לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-11-2005, 21:56
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
התלבטות ברכישת מצלמה

לפני זמן מה כתבתי פה בקשה למדריכים, ובהתאם למגבלות הזמן שלי גמרתי לקרוא אותם רק לאחרונה.

גם לאחר קריאת המדריכים אני מרגיש שעד שאני לא אצלם, והרבה, אני לא אבין באמת את הדקויות שבצילום, למשל יחסי צמצם-תריס-ISO, אני מבין (אני מקווה) בתאוריה את היחס בינהם אבל זה לא זה.

כך שאני צריך מצלמה.

אני חייב להדגיש שבשנים הקרובות לפחות הצילום עומד להיות לא יותר מתחביב שאין לי יותר מידי זמן להשקיע בו.

כל הידע שלי בצילום מסתכם מהמדריכים (2) שקראתי ומשוטטות פה בפורום.

נדמה לי שאני מחפש משהו בסגנון מצלמה דיגיטלית אייכותית (אני מבין שלמרות שמדובר בעולם אחר DSLR זה עסק יקר מאד), אבל כמובן שאני לא רוצה לקנות חארטה ונגיד אחרי שנה של שימוש להרגיש שהיא כבר לא ברמה מספקת בשבילי ולרצות משהו יותר שווה, אני רוצה מצלמה שגם אחרי שאני יותר אתנסה (אולי) בתחום היא תוכל לתת לי שרות טוב. העניין הוא שאני פשוט לא יודע עד כמה אני אתחבר לתחום באמת (ואני לא רוצה להוציא עכשיו בוחטות בשביל שתהיה לי מצלמה בארון)

אז תשאלו- כמה אתה מוכן להשקיע?
ואני אענה שאני לא יודע, ז"א מעל 2000 שקל זה בטח לא לעניין , אבל מתחת לזה יש המון רמות, בקיצור מה ההוצאה המינימלית שתתן לי מצלמה שתוכל לספק אותי גם לאחר רכישת נסיון? (אני בכוונה לא כותב סכום יותר מדויק מלבד ההוצאה הכי מקסימלית כי אני רוצה תשובה שלא תנתן ע"פ המחיר המבוקש)

אני מקווה שהצלחתי לבטא מה אני רוצה...

בתודה,

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 26-11-2005 בשעה 22:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-11-2005, 23:01

תגובה
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי henson שמתחילה ב "אני הייתי מציע לך קנון Power..."

א. מה אני רוצה?
טוב, אני שוב חייב לומר שאני לא יודע, תבין, הידע שלי מסתכם במדריכים, אין לי נסיון, אני לא יודע
למה אני יותר אתחבר (אם בכלל) לכן נראה לי שאני רוצה מצלמה שתוכל לתת לי אופציות רבות.

ב. בנוגע ל2 ההמלצות שלכם:
הS1 בעלת זום אופטי הרבה יותר גדול (10X) לעומת הA610 עם X4
מצד שני (וזה מוזר, הייתי מצפה שבעלת הזום היותר ארוך תיועד לתקריבים יותר קרובים, או שלכן בדיוק יש לה זום ארוך) אופצית המאקרו של הS1 היא עד 10ס"מ לעומת 1 ס"מ בA610

החיישן בA610 יותר גדול (והבנתי שזה מאד חשוב)- 1\1.8 לעומת 1\2.7

המבזק בS1 מורם מעל המצלמה, זה ייתרון, לא?

לA610 אין טיימר פנימי ולS1 יש

לכל אחת יש יתרונוץ

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 26-11-2005 בשעה 23:04.
ישן 28-11-2005, 18:54

טוב, אני לא מצליח להתקדם לבדי להחלטה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "התלבטות ברכישת מצלמה"

למרות שככל שאני מתעניין יותר אני מגלה שכולם טוענים שהDSLR זה עולם אחר לחלוטין, אני מרגיש
שזה מוגזם בשבילי להוציא 4K לפחות, ובנוסף כל הDSLR שמנות וגדולות כך שהרבה פעמים אני פשוט אתעצל להסחב עם דבר כזה, למשל אני הולך ברגל לסופר, מה, אני אסחב לשם עם כל הערכה? אין סיכוי, מצד שני אם בדרך אני רואה חתולה מטפסת על עמוד חשמל- לא חבל על התמונה?
כך שאני מתבלט בין 3 דיגטיליות רגילות.

הS1 שמצטיינת בזום ובמייצב התמונה
הA610 עם חיישן יותר גדול, אפשרות מאקרו ו"אייכות תמונה יותר טובה" לפי דברי BENOR
הIXUS40 שלא מצטיינת בכלום אבל היא פשוט קטנה ומעולה לשליפות.

אני חושב שאפשר לחלק את זה קודם כל לS1 והA610 מול הIXUS40 בבחינת מצלמה אולטרה-קומפקטית
שלא יוצאת מהכיס ויכולה לתפוס מצבים חולפים ופתאומיים מול מצלמות פחות קומפקטיות אבל עם אייכות ואפשרויות יותר טובות. אני אשאל 2 שאלות שיעזרו לי.
1. האם ההפרש באייכות ובאפשרויות לרעת הIXUS40 הוא רציני? אילו אפשרויות אין בIXUS?
2. עד כמה הS1 והA610 מגושמות וגדולות ביחס לIXUS ?(לא בס"מ, בתאור )

לו יצויר שנבחרו המצלמות הפחות קומפקטיות, יש התלבטות בין הS1 לA610, איזו עדיפה מבינהם?
שאלות:
3. האם יש הבדל רציני בגודל\מגושמות בין הS1 לA610?
4. הבנתי שלמרות שאין מקרו רשמי בS1 אפשר לצלם מקרוב, זה נכון?
5. האם מלבד הזום העדיף הA610 תתן תמונות טובות יותר?

3 שאלות לסיום:
6. אולי בכלל עדיפה מצלמה אחרת בתחום ה1500 שקל? (עם אפשרות לקריעת הארנק והוצאת עוד כמה מאות בודדות)- יש לציין שאולי אני אקנה מאילת.
7. מה זה צריך להיות?
http://cameraeilat.co.il/Sale.asp?pid=626
האם זו לא DSLR? למה היא כ"כ זולה? שווה לשקול אותה?
8. בקשה אחרונה: אני רואה את כל התמונות המדהימות שאתם מצלמים וכמובן שרובן המוחלט בDSLR, האם ניתן להוציא כאלה דברים גם מדיגטליות רגילות? אפשר לקבל לינק לגלריה שנעשתה בדיגטלית רגילה? (ובכלל יהיה סבבה לראות גלריה שנעשתה באחת מהמצלמות שאני שוקל לקנות)

תודה למי שהצליח לעקוב ועוד יותר תודה למי שגם יענה
ישן 28-11-2005, 19:37
  VuV VuV אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.05
שלח הודעה דרך MSN אל VuV
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "טוב, אני לא מצליח להתקדם לבדי להחלטה"

1. ללימוד הצילום אל תגע בIXUS - אין לך שליטה ידנית מלאה.
2. מבחינת גודל הן יותר מגושמות, בהפעלה הן לא צריכות להיות יותר מסובכות.
3. מבינת גודל, הS1 יותר גדולה (לא בהרבה) אבל זה לא אומר כלום
4. אפשר לצלם מקרוב רק אם יהיו לך תנאי תאורה מעולים או שלא תהיה לך בעיה עם חוסר פוקוס
5. אם ההתלבטות הייתה בין שתיהן, ללא קשר לזום, הייתי הולך על ה610, כי האיכות יותר גבוהה, והדגם יותר חדיש.
6. ראה 7...
7. דגם חדש של פוג'י, אין יותר מידי ביקורות עדיין, תוצאות לא רעות בכלל, אבל היא קצת בורחת מהתקציב, אין לה מייצב תמונה שזה לא קריטי אבל כלי עזר שימושי, בטווח הזום הזה.
8. זה כבר התותחים (RGRG אהם אהם) יוכל לעזור לך יותר (למי שלא הבין, הוא תותח שמצלם עם P&S )

ישן 29-11-2005, 01:09
  rgrg rgrg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "מישהו המליץ לי"

היי תום. אני אמנם רק עכשיו נכנס לדיון כאן, אך מקווה שאצליח ליצור קצת סדר ולעזור.

כמו שכתב כאן יואב, גם אני מצלם במצלמה פשוטה יחסית, אחרי חזרה מDSLR וגם אני הייתי בהתלבטות באיזו מצלמה לבחור.

השיקולים העיקריים היו -
כמה שפחות רעש, מהירות, נוחות, וגולת הכותרת - איכות.

"איכות" היא מילה יחסית, והיא נוגעת בעיקר במטרת השימוש שלשמה רובנו כאן מצלמים.

מי שחובב זום - יאהב ודאי את המצלמות בעלות זום גבוה X7, X10, X12 וכו'.
מי שחובב זווית רחבה (כמוני) - יאהב מצלמות עם עדשה רחבה שמתחילה ב28, 27 ואפילו 24 מ"מ (בהקבלה ל35 מ"מ).
מי שרוצה מצלמה שתלך איתו בכיס, וודאי ייבחר במצלמות הקטנטנות בגודל של כרטיס אשראי (סדרת הIXUS או סדרת הS של סוני).

הכל, זו שאלה של מטרה וכוונות.

מכיוון שאני, כמוך, רוצה לצלם מגוון רחב של נושאים ואין וודאות לגבי מטרת צילום מסויימת, לקח לי אמנם זמן להגיע לידי בחירה במצלמה בעלת זום X4 (שזה מספק בהחלט - ומבחינה אופטית איכותי יותר) - לעדשות סופר-זום במצלמות P&S יש לרוב מספר בעיות (כמה ממשתמשי הS1 יוכלו וודאי לספר לך על קשיים בלפקס קרוב למקסימום הטלה של העדשה - המצלמה נהיית "לא החלטית").

הבחירה שלי במצלמת אולימפוס למשל, נגעה גם למבנה הגוף (שעשוי ממתכת בחלקו) ולשליטה כמעט לא מוגבלת ביכולות הצילום (צילום סופר מאקרו ממרחק של פחות מ-1 ס"מ, היסטוגרמה LIVE !, מגוון רחב של משחקים בWB וכן הלאה וכן הלאה).

לדעתי, כהתחלה, מצלמת P&S שהיא ורסטילית יותר תיתן לך הרבה מאוד. כשאני אומר ורסטילית, הכוונה היא לשימושים הרבים ביותר, שיעניקו לך בסיס יציב מאוד והתנסות במגוון רחב של נושאים, סיטואציות וטכניקה.

לצורך העניין, מצלמה שנותנת הרבה שליטה, מגוון של פיצ'רים, והרבה "מרחב" לשחק בו - לי נשמע כמו הדגם שבא אחרי הA610 דווקא - הA620. דגם פנטסטי... 7 מגה פיקסל, מסך מסתובב.

ההבדל בין 5 ל-7 מגה פיקסל בבחינת היכולת לחתוך מהתמונה מפצה הרבה פעמים על חוסר יכולת להתקרב יותר עם הזום.
את מצלמות הסופר-זום של מינולטה, אני אישית ניסיתי והתאכזבתי מאוד (גם בלי קשר לנושא הרעש).

וכבר הבנת את דעתי... שכהתחלה, מצלמה ש"כיף לצלם בה" (לא גדולה, לא קטנה... מצלמה שהיא "בדיוק") תתן לך הכי הרבה הנאה מהתחביב החדש. זום של 4X בהחלט מספיק .. אין לך מה לחשוש.

אני אישית צילמתי בA510 וזה כיף לא נורמלי לצלם בסדרה הזו החדשה יותר של קאנון.

כמה הערות רק לסיום -
א. לא. אני לא ממליץ על קאנון רק משום שזה הדבר היחיד שאני מכיר. ניסיתי ובדקתי יותר מצלמות P&S משתוכלו לדמיין... (פנסוניק, סוני, אולימפוס, קאנון, ניקון, פוג'י "יו ניים איט!")

ב. בעידן הדיגיטלי של היום לא ממליץ להתקרב לSLR פילם. בתור מי שמצלם עדיין בפילם, אני יכול רק להעיד עד כמה יקר כל נושא הפיתוח והצריבה.. שלא לדבר על הזמן.

ג. תראו אילו ביקורות מעולות קצרה הA620 - זמני תגובה סופר זריזים, איכות תמונה.. ומה לא.

