06-12-2005, 20:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.04
|
|
|
[קבצי TPL] הפעלתם, ושימושם - בעיה
לאחר די הרבה זמן שלא נכנסתי לפורום הזה, ולדעתי הפעם האחרונה הייתה לפני כ 10 חודש, חודשים בערך לאחר שהתחלתי בנושא תיכנות צד השרת, ולפי מה שאני זוכר, השאלות שלי היו מטומטמות.
כמה זכרונות שלי הם האתגר של דקל שעדיין מ2004 ומהשתמשים dead[משה שמשום מה נעלם], Web ועוד כמה שמאוד עזרו לי ולשאר הפורום.
בכל מקרה, כיום אני על סף פתיחת חברה - פיתוח אתרים ואפליקציות.
----------------------------------------------------------------------------------------
עכשיו לבעיה:
אני עובד על מערכת פורומים, ממש בהתחלה, והתחלתי לחשוב: "מערכת פורומים ללא אפשרות להחליף עיצוב ומבנה?".
לאחר מכן התחלתי לעבוד על קבצי TPL על מנת לכלול אותם באתר והחליף תווים מסויימים לקבצים.
הכל הלך טוב ויפה, עד שהגעתי לקטע של החלפת תווים בקבצים לדפים דינאמיים.
אז ככה, על מנת "לזמן" את הדף הראשי, של קבצי הTPL השתמשתי בפונקציות הפשוטות: fread,fopen [כמובן שבניתי מחלקה ].
באותו קובץ TPL במקום לעבוד על דינאמיות, פשוט מיקמתי מילים כמו: "<#boards>", "<#bar>" וכד', את כל זה החלפתי בקבצי הTPL של הבאר, של רשימת הפורומים וכד', אבל מה הבעיה?
אני אציג את הבעיה על גבי קובץ TPL של רשימת הפורומים.
בכל חלק, למשל בתא הכותרת ציינתי: <#title> על מנת שאני אשלוף מהמסד לאחר מכן את הכותרת ע"י לולאה פשוטה של while אבל הבעיה בעצם,
שאני לא רוצה להכניס דינאמיות לקובץ TPL אל לקובץ PHP,
ולכן קיים הקובץ boards.php אבל מה?
ברגע שאני מעוניין להחליף את המילה <#title> בקובץ, אני לא יכול להשתמש בפונקציות:
file_get_contents, file, fopen, fread וכו' וכו' בגלל שהפונקציות לוקחת את תוכן הדף עצמו, מה שיגרום להצגת מנוע הדף, קוד הPHP.
הבעיה עם require,include,require_once,include_once היא שכאשר אני אעשה זאת, על גבי פונקציה כמו: preg_replace,str_replace זה יציג לי שגיאה או את הספרה 1, ולא את תוכן הדף.
השאלה שלי היא: איך אני מחליף מילה בקובץ דינאמי, ללא הדפסת הקוד הדינאמי?
סליחה על המגילה 
-טל