לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 19-01-2006, 20:40
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 29,140
סקר - הליכוד והעבודה מתחזקים ע"ח קדימה - קדימה 41 , העבודה 19 , הליכוד 17, ש"ס 10

סקר: העבודה והליכוד מתחזקות
יום חמישי, 19 בינואר 2006, 20:20 מאת: יוסי ורטר, הארץ




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/186664-18.jpg]

שינוי. לא עוברת את אחוז החסימה אחרי הפיאסקו בבחירות המקדימות

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/186046-18.jpg]

פרסום רשימת קדימה בשבוע הבא צפוי להשפיע על המנדטים שיקבלו העבודה והליכוד

מסקר "הארץ-ערוץ 10" עולה כי חל שיפור במצב המפלגות לאחר פרסום רשימותיהן. 73% ממצביעי קדימה רואים באולמרט כממשיכו של שרון




עוד בכתבה:
45% ממצביעי שינוי שמחים על פרישת לפיד»



העבודה והליכוד מתחזקות על חשבון קדימה ושינוי - כך עולה מסקר "הארץ-חדשות ערוץ 10" בביצוע חברת דיאלוג ובפיקוחו של הפרופ' קמיל פוקס מאוניברסיטת תל אביב. בסקר, שנערך אתמול בערב, השתתף מדגם מייצג של 625 נשאלים.

שבוע לאחר הבחירות הפנימיות במרכז הליכוד רושמת המפלגה עלייה נאה של ארבעה מנדטים, מ-13 בסקר שנערך בשבוע שעבר (ב-13 בינואר) ל-17 השבוע, חרף המתיחויות והאווירה העכורה בצמרת בין בנימין נתניהו ללימור לבנת ולסילבן שלום. העבודה בראשות עמיר פרץ , מחוזקת בנבחרת רעננה, מתחזקת אף היא בשלושה מנדטים, ומגיעה ל-19. קדימה בראשות אולמרט נחלשת בשלושה מנדטים, ל-41. במצבן של יתר המפלגות לא חלו שינויים משמעותיים, מלבד שינוי שהופכת להיות נחלת ההיסטוריה ונעלמת אל מתחת לאחוז החסימה.

ש"ס נותרת עם עשרה מנדטים, האיחוד הלאומי מתחזקת במנדט לשבעה מנדטים, יהדות התורה נחלשת במנדט לחמישה מנדטים. לחמישה מנדטים כל אחת זוכות גם מרצ וחד"ש. ישראל ביתנו נחלשת במנדט לארבעה מנדטים, למפד"ל שלושה, ולבל"ד ולרע"ם הערביות שתיים כל אחת. בסך הכל התחזקו המפלגות הערביות במנדט אחד.

העבודה והליכוד, שהוכו מכה קשה בעקבות הקמת קדימה, מתחילות להתאושש, ואולם עדיין מוקדם לקבוע אם זו ראשיתה של מגמה חדשה, או זינוק רגעי. יש לזכור כי בשבוע הבא, או בתחילת השבוע שאחריו, תוצג רשימת קדימה, ואז יופנו כל הזרקורים אליה.



45% ממצביעי שינוי שמחים על פרישת לפיד




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/190363-18.jpg]

הנבחרת הכי פחות מוערכת היא בליכוד. מצביעי המפלגה מעדיפים להבליט את היו"ר ולא את שאר הרשימה (צילומים: רויטרס)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/194554-18.jpg]

רק 24% ממצביעי קדימה אינם סבורים שאולמרט הוא ממשיכו של שרון

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/132260-18.gif]

45% ממצביעי המפלגה הביעו שמחה על פרישתו

לאחר שהעבודה והליכוד בחרו את רשימותיהן, ובהתחשב בכך שרשימת קדימה די ידועה, אף שלא הוצגה רשמית, בדק סקר "הארץ-חדשות ערוץ 10" את עמדות הציבור לגבי הנבחרות והמנהיגים.

בתשובה לשאלה: את מי צריכות המפלגות להבליט יותר, את המנהיג או את הצוות המוביל, מתברר כי הנבחרת הכי פחות מוערכת אצל מצביעיה היא נבחרת הליכוד. רק כשליש ממצביעי הליכוד רוצים בהבלטת הצוות, מול 42.5% המעדיפים את הבלטת המנהיג, נתניהו.

בקדימה ובעבודה, התופעה הפוכה: כ-60% סבורים שיש להבליט את הצוותים על פני המנהיגים, אולמרט ופרץ. ואולם אין להסיק מכך שמצביעי קדימה אינם מרוצים מאולמרט: כשנשאלו האם אולמרט הוא ממשיכו של שרון, 73% מהם השיבו בחיוב, מול 24% שחשבו אחרת. בכלל האוכלוסיה יש תיקו בין מי שרואים באולמרט את ממשיכו של שרון, לבין מי שאינם רואים את הדמיון. גם זוהי תוצאה חיובית מבחינת אולמרט.

הנשאלים התבקשו להביע את הערכתם או חוסר הערכתם לצמרות של שלוש המפלגות: ליכוד עבודה וקדימה. כצפוי, רשימת קדימה נהנית מתמיכה גורפת של 46% מהציבור, לעומת 23% המתפעלים מנבחרת העבודה, ו-18% התומכים בנבחרת הליכוד.

צמרת רשימת קדימה, הכוללת (מלבד אולמרט) את פרס, לבני, שטרית ודיכטר נהנית מהערכה יחסית גם בקרב מצביעי העבודה והליכוד, בעוד רשימת הליכוד זוכה לאפס עד 3% הערכה אצל מצביעי העבודה וקדימה.



שתי שאלות בסקר עסקו במפלגת 'שינוי', שהתאיידה לחלוטין לאחר הפיאסקו המביך שפקד אותה בליל הבחירות הפנימיות לרשימתה. הסקר ביקש לבדוק את תחושותיו של הציבור לפרישתו של יוסף לפיד מהחיים הפוליטיים. 45% ממצביעי המפלגה הביעו שמחה על פרישתו, 26% אדישים, ו-16% חשים צער. בכלל הציבור גילו כמחצית הנשאלים אדישות, כשליש גילו שמחה, ורק 14% אמרו כי הם חשים צער. רוב מצביעי שינוי (כ-70%) אף סבורים שהקמת מפלגה חדשה של פורשי שינוי היא לגיטימית. בכלל הציבור סבורים כך רק 35%, לעומת 48% הסבורים שמהלך כזה אינו לגיטימי.
_____________________________________
“Much of the social history of the Western world over the past three decades has involved replacing what worked with what sounded good”


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:12

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר