לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-12-2005, 18:19
  Touch Down Touch Down אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.11.04
המחשב עושה ריסטים מעצמו

אוקיי אז יש לי מחשב דיי ישן משנת 2001
המפרט

amd athelon xp 2000
gigabyte GA7VAXP אני לא יודע אם זה הדגם אבל בסוף יש VAXP ויש GA עם 7 חחח
כרטיס מסך של LEADTEK TI4200 128MB
זיכרון סלוט 1 של 256 של קורסאייר XMS (כן אני יודע שלוח לא תומך ב 400MHZ אבל הם רצו בזמנו אותו כסף)

אוקיי לא משנה

עכשיו המחשב נפתח וכאשר יש את המסך הזה של WINXP והדמוי טעינה של המערכת בצבע כחול למטה
אחרי שהוא מסיים הוא בא לפתוח אתהווינדוס ואז פתאום מופיע מסך גחול עם משו בלבן כתוב למשך כמה מאיות אי אפשר אפילו לראות את המסך הכחול ואז ישר עושה ריסט כל הזמןזה עושה...

נ.ב.
פתחתי את המחשב הוצאתי את הזיכרון ניקיתי אבק
היה לי הלוח אם בטרייה כזאת עגולה גדולה אפילו הוצאתי והחזרתי ואז ניסיתי שוב
והבעייה נשארה מה עושים?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-12-2005, 02:20
  רון_נחשון רון_נחשון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.05
חחחחח פירמוט?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Touch Down שמתחילה ב "המחשב עושה ריסטים מעצמו"

לפירמוט איין כל כך קשר כאן ...
יש לנו כאן כמה אופציות אני מניח:
תן לי לנחש אתה מקבל שגיאת NOT_LESS , במסך הכחול , המשפט יכול להשתנות מדי פעם אבל העיקרון נשאר אותו דבר, אני מתאר לעצמי שמה שחוזר על עצמו הכי הרבה זאת שגיאת אי אר קיו אל נוט לאס אור איקוול...? אני צודק?
בכל אופן לתקלה שתיארת יש יכולות להיות מספר סיבות שכיחות למדי :
1) יש התנגשות בין איזה דריברים אצלך שקצת התבלבלו, במקרה הזה תתחיל לנתק חומרה מהמחשב ותקווה שיהיה טוב...
2) זה המקרה הקצת פחות נעים , הודעת השגיאה הזו מופיעה גם הרבה פעמים כשמהו נדפק בזכרון הגישה הרנדומלית(זה ה RAM , סאתם מנסה להישמע חכם:-)) , שזו בשורה טובה כי זה אומר שהאינטואיציה שלך שזה משהו בזיכרון הייתה נכונה... :-),אבל זה רע מכל גורם ואופן אחר, יש אפשרות שהבעיה היא בהתבלבלות של הביוס ולכן מומלץ להיכנס אליו ובחלון היציאה מהביוס לבחור ב "שחזור לברירת המחדל"(ככה זה בלוחות אינטל , תמצא את הבחירה המקבילה בלוח שלך), זה עלול לפתור את הבעיה אלה אם כן הבעיה היא ברכיב החומרה עצמו(של הזכרון כמובן), אפשר לבדוק את זה על ידי שימוש בתוכנת בדיקה מתאימה שתוכל להוריד מ כאן:
http://www.home.earthlink.net/~aleg...oad/memtest.htm
(לא בדקתי את הלינק הספציפי הזה בעצמי זה מה שהיה ראשון בגוגל, ככה שאם זה לא טוב פשוט תוריד משהו אחר על ידי חיפוש של תוכנת MEMTEST ב גוגל ).
את תוכנת הבדיקה יש להפעיל מתוך ה דוס , תוכל לעשות את זה על ידי שינוי העדפת כונני האיתחול שלך בביוס ככה שהדיסקט יהיה הראשון או על ידי הכנת דיסקט הפעלה לדוס והפעלת התוכנה לאחר מכן, במקרה ונמצאות שגיאות בבדיקת הזיכרון יש מעט מאוד (או כלום למען האמת) שתוכל לעשות ועליך להשיג זכרון חדש שיתאים לסלוט שלך

לסיכום שלוש שגיאות אפשריות לדעתי:
1)התנגשות ביין דריברים של רכיבי חומרה(פתרון)-> לנתק חומרה ולגלות מהיא החומרה הבעייתית.
2)בילבול בהגדרות הגישה לזכרון(פתרון)->כניסה לביוס ואיפוס שלו להגדרות ברירת המחדל
3)דפקט בזכרון(פתרון, או יותר נכון בדיקה)->הרצת דיאגנוסטיקה באמצעות תוכנת MEMTEST מתאימה, ובמקרה הצורך רכישת זכרן חדש.

נ.ב

אם יש לך שני כרטיסי זכרון ואתה מקבל שגיאה בתוכנת הבדיקה תוציא כל פעם אחד מהם ותבדוק אם המחשב עולה כנדרש.

נ.ב2

אלא אם כן יש כאן בעיה נדירה למדי פירמוט לא יועיל כאן לפתירת הבעיה אם כי הוא עשוי להיות דבר מועיל באופן כללי.

כמובן שבמקרה של תקלת חומרה גם ריצה במצב בטוח לא תועיל ברוב המקרים ...

מקווה שעזרתי...
רון נחשון

נערך לאחרונה ע"י רון_נחשון בתאריך 30-12-2005 בשעה 02:22.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר