30-12-2005, 02:20
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.05.05
|
|
|
חחחחח פירמוט?
לפירמוט איין כל כך קשר כאן ...
יש לנו כאן כמה אופציות אני מניח:
תן לי לנחש אתה מקבל שגיאת NOT_LESS , במסך הכחול , המשפט יכול להשתנות מדי פעם אבל העיקרון נשאר אותו דבר, אני מתאר לעצמי שמה שחוזר על עצמו הכי הרבה זאת שגיאת אי אר קיו אל נוט לאס אור איקוול...? אני צודק?
בכל אופן לתקלה שתיארת יש יכולות להיות מספר סיבות שכיחות למדי :
1) יש התנגשות בין איזה דריברים אצלך שקצת התבלבלו, במקרה הזה תתחיל לנתק חומרה מהמחשב ותקווה שיהיה טוב...
2) זה המקרה הקצת פחות נעים , הודעת השגיאה הזו מופיעה גם הרבה פעמים כשמהו נדפק בזכרון הגישה הרנדומלית(זה ה RAM , סאתם מנסה להישמע חכם:-)) , שזו בשורה טובה כי זה אומר שהאינטואיציה שלך שזה משהו בזיכרון הייתה נכונה... :-),אבל זה רע מכל גורם ואופן אחר, יש אפשרות שהבעיה היא בהתבלבלות של הביוס ולכן מומלץ להיכנס אליו ובחלון היציאה מהביוס לבחור ב "שחזור לברירת המחדל"(ככה זה בלוחות אינטל , תמצא את הבחירה המקבילה בלוח שלך), זה עלול לפתור את הבעיה אלה אם כן הבעיה היא ברכיב החומרה עצמו(של הזכרון כמובן), אפשר לבדוק את זה על ידי שימוש בתוכנת בדיקה מתאימה שתוכל להוריד מ כאן:
http://www.home.earthlink.net/~aleg...oad/memtest.htm
(לא בדקתי את הלינק הספציפי הזה בעצמי זה מה שהיה ראשון בגוגל, ככה שאם זה לא טוב פשוט תוריד משהו אחר על ידי חיפוש של תוכנת MEMTEST ב גוגל ).
את תוכנת הבדיקה יש להפעיל מתוך ה דוס , תוכל לעשות את זה על ידי שינוי העדפת כונני האיתחול שלך בביוס ככה שהדיסקט יהיה הראשון או על ידי הכנת דיסקט הפעלה לדוס והפעלת התוכנה לאחר מכן, במקרה ונמצאות שגיאות בבדיקת הזיכרון יש מעט מאוד (או כלום למען האמת) שתוכל לעשות ועליך להשיג זכרון חדש שיתאים לסלוט שלך
לסיכום שלוש שגיאות אפשריות לדעתי:
1)התנגשות ביין דריברים של רכיבי חומרה(פתרון)-> לנתק חומרה ולגלות מהיא החומרה הבעייתית.
2)בילבול בהגדרות הגישה לזכרון(פתרון)->כניסה לביוס ואיפוס שלו להגדרות ברירת המחדל
3)דפקט בזכרון(פתרון, או יותר נכון בדיקה)->הרצת דיאגנוסטיקה באמצעות תוכנת MEMTEST מתאימה, ובמקרה הצורך רכישת זכרן חדש.
נ.ב
אם יש לך שני כרטיסי זכרון ואתה מקבל שגיאה בתוכנת הבדיקה תוציא כל פעם אחד מהם ותבדוק אם המחשב עולה כנדרש.
נ.ב2
אלא אם כן יש כאן בעיה נדירה למדי פירמוט לא יועיל כאן לפתירת הבעיה אם כי הוא עשוי להיות דבר מועיל באופן כללי.
כמובן שבמקרה של תקלת חומרה גם ריצה במצב בטוח לא תועיל ברוב המקרים ...
מקווה שעזרתי...
רון נחשון
נערך לאחרונה ע"י רון_נחשון בתאריך 30-12-2005 בשעה 02:22.
|