח ביקורת ישו לפני 2,000 שנה. לא הסכמתי לקבל את מה שהם אומרים שיש רק עם נבחר אחד. לא הסכמתי לאמונה שלהם שהם גזע עליון. הם מפרשים מילולית כל מילה שנכתבה בתנ"ך לפני 2,000 שנה, ואני החלטתי שאחרי כל כך הרבה זמן, הרעיונות האלה הם שטויות, אין דבר כזה גזע עליון", אמר.

"אני לא אדם דתי, אין בכוונתי להפוך לכומר", מגלה ואנונו. "אולם עזבתי את היהדות והלכתי בעקבות ישו שמטיף לאנושיות. היהדות היא אוסף של מסורות פרימיטיביות. העולם השתנה ב-2,000 השנים האחרונות והיהודים צריכים לקבל את זה".

http://news.msn.co.il/news/Internal...05102417601.htm

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-10-2005, 12:45
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
ממשלת ישראל הפכה אותו ל"גיבור" בינלאומי
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי motu שמתחילה ב "ונונו כבר לא רלוונטי, צריך להתעלם ממנו"

היו צריכים, לשחרר אותו לדרכו, לאחר רצוי עונשו ולאפשר לו לחיות בכל מקום שירצה ולדבר ככל העולה על רוחו.
המגבלות שהטילו עליו רומזות שיש לו עדין מה להסתיר ובזאת הוא מסוכן לבטחון מדינת ישראל.

או שנעשה תרגיל הפוך על הפוך, במסגרת העמימות בנושא האטום על מנת שיגלה סודות "כמוסים" לכאורה ויצור את הרושם שישראל היא מעצמה גרעינית שוות ערך לארה"ב.

אגב, לטוענים שהוא משקר - האם יש להם אינפורמציה אחרת אודות מספר הפצצות הגרעיניות שבידי ישראל.
המידע האמין היחיד כיום הוא של ממשלת ישראל הטוענת שהיא לא תהיה הראשונה שתכניס את האטום שלא למטרות שלום למזרח התיכון.
ישן 25-10-2005, 16:10

בעיני הסגידה לעצמים פיזיים ומתן תכונות אנוש של שכר ועונש לאל-אינה שונה מעבודת אלילים
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי trionax שמתחילה ב "אם יש נושא, שאתה לא בקיא בו..."

דביל הוא אחד כמותך שאיננו מסוגל לתפוס את האל המטהפיזי וחושב שבעזרת תפילותיו ופולחניו יציל את עצמו מגורל אכזר בעולם הבא. כאשר בעולם הזה איננו שומר את כללי ההתייחסות שבין אדם למשנהו ואיננו נותן כבוד לגר החי בקרבו ובסביבתו הקרובה והרחוקה.

חזיתי ב"השתטחות" ההמונית של חסידי נ נח נחמ נחמן באומן - ממש עבודת אלילים לשמה מצד אחד ואת היחס המזלזל והפוגע בגויים, שבישובם אומן הקבר נמצא, מהצד השני. הסיבה היחידה שהגויים מוכנים לסבול את השפלתם היא ההכנסה הכספית הגדולה המאפשרת את קיומם באותן התקופות של העליה לרגל. אחרת מזמן היו "מעיפים" את החסידים " מכל המדרגות".

באשר לידיעותי וגיבוש דעותי, אני רוכש אותם באמצעות מגוון רחב של ספרים, מפגש ושיחה עם אנשים מאמינים, בקור באתרים וצפיה על הנעשה. תמיד, בכל מקרה ובכל נושא, לא ניתן להקיף את מלוא הידע ותמיד יש מה להוסיף והייתי שמח לו אתה הייתה יותר עניני ומוסיף דברים מנומקים משלך לידע שלי. אבל, כפי הנראה מלבד לבטל אחרים אינך מסוגל להביא עובדות ונימוקים רציניים.

