לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-02-2006, 19:03
  משתמש זכר פומי פומי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nati_d0 שמתחילה ב "סרבנות פינוי"

אהלן, בשביל למנוע לך בלבול מסויים - אין כל שוני בין חייל שמיועד קרבי ורוצה קרבי אחר, או רוצה ג'וב.

ככה יהיה סדר הדברים-
- תגיע לאוטובוס
- תסרב לעלות
- יגידו לך "תעיף כומתה על הראש"
- יביאו אותך למעיין סככה שבה תעמוד עד שיכניסו אותך לקצין מיון
- הקצין מיון לא יעשה כלום אלא מלנסות לשכנע אותך לעלות על האוטובוס. אם תסכים, ברוך הבא לחייל. אם תסרב, ברוך הבא למעצר. אם תודיע לו שאתה מעוניין לראות שוב ועדה רפואית, מש"קית ת"ש, או כל דבר אחר הוא יגיד לך שתנתן לך האפשרות לעשות זאת ביחידה שלך (פלח"צ לצורך העניין, בשבטה) - ז"א שאין כבר מי שיעזור לך בבקו"ם, או שאתה מתפנה, או שאתה תפונה למעצר.
- השלב הבא הוא להגיע לחצר המעצר. שם ישאלו אותך אם אתה מודע לכך שאתה מיועד למעצר וכו' וכו'. יורו עליך להוציא כל דבר מהכיסים, להוריד כל פריט (למעט לבוש ודיסקית) - כולל שעון.
- בשבל הבא יקבל את פניך סמל כלשהו. המטרה שלהם מעכשיו היא להתיש אותך ו\או להפחיד אותך. נקווה שלא תגיע לקטע הזה.

בכל מקרה, הסיכויים שתינתן לך האפשרות להגיע לגולני\גבעתי הם כמעט אפסיים לחלוטין. אם לא תתפנה, במקרה הטוב יתנו לך תפקיד ג'ובניקי לחלוטין (יומיות). אם תתפנה, ברוך הבא לפלח"צ.
כמה נקודות למחשבה-
- בבקו"ם אף אחד לא יעביר אותך לשום חייל אחר. האחריים לכך הם מז"י.
- לצאת מחייל מסויים לחייל אחר הוא מאד קשה, אבל אפשרי.

אשמח לענות על עוד שאלות יותר ספציפיות, עברתי את הפרוצדורה אישית.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-02-2006, 20:06
  משתמש זכר פומי פומי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.08.03
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי nati_d0 שמתחילה ב "אוקי תודה.."

על אמא חד הורית לא תוכל לקבל הת"ש (הקלות בתנאי שירות), אבל תוכל לבקש תשמ"ש (תשלומי משפחה), בתנאי שההכנסה החודשית שלכם היא לא מעל סכום מסויים (נראה לי 3 וחצי אלף ש"ח).

לגבי הסיפור שלך-
גם לי היה בערך אותו הדבר, רק שיועדתי לחייל אחר. אתה עדיין מלש"ב, אז אתה לא מבין עד כמה הצבא אטום מבחינת התחשבות (חוץ מכמה גופים מעטים, שתפקדים הוא לעזור לך - אבל לרוע המזל לא תוכל לפנות אליהם עד שתגיע ליחידה שלך). זה לא ישנה להם למה יועדת לפלח"צ, בין אם זה מסיבה X או מסיבה Y, בשבילהם אתה עדיין מיועד לפלח"צ.

בבקו"ם אף אחד לא ישנה לך את השיבוץ. מטרתם היא קליטתך מהאזחות ושליחתך ליחידה שלך, ממש כמו השם - בסיס קליטה ומיון. אם תסרב פינוי, קשה לי להאמין שתקבל משהו שתרצה, כי הצבא דיי קטנוני בקטע הזה - ז"א שלא יצא מצב שגם פעלת ע"פ שיקול דעתך (סירבת פינוי) וגם השגת את המטרה שלך (שיבוץ אחר). לרוב תשלח לתפקיד גרוע, שבו רק תתחנן לחזור לשיבוץ הראשוני שלך (אין דבר יותר גרוע מחייל \ מלש"ב מורעל שנותנים לו ג'וב).

אם וכאשר תגיע ליחידה שלך, תוכל להגיש טופס 55 ליחידות התנדבותיות (לא לחי"ר או כל חייל אחר. צנחנים לא נחשבים ליחידה התנדבותית, כך גם לא יחידות חטיבתיות, כמו מגלן, אגוז, וכו'). בשביל זה תצתרך את המלצת המפקד האישי שלך ושל המ"פ - דבר שקשה להשיג על ההתחלה, כי הם עדיין לא מכירים אותך וישר רואים שאתה מנסה לעזוב.

לסיכום - המצב שלך לא נעים, וגם אני הייתי בו - ולא נהנתי. עוד יותר לא נהנתי לעמוד במסדר במשך 4 שעות, תחת השמש, בלי חגורה וחגורה - במעצר - כשאסור לזוז והזבובים חוגגים עליך. אל תקשיב לכל המלש"בים שאומרים "יאללה עזוב, לא נתפנה", כי העולם הצבאי לא כזה וורוד.

לגבי פלח"צ-
הם עוברים טירונות 03 בשבטה, בסיס בית לתותחנים (נקרא גם ביסל"ת, או בה"ד 9), קשר"גים (קצונה יעודים של קשרים) וכמובן פלח"צ. לאחר מכן הם עוברים בה"ד כלשהו בצריפין בשביל ללמוד את התפקיד שלהם. לפי מה שאני יודע (לא מסתמך על ההנפצות שטירוני פלח"צ מספרים לכולם בחדר אוכל) הם אח"כ משרתים בבתי כלא, ומחסומים.

ישן 16-02-2006, 18:18
  hakavkazi hakavkazi אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 13.09.05
תקשיבו חבר'ה,חלקכם חיים בסרטים

אנשים כותים כאן "תבוא למעצר,מקסימום תהיה כמה ימים ואחר כך יביאו לך מה שאתה רוצה"
אז זה לא קל,לא קלל בכלל להיות במעצר בקו"ם ושימיכו לספר לכם סיפורים עד מחר,ואני הייתי במעצר בקו"ם והיה קשה,באמת קשה,הלחץ שמפעילים עלייך הוא אדיר אבל מי שלא נשבר ועומד על שלו,כנראה בסוף בסוף אחרי הרבה הרבה לחצים יקבל משהו,לא בהכרח משהו שהוא רצה.
אז חבר"ה,מי שלא היה במעצר בקום וכל הדברים האלה שלא יגיד סתם...
בסופו של דבר,למרות הכל אני יכול להגיד שזה לא קל,אבל אם תהיו חזקים,עקשנים,עומדים על שלכם ותתחברו עם החבר'ה האחרים במעצר,כי זה מה שמחזיק במעצר,אתם תזכו!
בהצלחה!
ישן 17-02-2006, 01:57
  bamyasi bamyasi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.01.06

גם אני עוד מעט מתגייס ואני די פסימי לגבי מה התפקיד שאני אקבל בבקום אז אני גם חושב לסרב להתפנות.

אבל לי יש פרופיל 64, אז גם ג'ובניקים שמסרבים להתפנות מקבלים יחס גרוע ולחצים או שעליהם יותר "מקלים"?

וחשבתי לבוא לקצין מיון בגישה פטריוטית ושלא אכפתי לסגור הרבה שעות בתפקיד העיקר שיהיה תפקיד שבו אני אוכל למצות את כל הפוטנציאל שלי בשביל לתרום למדינה, חחח לא יודע אם זה יעזור

ואיך כל התהליך הזה הולך, נגיד, הקציון מיון בא ואומר לי "אתה תהיה מ.צ" אני אומר לו "לא מתפנה" אז ישר שולחים אותי למעצר או שיש שלב לפני זה? ותוך כמה זמן בד"כ מגיעים לכלא? ובמעצר ובכלא משחררים אותך שישבת (חחח אומנם נשמע מפגר)?

ועוד משהו שאני לא מבין זה מה אתה עושה כל היום בבקום, אתה פשוט יושב ובוהה על התקרה?
ישן 17-02-2006, 02:39
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי bamyasi שמתחילה ב "גם אני עוד מעט מתגייס ואני די..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי bamyasi
גם אני עוד מעט מתגייס ואני די פסימי לגבי מה התפקיד שאני אקבל בבקום אז אני גם חושב לסרב להתפנות.

אבל לי יש פרופיל 64, אז גם ג'ובניקים שמסרבים להתפנות מקבלים יחס גרוע ולחצים או שעליהם יותר "מקלים"?

וחשבתי לבוא לקצין מיון בגישה פטריוטית ושלא אכפתי לסגור הרבה שעות בתפקיד העיקר שיהיה תפקיד שבו אני אוכל למצות את כל הפוטנציאל שלי בשביל לתרום למדינה, חחח לא יודע אם זה יעזור

ואיך כל התהליך הזה הולך, נגיד, הקציון מיון בא ואומר לי "אתה תהיה מ.צ" אני אומר לו "לא מתפנה" אז ישר שולחים אותי למעצר או שיש שלב לפני זה? ותוך כמה זמן בד"כ מגיעים לכלא? ובמעצר ובכלא משחררים אותך שישבת (חחח אומנם נשמע מפגר)?

ועוד משהו שאני לא מבין זה מה אתה עושה כל היום בבקום, אתה פשוט יושב ובוהה על התקרה?

נראה לי שכולם מקבלים את אותו היחס בסירוב פינוי - חרא.
וד"א, לא נראה לי שמשנה באיזה גישה תגיע לקצין מיון, בסופו של דבר ישלחו אותך לאן שהצבא צריך אותך הכי הרבה. אתה יכול להגיד לקצין מיון נניח "לא מתפנה" במ.צ., אבל עד שלא תסרב בשלב הפינוי עצמו לא תגיע למעצר ולמשפט. לפי מה שאני יודע, יש שלב של טרום מעצר, וככל שאתה עולה בשלבים מנסים לשבור אותך. לכלא תגיע אם הורשעת במשפט והוחלט לשלוח אותך לכלא. סביר להניח שתועבר לכלא באותו היום. בזמן המעצר יוצאים חמשושים הביתה, בכלא לא. יש ביקורים של ההורים פעם בשבועיים.

כשאני הייתי בבקו"ם כשהתגייסתי (במשך שבוע שלם) רוב היום לא עשיתי כלום, וחיכיתי לראות רופאים מומחים. די מייאש אבל עדיף להרוויח עוד כמה ימי פז"ם בבקום כי לא עושים שם כלום חוץ מללכת לאכול.
ישן 17-02-2006, 17:55
  diny4 diny4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.06
שלח הודעה דרך ICQ אל diny4 שלח הודעה דרך MSN אל diny4
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי Jesus Christ שמתחילה ב "[QUOTE=bamyasi]ונגיד לבנאדם..."

לנתי.

תקשיב אחי...כל עוד לא נכנסת למקום שהוא,אז אל תחשוב עליו דברים מסויימים..
פלחץ לידיעתך...יחידה שקשורה לפיקוד העורף,פלוגת חילוץ והצלה...זה משמע המילה פלח"ץ .

יש לי חברים שם...אתה יכול להיות שם גם קרבי..ובוא אני אגיד לך עוד משהו..לא רק שאתה מקבל תעודת לוחם ושאתה מוכשר להיות חייל קרבי בחיל רגלים לכל דבר..גם היציאות שלך הם יציאות ממש טובות!!הרבה יותר טובות משל גולני ומשל גבעתי...

אתה ממהר להיות פזיז ולחשוב שאתה רוצה חי"ר אחר בלי לדעת בכלל מה החי"ר הזה עושה ומי ומו..
מה אתה חושב שבגולני ובגבעתי לא טוחנים שמירות?? כל החי"רניקים טוחנים שמירות אחי!!כולם!

הסיירות עושות עבודות שונות...בחי"ר מדי פעם אתה יוצא למארבים...אבל רוב הזמן אתה שומר...ולא משנה אם זה אפת"שים או שמירות בסיסיות וכו'...

פלח"ץ עוברים קורסים מעניינים של חילוץ והצלה..עושים טירונות 03 בשיבטה,והשלמה ל05 אני חושב...בכל מקרה...אתה יכול להיות שם לוחם..עם חבר'ה סבבה..והיציאות שלהם הם יציאות לפנים!!
אז תחליט טוב מה אתה רוצה..ואל תמהר להיות פזיז ולהגיד אני לא רוצה,בלי לדעת מה ומי ומו..ודע לך שכבר כתוב לך פה..שלא קל לקבל בבקו"מ משהו שאתה רוצה בגלל שאתה לא מתפנה..זה קשה...צורכי הצבא הם העניין שמחליט לגבי השיבוץ שלך..ואיפה שצריכים אותך ישימו אותך..
יכול להיות שלא תתפנה הרבה זמן ותהיה עקשן..ובסוף כן יהיו מוכנים להיות גמישים איתך ולתת לך את אחת האפשרויות שאתה רוצה...אבל הקטע הוא שאתה לא באמת יודע אם יהיה לך טוב באחת מהאפשרויות האלו...אתה לא יודע איך זה להיות בגולני או בגבעתי,ולא בפלח"ץ...אתה מסתמך רק על מה שאנשים אומרים..אז תשים לב מה אתה רוצה...
שיהיה לך בהצלחה ...

ישן 18-02-2006, 00:40
צלמית המשתמש של CJtheSecond
  CJtheSecond CJtheSecond אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.09.04
שלח הודעה דרך ICQ אל CJtheSecond
עובדה

לא רוצה פלחה"ץ?

חבר שלי שם , זה לא קרבי בכלל
זה כאילו "קרבי"...הם נחשבים לקרביים אבל הם טוחנים שמירות בבתי כלא ובמתקנים...(ממש מאבטחים חח ).

קיצר זה שירות שלא קשור בעולם ל"קרבי"..ולדעתי זה חיל הכי פחות רצוי מבחינת אנשים שרוצים להיות "קרביים".

אל תתפנה, למעצר לא יכניסו אותך כי אסור להכניס מי שרוצה קרבי ...פשוט משהו אחר.
הם יתנו לך גולני או מה שתרצה (צנחנים נגיד לא יתנו כי צריך גיבוש ואיחרת את הרכבת ) וזהו . אין להם הרבה ברירות ..

אתה תהיה רק בטרום-מעצר...זה הכל זה שטויות אחושרמוטה...אל תפחד --->אל תתפנה,סבל של כמה ימים או סבל של 3 שנים ?

תחשוב לבד...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:57

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר