לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-11-2005, 12:40
  ישראל K ישראל K אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ישראל K שמתחילה ב "ניתוח דף XML בדפדפן (מוזילה, FF, נטסקייפ וכדומה)"

למרות שזה נראה די פשוט, לא הצלחתי להגיע לתגים הפנימיים (childes).

קובץ XML לדוגמה:
קוד:
<?xml version="1.0" encoding="windows-1255"?> <SHOP> <main_cat name='mcat1' heb='קטג ראשית 1'> <sub_cat name='scat4' heb='קטג משנית 4'> <item name='item1'> <heb>שם פריט 1</heb> <desc>תיאור פריט 1</desc> </item> <item name='item2'> <heb>שם פריט 2</heb> <desc>תיאור פריט 2</desc> </item> <item name='item3'> <heb>שם פריט 3</heb> <desc>תיאור פריט 3</desc> </item> <item name='item4'> <heb>שם פריט 4</heb> <desc>תיאור פריט 4</desc> </item> </sub_cat> </main_cat> </SHOP>

כדי לעבור על הקטגוריות הראשיות השתמשתי ב:
קוד:
var mainCat = xmlDoc.getElementsByTagName('main_cat');

הרצתי לולאה, ובכל פעם ניגשתי ל:
קוד:
mainCat[i].attributes['name'].value

עכשיו אני צריך לגשת לדוגמה לקטגוריות משנה של mainCat[8], ולמרות שנסיתי כמעט כל מה שאפשר, ונסיתי להבין מה בדיוק עושה childNodes, firstChild וכדומה, לא צלח בידי, אולי בגלל השעה שעבדתי... בכל אופן עדיין אל הצלחתי, אשמח להסבר יותר מדוייק כיצד אני ניגש באמצעות הקוד:
קוד:
mainCat = xmlDoc.getElementsByTagName('main_cat');

למערך של הקטגוריות משנה, ול'בנים' של קטגוריית משנה.

תודה מראש
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-11-2005, 15:36

תודה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "כמה כואב לך להשתמש ב-XSLT במקום בסקריפט?"

אני אספרן לך מה פה קורה פה.
אני צריך לבנות מערכת מסויימת שחייבת להיות דינמית אך ללא תלות בשפת תסריט צד שרת. וכאן מתחילה הבעיה, כיון שב-PHP השמים הם הגבול (ב-ASP הגבול כמובן נמוך יותר -- הייתי חייב להעיר ), אך בג'אבה סקריפט הפתרון מורכב יותר, בנוסף לזה שאני מוגבל באי יכולת להתבסס על מסד נתונים.

בלית ברירה כתבתי את זה בג'אבה סקריפט, בניתי מספר מערכים, מערך לקטגוריות ראשיות, מערך למשניות, ובפנוך המערך הפנימי יותר יש אובייקט שמכיל מספר נתונים על הפריט.
קיצקוץ היה דוקוא סביר, רק הבעיה העיקרית היתה המורכבות של הלקוח להזין נתונים (זה ממש קל למי שיש לו קצת נסיון בעבודה עם מחשב, אך לא למי שלא).
לפני פחות מיומיים החלטתי שאני עובר להשתמש ב-XML, כיון שזה בעצם המטרה האידיאלית ל-XML. הלקוח שלי - שהוא בעל המערכת, יוכל להשקיע 27 שניות ללמוד את מבנה הנתונים, ולאחמ"כ להוסיף ולשנות לפי מצב רוחו הסוער או הרגוע.
למרות שבעקרון אני גם צריך לבנות לו טפסים שיעשו את העבדוה עוד יותר קלה.

קיצקוץ הזמן שעמד (ועדיין עומד) לרשותי ממש קצר, ולכן ריפרוף על החומר הרב בנושא לא הכי הועיל לי, וכשלא הסתדרי נאלצתי לבקש עזרה למרות שהמידע כבר קיים, אך כמו שאמרתי הלוואי והיה לי עכשיו את הזמן לנסות לפחות במשך יום יומיים לטפל בנתוני XML ורק אז להתחיל לעצב ולבנות את מה שאני רוצה.

בכל מקרה אני יעיף עכשיו מבט על XSL, ונראה אם זה מה שמתאים לי.
בכל מקרה הדרישה היא להציב חלק מהנתונים, בהתאם לצורך, לכן כנראה שמתאים יותר לכתוב תסריט מאשר לעצב את כל המידע באופן שרירותי.

תודה [לכולם] לבינתיים, תודה על ההמשך
יומטוב
ישן 14-11-2005, 23:21

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי AlexKarpman שמתחילה ב "JS זה אחלה, השאלה היא כמה אתה ממש לבד."

שכנעת אותי (;
ס'ודק, יתכן מאד ש-XSL יתאים לי יותר, וגם אם לא במקרה הזה, אז בשימוש אחר.
בכל אופן אני עכשיו לא יכול להקדיש אפילו חצי שעה ללימוד XSL, לכן העדפתי להמשיך עם הדרך שהתחלתי בה, וגם עצם זה שבחרתי לשנות את הקוד ולעבור ל-XML - טכנלוגיה שעדיין אין לי בה נסיון מינמלי (בניתוח וטיפול בנתוני XML) כשנשאר לי פחות מיומיים לעבוד על זה (בכל יום יש לי רק מספר שעות, גם ולמרות שישנתי גם פחות מ-3 שעות בלילה), גם היה קצת טירוף, אבל ב"ה די הסתדרתי.
לכן גם מאד ביקשתי את עזרתכם, כי הדבר היה ממש דחוף לי, ולא היה לי את האפשרות להתחיל לחפש מידע ולהשקיע שעה שעתיים בלימוד החומר.

עדיין נשארו כמה בעיות, אבל את העיקר עברתי, ומה שלא הסתדרתי אני יעלה אחורי זה לעזרה.

תודעע ולאיטריות
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:35

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר