לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-12-2005, 01:53
  n0nick n0nick אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.05.02
שאלה זכרון כרטיס מסך - קריאה נואשת לעזרה

אהלן,

המחשב שלי נמצא ברשותי כבר כשלוש שנים. במשך הזמן הזה הוא נשאר פחות או יותר באותה התצורה, מבלי שינויים בחומרה הפנימית שמרכיבה אותו.
מותקן בו כרטיס מסך מסוג GeForce 4 MX 440 (פירוט תצורת המחשב שלי למטה) שבמשך השנים שירת אותי נאמנה.

בחודש האחרון אני נתקל בבעיה חמורה שהופכת את השימוש במחשב לסיוט שאי אפשר לסבול יותר. מדובר באותן תופעות שהרבה מכירים של בעיות בזיכרון כרטיס המסך: חלונות ש"נמרחים" על-גבי המסך, "שאריות" מחלונות שנסגרו, "כתמים" על המסך שמשתנים רק כשמזיזים לעברם אובייקטים וכו'.
הדברים האלה קורים לי כל הזמן ובכמויות עצומות. זאת ועוד: בעיות redraw בחלונות עבור משימות פשוטות לכאורה (הזזת חלון, פתיחת תפריט) - פעולות הופכות לאיטיות בטירוף. דבר אחרון והכי גרוע הוא שהמסך נכבה או מהבהב לפעמים, ולפעמים התמונה על המסך פשוט קופאת ואין מה לעשות אלא לבצע ריבוט למחשב.

ניסיתי לעשות הכל: להתקין מחדש את הדרייברים לכ. מסך, לעדכן את הדרייברים מהאתר של nVidia, להוריד את ערך ה-refresh rate, שום דבר לא עזר. לפני שבועיים החלטתי לפרמט את המחשב ולהתקין הכל מחדש, כי חששתי שאולי מדובר בבעיה בתוכנה או בדרייברים, או אפילו בוירוס שהשתלט על הדרייברים של כרטיס המסך.
כלום. לאחר הפרמוט הבעיה חזרה. נכנסתי להגדרות של כרטיס המסך ובחרתי לבטל לחלוטין את ה-Hardware Accelration (תחת טאב "Troubleshoot"). כשעשיתי את זה, זה גרם להכל לרוץ בצורה יותר נורמלית ולבעיות לפחות בצורה משמעותית, אבל מצד שני הכל רץ הרבה יותר לאט עכשיו.

לאחרונה ניסיתי להתקין SP2 (בלי קשר לכל זה). ההתקנה לא צלחה אז הפסקתי אותה באמצע. מאז, בכל פעם שאני מפעיל את המחשב, כרטיס המסך מופיע ב-Device Manager כלא תקין. אני צריך להתקין לו מחדש את הדרייברים רק כדי שיפעל בצורה סבירה (כלומר, עם בעיות קטנות של זיכרון תחת No Hardware Acceleration בהגדרות).

מה יכול לגרום לכל זה? יש לציין שאני לא רואה כל סיבה שבעיות כאלו יתחילו: לא התקנתי אף חומרה או תוכנה או עשיתי אף דבר משמעותי כדי שיקרה כזה שינוי.
איך אפשר לתקן דבר כזה?
האם הפתרון היחיד הוא קניית כרטיס מסך חדש, או שאולי הבעיה היא לא בו?

תצורת המחשב-
קוד:
cpu: AMD Athlon XP 1800+ mobo: ASUS A7V8X-X mem: 512mb DDR RAM gfx: GeForce 4 MX 440 os: Windows XP Proffesional
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:47

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר