14-11-2005, 15:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.03
|
|
|
תודה
אני אספרן לך מה פה קורה פה.
אני צריך לבנות מערכת מסויימת שחייבת להיות דינמית אך ללא תלות בשפת תסריט צד שרת. וכאן מתחילה הבעיה, כיון שב-PHP השמים הם הגבול (ב-ASP הגבול כמובן נמוך יותר -- הייתי חייב להעיר ), אך בג'אבה סקריפט הפתרון מורכב יותר, בנוסף לזה שאני מוגבל באי יכולת להתבסס על מסד נתונים.
בלית ברירה כתבתי את זה בג'אבה סקריפט, בניתי מספר מערכים, מערך לקטגוריות ראשיות, מערך למשניות, ובפנוך המערך הפנימי יותר יש אובייקט שמכיל מספר נתונים על הפריט.
קיצקוץ היה דוקוא סביר, רק הבעיה העיקרית היתה המורכבות של הלקוח להזין נתונים (זה ממש קל למי שיש לו קצת נסיון בעבודה עם מחשב, אך לא למי שלא).
לפני פחות מיומיים החלטתי שאני עובר להשתמש ב-XML, כיון שזה בעצם המטרה האידיאלית ל-XML. הלקוח שלי - שהוא בעל המערכת, יוכל להשקיע 27 שניות ללמוד את מבנה הנתונים, ולאחמ"כ להוסיף ולשנות לפי מצב רוחו הסוער או הרגוע.
למרות שבעקרון אני גם צריך לבנות לו טפסים שיעשו את העבדוה עוד יותר קלה.
קיצקוץ הזמן שעמד (ועדיין עומד) לרשותי ממש קצר, ולכן ריפרוף על החומר הרב בנושא לא הכי הועיל לי, וכשלא הסתדרי נאלצתי לבקש עזרה למרות שהמידע כבר קיים, אך כמו שאמרתי הלוואי והיה לי עכשיו את הזמן לנסות לפחות במשך יום יומיים לטפל בנתוני XML ורק אז להתחיל לעצב ולבנות את מה שאני רוצה.
בכל מקרה אני יעיף עכשיו מבט על XSL, ונראה אם זה מה שמתאים לי.
בכל מקרה הדרישה היא להציב חלק מהנתונים, בהתאם לצורך, לכן כנראה שמתאים יותר לכתוב תסריט מאשר לעצב את כל המידע באופן שרירותי.
תודה [לכולם] לבינתיים, תודה על ההמשך
יומטוב 
|