נערך לאחרונה ע"י ישראל היפה בתאריך 25-10-2005 בשעה 16:24.
ישן 25-10-2005, 16:59
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
המלצה א-נ-י ל-א- מ-א-מ-י-ן
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בעיני הסגידה לעצמים פיזיים ומתן תכונות אנוש של שכר ועונש לאל-אינה שונה מעבודת אלילים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
חזיתי ב"השתטחות" ההמונית של חסידי נ נח נחמ נחמן באומן - ממש עבודת אלילים לשמה מצד אחד ואת היחס המזלזל והפוגע בגויים, שבישובם אומן הקבר נמצא, מהצד השני. הסיבה היחידה שהגויים מוכנים לסבול את השפלתם היא ההכנסה הכספית הגדולה המאפשרת את קיומם באותן התקופות של העליה לרגל. אחרת מזמן היו "מעיפים" את החסידים " מכל המדרגות".
אתה היית באומן?

נערך לאחרונה ע"י HummerH1 בתאריך 25-10-2005 בשעה 17:08.
ישן 26-10-2005, 00:58
צלמית המשתמש של trionax
  trionax trionax אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.05.02
שלח הודעה דרך ICQ אל trionax
מסקנות לא נכונות חבוב...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "בעיני הסגידה לעצמים פיזיים ומתן תכונות אנוש של שכר ועונש לאל-אינה שונה מעבודת אלילים"

מאיפה הסקת שאני מקיים את כל המנהגים עליהם דיברנו?
מאיפה הסקת שאיני תופס את האל בצורה מטאפיזית?
מאיפה הסקת שאני לא שומר על כללי התנהגות בין אדם לרעהו?
מאיפה הסקת שאיני מעניק כבוד לסביבתי וחיים בקרבה אלי?
מאיפה הסקת שאני מאמין באלוהים בכלל?

משומקום....אתה ממציא דברים, בידיוק כמו הקטע של העבודת אלילים.

בקשר לחזיונות שלך: אתה חושב שאם ראית משהו שהוא חלק כל כך קטן ממה שקוראים "אמונה" נותן לך לגיטימציה לטעון טיעונים דביליים?

בקשר לדרך גיבוש בדעה שלך:
בן אדם יכול להשכיל ולקרוא ספרים. השאלה אם הוא קורא את שלל הדעות ולא רק את הדעות שהוא מסכים איתן. כנל גם באינטרנט שהיום 90 אחוז ממנו זה שטויות. לא יודע איזה מאמינים נפגשת...אבל גם אני נפגשתי עם כמה..ותן לי להגיד לך שחלקם אהבלים, וחלקם הם בין האנשים הכי הגונים והכי טובים שאני מכיר.

זה לא שאין לי טיעונים ורצון להוסיף לידע שלך. פשוט סוג האדם שאתה, במסווה של "מלומד", משחק אותה רוצה לדעת דברים, אבל דעתו כבר קבועה מראש...ככה שאין טעם באמת ללמד דברים מהצד השני, כי תמצא סיבה לבטל אותם בלאו הכי...
ישן 26-10-2005, 09:37

הקשתי זאת מתוך ההגנה הבלתי מתפשרת שלך על הפולחנים האליליים שמניתי
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי trionax שמתחילה ב "מסקנות לא נכונות חבוב..."

את הדבליות תשאיר אצלך - העובדה שדעתי איננה כדעתך איננה מזכה אותי בכנויי גנאי, כפי שעושה כל מי שאיננו מסוגל להתמודד ולהוכיח את ההיפך. הבריחה לכנויים היא הדרך של מי שאיננו מסוגל לנסח את דעותיו בצורה נקיה ומובנת.

"בקשר לדרך גיבוש בדעה שלך:
בן אדם יכול להשכיל ולקרוא ספרים. השאלה אם הוא קורא את שלל הדעות ולא רק את הדעות שהוא מסכים איתן."
=== אני משתדל לקרוא את שלל הדעות מכל ההיבטים.
אני גם חווה את התנהגותם של בני אדם (לא בודדים) וכיצד הם "מכבדים" את האל למול עצמים פיזיים וכיצד הם מכבדים אנשים אחרים ובמיוחד כאשר הם אינם בני עמינו.
אני גם מאזין להכרזת רבנים נכבדים בפני קהל מאמיניהם.

"כנל גם באינטרנט שהיום 90 אחוז ממנו זה שטויות."
=== בזאת אני מסכים אתך במלואו למרות שהייתי מעדיף להחליף את המילה שטויות בהגדרה "מקורות בלתי אמינים"

" לא יודע איזה מאמינים נפגשת...אבל גם אני נפגשתי עם כמה..ותן לי להגיד לך שחלקם אהבלים, וחלקם הם בין האנשים הכי הגונים והכי טובים שאני מכיר."
=== נפגשתי עם מאמינים מכל הסוגים והאכזבה הגדולה ביותר שלי היו החוזרים בתשובה, אפילו מהמגזר האקדמאי (פרופסורים "מפוארים") שאבדו את דרכם ברגע שהצטרפו לדת ומקנים לאל את כל התכונות שמניתי במכתבי ועוסקים בפולחנים שהמרחק בינם לבין עבודת אלילים איננו רחוק.

"זה לא שאין לי טיעונים ורצון להוסיף לידע שלך. פשוט סוג האדם שאתה, במסווה של "מלומד", משחק אותה רוצה לדעת דברים, אבל דעתו כבר קבועה מראש...ככה שאין טעם באמת ללמד דברים מהצד השני, כי תמצא סיבה לבטל אותם בלאו הכי..."
===בלי תרוצים אם יש לך טעונים רציניים אנא שטח אותם בפני ואל תקבע מה תהיה עמדתי מראש. אינני מתבייש לקבל טעונים רציניים הנוגדים להשקפתי ולידע שלי העכשווי - כמו שנאמר, בורייציה, מכל מלמדי השכלתי.

ישן 27-10-2005, 08:26

מרתק
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אני נוהג לכתוב רק אמת"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
כן בקרתי באומן.

הטבע שלי הוא לקבל מידע ממקורות רבים שונים ומגוונים וגם לחוות ארועים שונים על מנת להכיר ולנסות להבין את התנהגותם של בני האדם.

אינני נוהג לגבש את דעותי והתייחסויותי מתוך סיסמאות פורחות באויר - אני משתדל עד כמה שניתן להעמיק בנושאים בדרך קריאה למידה וחוויה אישית. אינני "גרופי" של אף אחד ואינני משתייך למפלגה כל שהיא.

בקרתי באומן והתאור המקוצר משם הוא אוטנטי לחלוטין.
ספר כמה דברים בקשר לזה..

באיזו חברה נסעת?
(לא חברת נסיעות, אני מניח שנסעת בחברת אנשים אחרים ולא בגפך. אם כן, האם הם היו מאיזו ישיבה / בית כנסת או מה היה הרקע המשותף שלכם?)

זה היה בראש השנה תשס"X?
הגעת / חזרת דרך קייב / אודסה / אחר?
כמה ימים שהית שם לפני/אחרי ראש השנה?

אח"כ נדבר על תיאורים אותנטיים.. :)

אה, חשוב יותר, האם זכית בזמן שהותך שם לתת פרוטה (סכום כסף כלשהא) לצדקה ולומר את התיקון הכללי בציון?

ישן 27-10-2005, 21:29

תראה,
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "עד כאן"

אם אתה לא מוכן לשתף בפרטים הכי טריויאליים כמו שנת נסיעה, נמל תעופה, כמה ימים היית, מה אני אגיד לך.. שאני מאמין בעיניים עצומות? אני מודה שקשה לי להאמין, אבל לרבנו דרבים נסתרות להביא אליו אנשים לראש השנה :)

קראתי על זה כתבות בעיתונות הבלתי מגוייסת (ידיעות, הארץ), ושמחתי כשחשבתי שמישהו יוכל לספר לי ממקור ראשון על החוויות של לפני / אחרי / באמצע (אולי לחסוך ממני להיות בעל נסיון?) כי מה שאני ראיתי (וידאוס) וקראתי (במקורות מגוונים), זה על שמחה גדולה ואהבת חינם ששוררת במקום, אווירה אמיתית של כל ישראל אחים, משהו שהבנתי שמוצאים בארץ פעם ב.... (אם בכלל). כשזה בא מכמה וכמה מקורות בלתי קשורים, זה נשמע מסקרן.

אם בכל אופן תרצה לשתף אותי בפרטים שלא לפורום הזה, יש לי ת.ד. בפורום.

סופשבוע רגוע
ושבת שלום

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:23

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר