לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-12-2005, 00:03
  anshobi anshobi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.05
חיל הנ"מ - מספר שאלות למי שמכיר / משרת שם

בעקבות קריאת המאמר על הנ"מ עלו לי מספר שאלות:

אשמח אם תוכלו לבאר את עיני.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. לאחר שמתחיילים בבקו"ם מועברים לבסיס הטירונות של הנ"מ. איפה הוא?! {הבנתי שבדרום רק מה השם שלו {אם מותר להגיד ואיפה} ?}

2. האם החיל עצמו נחשב למבוקש או לא?

3. בגלל שאני עם בעיות גב הבנתי שאם אגיע לנ"מ כנראה שאהיה במסלול טק"א {טילי אוויר - קרקע}. השאלה שלי היא מתי אני אדע אם אני הולך לשם או למסלול השני שנקרא מתניע? את מי אני מיידע בחייל כדי שייעדו אותי לשם {לטק"א} ויבינו את המצב / אולי הם כבר יודעים מראש מה המיון וממיינים לפני יום גיוס והימים הראשונים נועדו לחזק / להחליש את ההחלטה ?!

4. עוד משהו אני גם עם 5 יח"ל אנגלית בציון 90+++ אז הסיכויים טובים להגיע לטק"א יותר מאשר מתניע ממה שפורט עד כה?

5. בכלל מה אתם אומרים על המסלול טק"א יתרונות חסרונות וכדומה .?

6. עד כמה המסלול בעל אופי לוחמתי או לא לוחמתי? --> במסגרת מה שאפשר להגיד או לתת דוגמה כללית מופשת.

7. היציאות בטירונות, במסלול וכדומה {אם אפשר קצת יותר עדכני מהמאמר}

8. בנוגע להתקדמות בשירות לקצונה וכו'.

תודה

נערך לאחרונה ע"י anshobi בתאריך 14-12-2005 בשעה 00:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-12-2005, 02:17
  Educated Fool Educated Fool אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
תשובות:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי anshobi שמתחילה ב "חיל הנ"מ - מספר שאלות למי שמכיר / משרת שם"

1. ביסנ"מ (בית הספר לנ"מ) ממוקם חצי שעה מב"ש.
2. לפי הידוע לי, לא נחשב כ"כ מבוקש, אבל זה מתאזן כי הוא גם לא גדול במיוחד.
3. אתה מגיע לביסנ"מ ומתחיל טרום טירונות. יהיה לך ראיון אישי עם המפקד שלך ואתה תדרג את עדיפותך לשרת במתנייע (סטינגר,רמית) ובטק"א (הוק,פטריוט). כמה ימים אחרי תהיה הקפצה בלילה ויגידו לכל אחד לאן הוא הולך. עם בעיות גב בד"כ מגיעים לטק"א (למרות שלא ציינת מה הפרופיל הכללי שלך.. אבל כל עוד כתוב בתיק הרפואי שלך שיש לך בעיות גב.. כנראה שתגיע לטק"א).
4.אכן צריך לדעת אנגלית ברמה טובה בטק"א כיוון שהחומר הלימודי שם הוא באנגלית (מישהו כאן היה עצלן ולא תרגם אותו..) אני לא בטוח כ"כ אם זה גורם שיחזק את ההחלטה לשבץ אותך בטק"א ולציון גבוה למתמטיקה יש אף סבירות יותר נמוכה שישפיע.. בקיצור.. עזוב אותך מבגרויות. (יש לי חבר עם 98 באנגלית וביקש במקומות הראשונים הוק ופטריות אבל שיבצו אותו בסטינגר)
5.אממ.. יתרונות.. אין הרבה.. למי שמחפש להיות ג'ובניק ולקבל משכורת של קרבי.. זה התפקיד בשבילו. חסרונות.. כל מה שמשתמע מהמשפט הקודם.. (בעיקר שיעמום טוטאלי)
6.עניתי בתשובה הקודמת. החלק היותר לוחמתי של התפקיד (בערך) זאת טירונות 03 (פחות או יותר כמו של הסטינגרים) אחריה.. בהיה ממושכת במק"מ...
7.בטירונות: גם טק"א וגם מתנייעה.. פחות או יותר חצאים (סוגרים שבת,יוצאים שבת).
אח"כ זה משתנה: מתנייע זה 16\5 והופך ל15\6 עם הזמן. טק"א 11\3 ולפעמים 17\4.. הם די אוכלים חרא ביציאות (תלוי באיזה סוללה תשובץ אחרי הטירונות-מבצעית יותר או פחות).
8.בקשר להתקדמות.. זה פחות היותר החלק המעניין יותר. ניתן להתקדם יחסית מהר (מפקדים אחרי 4 חודשים למצטיינים ואחרי 8 חודשים לממוצעים) לקורס קצינים ניתן לצאת אחרי בערך שנה+ ובנוסף ניתן גם להתקדם לשירות במערך טילי ה"חץ" לאחר לפחות שנה של שירות+קורס פיקודי.

שיהיה בהצלחה.
ישן 14-12-2005, 13:13
  Joav Joav אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.02.05
...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי anshobi שמתחילה ב "חיל הנ"מ - מספר שאלות למי שמכיר / משרת שם"

קודם לחץ אפשר להגיע מכל מקום בנ"מ יש שם מלא סטינגר ומחבט ומכל המערך הגיעו לחץ לא רק מטק"א...

מה שאתה עושה בסוללות טק"א זה עבודות שחורות בעיקר... לתקן פה לעזור לשם כל מיני שטויות שממש לא גורמות לך להרגיש לוחם..
ובעיקר שומר סתם ויושב במכ"מ ותופס כל מיני כוננויות מעפנות בטירוף...
קיצר חרא כולם שם (לפחות ביהלום) שבוזים רצח ומתים לעוף משם..
אנחנו היינו קורס של 15 חיילים וכבר 7,8 חיילים עפו משם מרוב שמסריח שם...
והיציאות זה לפי כמות החיילים שיש בסוללה.. אם יש מספיק אז 11/3 (איזה כיף!) ואם אין מספיק אז כל הזין ב17/4....
וכדי להגיע לטק"א לא צריך מתמטיקה זה חרטה... מספיק שיהיו לך בעיות גב ופרופיל 72...

ישן 16-12-2005, 21:42
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי anshobi שמתחילה ב "רק כמה מילים לגבי מה ששאלתי..."

אל תדאג בקשר לכושר, בטירונות 03 אתה בהחלט יכול לבוא לחלוטין בלי כושר.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 16-12-2005, 22:31
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

תראה, אני לא עשיתי 03.
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי anshobi שמתחילה ב "או אתה מתחיל להרגיע אותי.... ..."

אבל בחדשיים של הטירונות אני מניח שיגיעו אתכם לריצות 3 ק"מ. מתחילים ממש מ-0 (500 מטר ריצה) ועולים. בכל מקרה, במערך הטק"א אני חושב שאלה יהיו החדשיים הכי קשים פיזית.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 16-12-2005, 23:14
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי anshobi שמתחילה ב "****"

1. בריצות יש מ"כ מוביל ויש לפעמים מ"כ מאסף (או שניים). תפקידו הוא לדחוף את החלשים - זה הפיקוח היחיד על מהירות הריצה (האיטית)

2. 5 ימים בשבוע.

3. זה תלוי במפקדים - בטירונות חי"ר אתה עושה המון - לפחות 5 פעמים ביום.
4. לא יודע אם יש ב-03 בוחן מסלול (שהקיר הוא חלק ממנו). לא נראה לי.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:00

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר