לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-11-2005, 22:15
  oleggold oleggold אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.02
שלח הודעה דרך ICQ אל oleggold
שאלה לגבי איבוד מידה מהרד דיסק- שחזור?!!!!

שלום רב לכולם.

קודם כל רציתי להגיד שהדברים שאני אכתוב כאן מאוד חשובים לי. ולכן כל מי שבאמת מבין בעניין שיגיד.
ומי שלא בטוח, שיגיד כך, כי לי אין מושג בזה וחשוב לי לדעת על זה כמה שיותר.

אז ככה, לפני כשבוע, נתתי את המחשב שלי ל"תיקון" יותר נכון בדיקה, בחברת מחשבים די טובה.
המחשב עשה ביות של RESTART ואחרי זה פשוט הגיע למצב שבו הוא מגיע להתחלה של הווינדוס ואז ניהיה מסך כחול ועושה שוב |restart.

אז אמרתי להם, לבדוק את החומרה, אך ורק את החומרה. חתמתי על דך שבו כתבתי את הבעיה. ואמרתי (בלי לכתוב) למוכר שיעשו בדיקה אך ורק על החומרה ואם הם ירצו לעשות שינוי כלשהו לתוכנה אז שיודיעו לי קודם ויקבלו ממני אישור. ואמרתי במיוחד, שלא יתקינו או ימחקו שום דבר כי את זה אני יכול לעשות בעצמי (כמו להתקין את הווינדוס מחדש).

המחשב הוא של אבא שלי ובו יש (יותר נכון היו) המון תמונות של TIFF , תמונות ברמה מקצועית שעליהם הוא עובד שנה וחצי במחשב הזה. 120 ג'יגה כמעט של תמונות. שאותם הוא סרק מניגטיבים, ועיבד בפוטושופ. עם כמה וכמה מהם הוא זכה בתחרויות בינ-לאומיות לצילום.

טוב, אז כמו שהתחלתי להגיד, חתמתי, אמרתי, יצאתי.
אחרי שבוע בערך, שבאמת אין לי מושג למה זה לוקח כל כך הרבה זמן. הגעתי לחנות אחרי שאמרו לי שאפשר לקחת את המחשב. פתאום הם לוקחים אותי למעבדה כדי "להראות" שהכל בסדר. מדליקים את המחשב. ופתאום המחשב נכנס לווינדוס, והכל "טוב".
ואז אחד מהם ממלמל משהו על פירמוט, ושצריך למחוק את הווינדוס כי הם התקינו אותו רק לבדיקה. ואז שאלתי. מה עם כל התוכן. הוא אומר- מחקנו רק את פרטישן c לא נגענו ב D אז אמרתי, אין לי בכלל פרטישנים. הכל C !!! וראיתי, שהכל מחוק.

התחלתי להתעצבן וכו'. זה לא חשוב.

בסופו של דבר, אני רוצה לדעת מה עליי לעשות? לבוא אליהם עם עורך דין? אפשר בכלל לשחזר את מה שהיה על ההרד דיסק?
השארתי את המחשב אצלהם כדי שלא יגידו שעשיתי משהו בעצמי בבית.

אבל מה עליי לעשות? תעזרו לי בבקשה, אבא שלי פשוט בדיכאון, וכועס נורא.

הם עוד אמרו לי שבסה"כ אני חייב להם 120 שקל על הבדיקה.

בבקשה תעזרו לי !
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-11-2005, 22:30
  RmSs RmSs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
קודם כל, אני משתתף בצערך על כל הבלאגן.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי oleggold שמתחילה ב "שאלה לגבי איבוד מידה מהרד דיסק- שחזור?!!!!"

אני יכול רק לנחש כמה זה לא נעים לאביך, וכמה אתה והוא לחוצים מכל העניין.

ישנם שני סוגי פירמוט (מהיר ומלא). פירמוט מלא מאפס את כל התאים בהארד-דיסק ומוחק טוטאלית את המידע. פירמוט מהיר למעשה לא מוחק את כל המידע, אלא מוחק בסה"כ את אינדקס הקבצים, כך שבעצם המחשב מתעלם מהידע על ההארד-דיסק ומתחיל לכתוב עליו - זאת אומרת, הוא למעשה דורס את הקבצים והם "נעלמים" רק בעת הדריסה.