ציטוט:
Bottom line - Canon has struck gold with this winning combination of high-quality and low price. The A620 offers users outstanding image quality with robust performance, all in a stylish and very durable package.

http://www.steves-digicams.com/2005...s/a620_pg7.html

ציטוט:
Highly Recommended

http://www.dpreview.com/reviews/canonA620/page14.asp

שיהיה בהצלחה...

ישן 29-11-2005, 12:46

הבוקר
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "איך אפשר"

הלכתי לחנות צילום קרובה לביתי וביקשתי "למזמז" את המצלמות.
למרבה הצער לא הייתה להם מצלמת סופר זום דיגיטלית כך שיכולתי רק לראות את הA520
שהייתה אצלם (הA610, אזלה זמנית) מאד אהבתי את הקומפקטיות שלה, ממש מצלמה בגודל
של פלאפון , נכנסת לכיס בקלות. הA610 פחות קומפקטית מבחינת המשקל, משום מה היא צורך 4 בטריות לעומת 2 בA520 וגם בלי בטריות היא שוקלת 50 גרם יותר, אבל זה ביחד אולי 70-75 גרם, לא נורא.

ברור לי שהS1 או הZ3 יהיו גדולות וכבדות יותר, אני רק לא יודע בכמה (מספרים לא עוזרים הרבה, אני צריך לראות, להרגיש) אולי יש תמונות שצלמו את המצלמות האלה ליד עצמים אחרים כדי שתהיה לי פרופורציה?

ציטוט: "זום של 4X בהחלט מספיק .. אין לך מה לחשוש."
איך אפשר לצלם תקריבים עם זום קטן בלי להתקרב אליהם מאד? למשל שלט מעניין על חלון בקומה 3 כשאני על המדרכה...

עריכה: לאחר שעיינתי באתרי הביקורות אני רואה שהם מתים על הפנסוניק DMC-FZ5, היא נראית מאד קומפקטית. רק המחיר שלה יותר יקר כ2000 שקל, אבל אולי זה שוה לי להוציא 500 שקל יותר בשביל פי 3 זום... מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 29-11-2005 בשעה 13:09.
ישן 04-12-2005, 00:31

המשך קורותיי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "התלבטות ברכישת מצלמה"

פחות או יותר החלטתי ללכת על הFZ5 של פנסוניק במקום הH1 והS2 (בגלל מחיר יותר זול וכן בגלל מימדים הרבה יותר קומפקטים ויחד עם זאת, לפי DPR וסטיב, המצלמה לא נופלת בכלל מהשתיים האחרות ואף חדה מהן) אולם עדיין מדובר ב2300 שקל (לגוף בלבד) למצלמה חדשה בחנות הכי זולה וזה נראה לי קצת הרבה בשביל תחביב שאולי אני בכלל לא "אתפס" אליו.
לכן במשך השבוע האחרון הפסדתי בערך ב5-6 מכרזים מעצבנים והגעתי למסקנה שהחברות עצמן דואגות שאף פעם אנשים לא יוכלו להוציא מציאה (למשל מכירה היום, 1300 שקל שעה לפני הסגירה, אני חוזר רבע שעה אחרי זה- 2100 שקל וזו הייתה מכירה שעד אז במשך 3 ימים הציעו בה 3 הצעות, פתאום כ15 הצעות ב20 דקות, בטח, מה שתגידו)
כך ששוב חזרתי לאופצית הקניה הרגילה אבל המחיר... 2300 על הגוף+250 כרטיס זכרון+50 תיק+30 חצובה- 2630 שקל למצלמה שיכול להיות שאחרי שבועיים של התלהבות ו100 תמונות פשוט תשכב אחר כבוד בארון ותחכה לטיולים, ארועים וכד'
לקנות מצלמה טובה בלי זום ממש לא בא לי, הזום מאד חשוב לי.
כך שאני עדיין מתלבט...

בנוסף- אולי יש מצלמת סופר זום טובה (עם מייצב כמובן מה שפוסל את הפוג'ים ואת האולימפוס SP500 ) יותר זולה? לא בחנתי שום דגם של ניקון, איזה דגם עונה להגדרה "קומפקטית עם סופר זום"?

נערך לאחרונה ע"י תום מרילין בתאריך 04-12-2005 בשעה 00:37.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר