20-12-2005, 20:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.04.02
הודעות: 17,485
|
|
חזה העוף של פנינה רוזנבלום...
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/2_4_2004/images/o_11.jpg]
חזה העוף של פנינה
חזה עוף רזה, פטריות וברוקולי מאודה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/2_4_2004/images/star.gif] פנינה רוזנבלום לא מאמינה במזון מסובך [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/2_4_2004/images/star.gif] ונותנת טיפ: "להשתמש במסקרה שלי אם אתן לא רוצות לבכות כשאתן חותכות בצל"
כמו כל דבר בחייה, גם בבישול פנינה רוזנבלום מאמינה ביעילות לפני הכל. היא לא תעמוד שעות במטבח אם היא יכולה להימנע מכך, מעדיפה מתכונים קלים על מסובכים, ואפילו ויתרה כבר על האפשרות לבשל אורז עיראקי כמו אמה זכרונה לברכה. "אני מתגעגעת לאורז האדום שלה נורא, אבל היא אף פעם לא לימדה אותי איך עושים אותו, ומתכונים של עדות זה לא איזי, את יודעת. יותר קל לי לבשל מודרני, גורמה".
מאז הגירושים, רוזנבלום מתוודה, היא פחות בלבוסטה מפעם ("רווקות מבשלות פחות, לא יעזור"), אבל לכבודנו היא מכינה את חזה העוף הממולא בפטריות. "זו מנה בריאה ודיאטטית שמתאימה לפסח. הסדר לא אצלי השנה, אבל אני אכין ואביא את המנה הזו לדודתי רחל בפתח תקוה, שיהיו גם אופציות למי ששומר על הבריאות".
את תמיד שומרת?
"אני מנסה לאכול בריא, זה יותר מעסיק אותי מדיאטה. המתכון הזה הוא מתכון בריאות, כי אני משתמשת בשמן זית ובחזה רזה. אני מציעה לאכול אותו בלי פחמימות, אלא עם ברוקולי מאודה או אפונה סינית".
מה עם מצות?
"לא חייבים לאכול הרבה מצות בליל הסדר. זה משמין ולא טעים. אפשר לאכול מרק עוף, סלטים, סלט פירות".
טיפים לבישול מוצלח?
"להכין את הכל קודם מבעוד מועד, ולהגיש כמה שיותר קרוב לארוחה, שיהיה פרש. ולהשתמש במסקרה שלי אם אתן לא רוצות לבכות כשאתן חותכות בצל".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.tam.co.il/2_4_2004/images/o_12.jpg]
שניצל חזה עוף ממולא
המצרכים:
4 שניצלים פרוסים ודפוקים דק-דק
חצי כוס פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
1 בצל
סלסלת פטריות טריות
4 עלי אורגנו
פפריקה מתוקה, מלח
1/2 כפית אבקת מרק עוף
קמח מצה
4 ביצים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל, את הפטרוזיליה במעבד, ואת הפטריות דק דק. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים שום, פטריות, פטרוזיליה, עלי אורגנו, מלח ופלפל, חצי כפית מרק עוף לפי הטעם ומקפיצים עד להשחמה. מניחים כמות נדיבה מהתערובת על השניצל, מקפלים לשניים, טובלים בביצה ובקמח מצה ומטגנים עד שמשחים.
_____________________________________
looopy
|