במידה ובחנות עשו Quick-Format (ויש סיכוי כזה, אל תזלזל אוטומטית באפשרות ) תוכל לשחזר את המידע ע"י תוכנות שיודעות לגשת למידע על ההארד-דיסק ישירות, ולא דרך האינדקס. מאחר והכונן גדול מאוד (120GB), והפירמוט התבצע לאחרונה (כך שמעט מידע "נדרס" מאז), ישנה סבירות גבוהה שתצליח לשחזר לפחות חלק מהקבצים. בעבר אני נתקעתי באותה בעיה כאשר פירמטתי את המחשב, ושכחתי לגבות בטעות תמונות חשובות מהצבא שאחי צילם. הצלחתי לשחזר את מרביתן.

התוכנה שהשתמשתי בה נקראת RecoverMyFiles. נסה אותה.

מעבר לכך, ישנן חברות שמתמחות בשחזור קבצים, שידעו לשחזר חלק גדול מהקבצים גם לאחר פירמוט מלא (אני מניח), והן ישמחו לעזור לך תמורות כמה מאות שקלים.

אם אתה צריך עזרה עם התוכנה, צור איתי קשר בתא דואר. אנסה לעזור.

נערך לאחרונה ע"י RmSs בתאריך 12-11-2005 בשעה 22:34.
ישן 12-11-2005, 22:35
  oleggold oleggold אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.02.02
שלח הודעה דרך ICQ אל oleggold
יותר נכון אלפי שקלים... חח...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי RmSs שמתחילה ב "קודם כל, אני משתתף בצערך על כל הבלאגן."

לחבר של אבא שלי קרה אותו הדבר.

יש אולי חברה שאתה\אתם יודעים אליה כטובה? זולה? גורע? יקרה?
כי כנראה שזה מה שאנחנו נעשה בסוף, בינתיים אני לא יכול לעשות כלום כי השארתי את המחשב בחנות, אמרתי להם שאני לא מוכן לקחת את המחשב בינתיים כי הם עשו משהו שלדעתי נוגד את מה שאמרתי להם ומה שהם הבטיחו לי.

מבחינת משפטים יש סיכוי לקבל מהם פיצוי ? כסף לתשלום השחזור?

התמונות הם ממש תמונות גדולות ולכן אני פוחד שתוכנות פשוטות לא יצליחו לשחזר אותם.

ולגבי החברות האלה? האם מישהו באמת יודע מה המגבלות שלהם? או שאין, והן יכולות לשחזר את המידע גם אחרי פירמוט מלא? לי אמרו משהו לגבי שאם עשו פורמט ואז דיפרגמציה אז כבר אי אפשר לשחזר. ?!
ישן 12-11-2005, 22:52
  RmSs RmSs אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
אני אגיד לך ת'אמת, אני לא בטוח כמה תצליח להוציא מהם.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי oleggold שמתחילה ב "יותר נכון אלפי שקלים... חח..."

הרי כל ה"חלק החשוב בשיחה" נאמר אחרי שנחתמו הדברים, זה מילה שלך נגד מילה שלו. אבל אני חושב שאת החלק הזה תשאיר לפורום "משפטים וצרכנות" בכל אופן, תפנה לחברה, ושאל את הטכנאי שטיפל במחשב שלך אם אם הוא עשה Quick Format או לא.. אם מדובר ב-Quick Format, אתה תצליח לשחזר חלק גדול מאוד.

בכל מקרה, נראה לי הגיוני שתנסה לשחזר באמצעות התוכנה דוקא במשרדי החברה, יחד עם טכנאי שלהם שיהיה צמוד אליך (שלא יאשימו אותך בסוף בהכל). גם להם יש אינטרס שהבעיה תגמר כמה שיותר מהר וכמה שיותר בקלות.

(את הקטע של האיחוי-דיסק לא הבנתי.. אני לא מוצא ת''קשר... פירמוט לא קשור לאיחוי-דיסק...)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:35

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר