
13-01-2006, 17:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.03.05
הודעות: 375
|
|
|
בעוד שנה נוכל לנדוד עם המספרים שלנו בין חברות התקשורת
התנועה החופשית תהיה בין חברות סלולר ובין חברות של תקשורת נייחת אך לא בין שני הסוגים
אבי בליזובסקי, 22:50 11/01/2006
אחרי שחברות הסלולאר והחברות הקוויות (בינתיים בזק והוט אבל יש עוד בדרך) מנעו ביעילות באמצעות שכנוע משרד התקשורת להקים עוד ועדות ועוד ועדות, יש סיכוי שיהיה סוף לפארסה הזו ושעד סוף השנה נוכל לנוע עם המספר הסלולרי שלנו בין חברות הסלולר ועם המספר הנייד שלנו בין בזק, הוט, קווי זהב, ועוד.
מנכ"ל משרד התקשורת אבי בלשניקוב הודיע ביום רביעי במכתב ליו"ר פורום המפעילים ליישום התוכנית (שהפך למעשה לפורום לטרפודה), אורי הר, כי "קיימת חשיבות צרכנית רבה ליישומה המהיר של תוכנית ניידות המספרים", ולכן לא תהיה דחייה ביישום התוכנית והיא תצא לדרך במועד שנקבע (לכל המאוחר עד דצמבר 2006)".
מנכ"ל משרד התקשורת אמר כי החברות קיבלו די זמן להתארגנות וכי פרק הזמן שנקבע ליישום התוכנית ממרץ 2005 נעשתה תוך איזון ראוי בין האינטרס הצרכני המובהק ליישום התוכנית מוקדם ככל הניתן, ובין הצורך לקבוע "מקדמי בטחון" סבירים ליישום על ידי המפעילים, בהתבסס על הנסיון שנרכש בעולם. בלשניקוב מוסיף במכתב כי משרד התקשורת לא שוכנע שנוצרה הצדקה לשנות איזון זה. הר תבע ליזום תיקון חקיקה במסגרת חוק ההסדרים שתאפשר לדחות בשנה נוספת את מועד יישום התוכנית.
מנכ"ל משרד התקשורת מוסיף וכותב כי "התיקון המוצע ייצור אי ודאות רגולטורית ועלול ליצור תמריץ שלילי למפעילים שאינם מעוניינים ביישום התוכנית במועדה, לדחות החלטות והקצאת משאבים המתחייבים מיישום התוכנית ולפעול תוך ציפייה מתמדת שהמהלך יידחה". בלשניקוב כותב עוד, כי משרדו סבור שיישום התוכנית הקבוע בחוק הוא ריאלי ואנו "מצפים כי המפעילים ינקטו לאלתר בכל הצעדים המתחייבים מצידם, תוך מתן עדיפות מתאימה והקצאת כל המשאבים הנדרשים, כדי להימנע מהפרת החוק ונשיאה בכל התוצאות שעלולות להתלוות בכך".
יודגש, כי תוכנית ניידות המספרים תאפשר לכל מנוי לשמור על מספר הטלפון המקורי שלו, כולל הקידומת, במעבר בין חברות תקשורת מאותו הסוג (בין חברות טלפוניה קווית כגון "בזק", "הוט", "012 טלקום" או בין חברות הסלולר). התוכנית הוכנה בראייה צרכנית, כאשר נשמרה יכולת המנוי (שהושגה בעת המעבר ל – 7 ספרות בסלולר וקידומת יחידה לכל מפעיל סלולר) להבחין בין שיחה תוך-רשתית לבין שיחה בין-רשתית. על פי התוכנית משך הפסקת השירות למנוי לא יעלה על מחצית השעה, והתהליך כולו ייעשה ללא תשלום כלשהו מצד המנוי.
גם ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, המחזיק בתיקי התקשורת והאוצר הביע התנגדות נחרצת לבקשת מנכ"ל בזק, יעקב גלברד, לדחות את יישום רפורמת ניידות המספרים, לאור חשיבותה לציבור הצרכנים. מנכ"ל משרד התקשורת, אבי בלשניקוב: "יישומה של תוכנית ניידות המספרים יגדיל את חופש הבחירה של הצרכן, יחזק את מעמדו מול המפעיל ויביא לשיפור השירותים".
ואנו אומרים- קדימה ליישום התכנית וכמה שיותר מהר!
Reload.co.il
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|