לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-01-2006, 22:44
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
כתבה עצות, טיפים ושאר ירקות.

למרבה איימתי, הסכמתי לבקשתה של משפחתי לשמש כצלם של מסיבה משפחתית שתערך אי"ה ביום חמישי הקרוב.
אבל את הנעשה אין להשיב ואני צריך לצלם את הארוע בעזרת מצלמת הP&S האמיצה שלי.

בשביל לא לעשות פדיחות ואולי אפילו לצאת גדול מהמבחן הראשון שלי החלטתי לרמות (תמיד טוב), אני מבקש את עצותכם בכל מה שקשור להצלחת המשימה, אני צריך טיפים טכניים לצד טיפים כיצד להרים את התמונות "מתמונות הנצחה משפחתיות" לתמונות יפות ומעניינות.

היום הלכתי לאולם הקטן שנמצא קרוב לביתי , מדובר בחדר בינוני, מואר בתאורת פלורסנטים חזקה.
עשיתי 2 WB- אחד ידני ואחד אוטו' והתוצאות שונות אחת מהשניה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הWB הידני (תמונה ראשונה) משקף את מה שעיני ראו, אבל דווקא האוטו' נותן צבע אחר, מה עדיף? העדפה אישית?

אני מתלבט האם להשתמש בפלאש בתמונות, מצד אחד הפלאש הישיר פוגע בתמונה, מצד שני, בתאורה של האולם הצלחתי להגיע ל15\1 עד 25\1 בלי להעלות ISO ל400 (מצב שנותן המון רעש אצלי), האם זה יספיק לתמונות חדות או שאני כבר מסתכן?
הפלאש נותן לי 60\1.

כיצד אפשר לעשות תמונות משפחתיות מעניינות?

כל עזרה תתקבל בברכה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-01-2006, 16:37
  netanel131 netanel131 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.06
יש לי כמה טיפים להביא לך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי תום מרילין שמתחילה ב "עצות, טיפים ושאר ירקות."

זה יותר למה לצלם:
1.אל תצלם אנשים כשהם אוכלים זה אף פעם לא מחמיא להם
2.נסה ליתפוס יותר רגעים בלי שיסימו לב אליך כי אז המצולם דופק איזה חיוך דפוק והורס את התמונה

טיפים לפאן הטכני:
1.בדוק מה תאורת האולם ולפי זה כוון את הWB ומהירות הסגר והצמצם
2.לפי מה שידוע לי במצלמה שלך יש מייצב תמונה אז לא כל כך תהיה לך בעיה להגיע מהירות סגר איטית כמו 1/15 ו1/4
3.בדרך כלל כשמבקשים ממני לצלם אירועים משפחתיים אני שם את הצמצם על 4-6.3 מכיוון שאם אני יסים על מתחת ל4 אז יכול לצאת לי חלקים שהם לא במעגל הפוקוס ואם אני יסים מעל ל6.3 אז התמונה תהיה בתת חשיפה
4.אל תבזבז יותר מדיי זמן על לכוון את הצמצם ומהירות הסגר ואם צריך תשים על P
5.תישתמש בצילום רציף
6.תביא איתך את כל כמות הזיכרון שיש לך גם אם זה רק כרטיס אחד של חצי גיגה ועוד כרטיס של 16MB
תאמין לי העוד 10-15 תמונות האלה חשובות אתה תיזדקק להם
7.קח איתך מטען מהיר ולפחות 2סטים של בטריות עדיף שהמצלמה תישאר דלוקה רוב הזמן כדיי שלא תפסיד רגעים

מקווה שעזרתי לך
ישן 23-01-2006, 17:44
  תום מרילין תום מרילין אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
תודה לך איש יקר וחביב
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי netanel131 שמתחילה ב "יש לי כמה טיפים להביא לך"

שפע ברכות יחולו על ראשך, תזכה לאושר ועושר והמון בנים זכרים

סתם, באמת תודה, אני אתייחס בקצרה להארותיך:
1.בדוק מה תאורת האולם ולפי זה כוון את הWB ומהירות הסגר והצמצם
כבר בדקתי, התוצאות למעלה, נראה לי שאני אלך על הגוון הידני ומקסימום אפשר לשנות אח"כ בעריכה
2.לפי מה שידוע לי במצלמה שלך יש מייצב תמונה אז לא כל כך תהיה לך בעיה להגיע מהירות סגר איטית כמו 1/15 ו1/4
הוא אמנם יעיל, אבל 4\1 גדול עליו בד"כ, אבל התאורה מספקת ל15\1 לפחות אבל זה הרבה פחות מה60\1 עם הפלאש... אני חושב שאני אצלם כל פעם אחת עם פלאש ואחת בלי (אם יהיה זמן)
3.בדרך כלל כשמבקשים ממני לצלם אירועים משפחתיים אני שם את הצמצם על 4-6.3 מכיוון שאם אני יסים על מתחת ל4 אז יכול לצאת לי חלקים שהם לא במעגל הפוקוס ואם אני יסים מעל ל6.3 אז התמונה תהיה בתת חשיפה
הצמצם המקסימלי אצלי זה 2.8, יכול להיות שזה לא יספיק לתמונות רגילות? חבל לי לסגור ל4 ובהכרח להעלות ISO...
4.אל תבזבז יותר מדיי זמן על לכוון את הצמצם ומהירות הסגר ואם צריך תשים על P
5.תישתמש בצילום רציף
אתה מתכוון BURT MODE
6.תביא איתך את כל כמות הזיכרון שיש לך גם אם זה רק כרטיס אחד של חצי גיגה ועוד כרטיס של 16MB
תאמין לי העוד 10-15 תמונות האלה חשובות אתה תיזדקק להם
האמת חשבתי לא להביא את ה16, יש לי 512MB, בערך 250 תמונות, לא יספיק?, טוב לדעת
7.קח איתך מטען מהיר ולפחות 2סטים של בטריות עדיף שהמצלמה תישאר דלוקה רוב הזמן כדיי שלא תפסיד רגעים
יש לימצלמה בטריות לתיום מיוחדות, הלוואי והיה לי עוד בטריה אבל מקורית עולה 300 שקל ולא מקורית 200, אולי בעתיד. בכל מקרה המצלמה נטענת במהירות הבזק, 90 דקות ל300 תמונות בEVF.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:11

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר