
18-02-2006, 19:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.11.05
הודעות: 391
|
|
היית בגיבוש צנחנים? זה אותו עיקרון רק יותר קשה כואב וארוך.
אם לא, אז בוא אני אסביר לך. מצד אחד זה תחרותי כי בכל זאת אתה מתחרה נגד הקבוצה שלך על המיקום או למשל בתרגילים ספציפים על משהו(כמו אלונקה שרצים מסביב מגרש ו4 הראשונים שמגיעים מקבלים את האלונקה), אבל זה גם הרבה עניין חברתי למשל אלונקות שצריכים להחליף אחד את השני או ריצות שצריכים כולם להגיע בזמן מסויים ומעודדים את החלשים. זה משולב, מצד אחד אתה מתחרה נגדם, אבל מצד שני פתאום אתה רץ ליד בחור שמקודם עזר לך באלונקה ואתה רואה שהוא רוצה להפסיק לרוץ ואתה מרגיש צורך לעזור לו. אתה גם מדבר איתם לילה קודם(וביחטיות גם יש הפסקות באמצע) ואתה מכיר אותם והם נהיים חברים שלך. זה מוזר אתה לא מכיר אותם ממש אתה בקושי יודע משהו עליהם ואתה בכלל לא יודע את השם שלהם רק מספר ומאיפה הם באו, אבל אתה מרגיש ממש קרוב אליהם.
לדעתי גם אל תרמו שם את עצמכם ואת האחרים, אל תנסו להראות איזושהיא תכונה כמו מנהיגות או חברתיות, כי זה פשוט לא יעבוד רואים מי אתם ועכשיו אתם חושבים על זה בברור אבל כשאתם שם ורצים והכל קשה אתם מבולבלים ועושים דברים אינסטינקטיבית. פשוט תהיו עצמכם ואם אתם באמת חברתיים ומנהיגים יראו את זה.
אני למשל לא רק שלא באתי במטרה להראות חברתיות וכאלה, גם הייתי בטוח שבגלל הכושר שלי אני אהיה אחרון ואני אנסה לעקוף את כולם בכל מחיר ולא לעזור להם כי זה סתם יפגע בי. אבל כשהייתי שם פתאום הייתי בין הראשונים כולם התעייפו ומצאתי את עצמי עוזר לאנשים באמת כי אכפת לי, עזרתי להם רחוק מאוד מהבוחנים זה לא היה בשביל להראות משהו זה באמת היה כי היה אכפת לי.
לעומת זאת היה בחור אחר שכל הזמן הגיע אחרון בכמעט כל מסלול, ותמיד עיכב את הקבוצה, וכנראה רצה לפצות על זה עם חברתיות וכאלה, פשוט רץ לידנו כשהחזקנו את האלונקה והתחיל לצעוק "קדימה ! אתם רוצים להיות צנחנים? תרוצו ! יותר מהר ! אתם יכולים !" במיוחד כדי שהבוחנים ישמעו. אני צעקתי עליו שיהיה בשקט ואם הוא רוצה שהאלונקה תזוז מהר יותר אז או שיבוא ויקח אותה בעצמו או שיסתום. וכולם התעצבנו עליו ואחרי הגיבוש אמרו כמה שהוא מעצבן ומרגיז, אין סיכוי שהוא היה עובר סוציומטרי אם היה כזה בגיבוש צנחנים(שאלון שמדרגים את חברי הקבוצה. יש כזה ביחט"יות). הוא כל הזמן שיחק אותה עוזר באלונקות ודרש מכולם גם לעזור והציק לכולם כשהם היו עייפים, למרות שהוא אחרי שנייה שהיה "עוזר" ולוקח את האלונקה הוא התחיל לצרוח "החלפה !!!" פעם אחת הוא אפילו צעק את זה בלי הפסקה בזמן שעמדנו והמפקד היה באמצע לדבר אלינו והייתי צריך להגיד לו לסתום(שוב). והוא באמת לא התקבל לצנחנים בסוף.
בקיצור, תהיו עצמכם, כי זה גם ככה מה שיופיע, ואם אתם באמת אנשים עם יכולת להנהיג ויכולות חברתיות, זה יראה את עצמו במהלך הגיבוש, הבוחנים לא טיפשים הם יודעים מה הם מחפשים הם לא חיילים שכרגע הגיעו מהבקו"ם ולא יודעים על מה להסתכל אז רק מקשיבים מי עושה יותר רעש וצלצולים.
ועל מהלך הגיבוש יחטיות של צנחנים(וחטיבות אחרות) כתוב לכם בעוגן מאמרים על גיבושים.
|