לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-03-2006, 20:52
  Berserk Berserk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.03.06
בעיות עם התקנת אובנטו וגם עם דביאן

נגולל את הסיפור לפי סדר העניינים:
התחלתי עם התקנת קובנטו האחרון 5.10. מדיסק בגודל 640 מגה. ההתקנה הוכתרה בהצלחה אולם ברגע שאני מעלה את מערכת ההפעל העכבר האופטי שלי שמחובר לפי אס 2 נכבה ולא מגיב יותר. על מנת שידלק שוב יש צורך בכיבוי המחשב וסתם ריסטרט לא עושה את העבודה.

ויתרתי ועברתי להתקנת דביאן האחרון הפעם בגרסת ההתקנה הקומפקטית בגודל 31 מגה שאמורה להתקין רק את המינימום הדרוש לצורך חיבור לאינטרנט כדי להוריד משם את השאר..
הבעיה הפעם היא שיש לי מודם יו אס בי מהדגם :
dynamode m-adsl-usb-50 המשתמש בconexant accessruner DSL

בהוראות המודם כתוב שהוא תומך בווינדוס אבל לא כתוב שהוא לא תומך בלינוקס אז ניסיתי... חיפשתי דרייברים ברחבי האינטרנט יש אפילו כאלה של החברה עצמה אבל הם גנריים והחברה לא מבטיחה שהם יעבדו... בכל מקרה העתקתי אותם לדיסקט וכשהוא ביקש נתתי לו אותם אבל לא הלך...

השאלות שלי אליכם גבירותי ורבותי:
1. מה אני עושה עם בעיית העכבר? אולי יש פקודות שיפעילו אותו או אולי מקומות בהם אני יכול לבקר (ביוס לדוגמה) שיכולים לספק לי תשובות? בעדינות עם פקודות יוניקס אני חדש בעסק ויודע רק דברים בסיסיים שלמדנו בקורס באוניברסיטה לצורך קומפילציה ביוניקס....
2. מה אני עושה עם בעיית המודם? האם עדיין יש סיכוי למצוא דרייברים ללינוקס או שאם לא כתוב שהוא תומך לינוקס אז הוא לא? האם כדאי פשוט לקנות כרטיס רשת ולקחתמודם שמתחבר אליו?
3. במידה ואני קונה כרטיס רשת האםכולם תומכי לינוקס או שאת זה אני שואל את המוכר? המלצות?
4. שאלה מאד כללית איך אמורים להראות דרייברים האם אלה יהיו קבצי с שאותם תוכנת ההתקנה תקמפל או שזה קבצים עם סיומת מיוחדת? כי פשוט נתקלתי בשני הסוגים ואין לי מושג מה מתאים ומה לא

אם נשארתם איתי עד כאן אז תודה רבה על המאמץ
ותודה לכל העונים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-03-2006, 19:39
  ^NoX ^NoX אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Berserk שמתחילה ב "בעיות עם התקנת אובנטו וגם עם דביאן"

זה שהעכבר האופטי שלך נכבה ולא מגיב יותר זאת בעייה חמורה מאוד.
נסה עם עכבר אחר קודם כל.
דבר שני, בדוק LiveCD (אם אתה לא יודע מה זה, תבצע חיפוש בפורום) של כל מיני הפצות קטנטנות (זה ממש לא צריך להיות DVD או 4 דיסקים. רק דיסק אחד ורצוי כמה שיותר קטן. יש הפצות LiveCD שהן גם 100 מגה. את זה אתה צריך) ותבדוק אם העכבר שלך נכבה גם שם. זה הכל.
אם הוא נכבה גם שם, כנראה שלעכבר שלך יש בעיות רציניות עם לינוקס.

גרסאת ה-NetInst של דביאן (מה שהורדת) לא מתאימה לכולם, ובטח שלא למתחילים בלינוקס. אל תשתמש בה אלא אם כן אתה יודע מה אתה עושה.

הדרך הכי "נעימה" להתחבר לאינטרנט בלינוקס היא דרך כרטיס רשת וראוטר. אתה פשוט לא צריך לעשות כלום, ואתה מחובר.
מודמים שמחוברים ב-USB הם גרועים מאוד באופן כללי, ואלא אם כן מישהו כתב משהו ספציפי למודם שלך, יהיה לך מאוד קשה בתור מתחיל לגרום לו לעבוד בלינוקס.
אני חושב שהרוב המוחלט של כרטיסי הרשת פועלים בלינוקס ללא שום דרייבר מיוחד.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:03

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר