לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-03-2006, 05:16
  zookzook zookzook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.02.06
הצבא הישראלי הרג פלסטיני בנפת חברון

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://hebrew.irib.ir/3.jpg]

הצבא הישראלי הרג פלסטיני בנפת חברון.. וישראל מתכוננת להלבין את המאחזים הלא חוקיים

מסע הרציחות שמנהלת ישראל בשטחים הפלסטינים נמשך. היום (רביעי) הרגו חיילים הישראלים את רמדאן מוחמד מטיר (22) במחנה הפליטים עקבת ג'בר בנפת חברון.

עדי ראייה דיווחו כי כוחות מיוחדים של הצבא הישראלי פרצו בשעות הבוקר היום למחנה, פלשו לביתו של מטיר, נכנסו לחדרו וריססו אותו בכדורים לעיני אמו. מטיר נהרג במקום. לטענת הצבא הישראלי, מטיר היה פעיל בארגון הג'יהאד האסלאמי, וכי החיילים הישראלים פתחו עליו באש לאחר שסירב להסגיר את עצמו.

כמו כן עצרו החיילים הישראלים במחנה את נאיף אבראהים אל-מע'יטי (20) ואת אבראהים ח'ליל אבו אל-עסל (21).עוד בנושא הפלסטיני ישראל מתכוננת להלבין המאחזים הלא חוקיים בשטחים הפלסטינים הכבושים. עתון ג'ירוזלים פוסט הישראלי צטט בכירים ישראלים שאמרו שדיונים מתנהלים לגיבוש תוכנית להלבנת המאחזים הלא חוקיים הקרובות להתנחלויות האם שלהם. העתון אמר כי התוכנית הוגשה למשרד המלחמה הישראלי על מנת לתגמל את המתנחלים ולחזק את הנהגתם הרשמית שנחלשה לאחר פינו תשעת הבתים בעמונה, וכשלונה במאבק על ההתנתקות בעזה.

ובנושא קשור דו"ח של האו"ם קובע, כי חקלאים פלסטינים בגדה נוטשים את אדמותיהם, בשל בניית גדר ההפרדה. דווח, כי מחברי הדו"ח כותבים, כי הגדר מונעת מחקלאים פלסטינים להגיע לשדות באזור בקלקיליה וטול כרם

http://hebrew.irib.ir/3.htm
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-03-2006, 10:01
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי zookzook שמתחילה ב "הצבא הישראלי הרג פלסטיני בנפת חברון"

חייבים לומר שלכאורה גם הודעת דובר צה"ל על אותה פעילות לא ממש מטהרת את הירי הזה:

ציטוט:
פעיל ג'יהאד איסלמי נהרג
במהלך פעילות למעצר מבוקשים במחנה הפליטים עכבר ג´בה הסמוך ליריחו, כיתר כוח צה"ל שלושה מבנים בהם על פי החשד שהו מבוקשים. הכוח כרז למבוקשים לצאת מהמבנים, ובעקבות כך הסגירו את עצמם בשני מהמבנים שני מבוקשים פעילי הג´יהאד האיסלאמי.

במבנה השלישי כרז הכוח למבוקש לצאת. מהמבנה יצאו מספר פלסטינים אך המבוקש לא היה ביניהם. על פי טענתם המבנה השלישי היה ריק. הכוחות החלו לנקוט באמצעים שונים בינהם ירי ורימוני הלם על מנת להוציא את המבוקש מהמבנה. לאחר הירי נכנס הכוח לסריקת המבנה, במהלכה זיהה תנועה חשודה באחד החדרים בבית. הכוח פתח באש לעבר הדמות וכתוצאה מכך נהרג המבוקש, פעיל הג´יהאד האיסלאמי.

אני לא רואה את ההצדקה לירי. גם אם הבחור מבוקש והוא מסרב לצאת מהמבנה. נכון שהוא הביא את זה על עצמו, אבל עדיין, צריך לנסות אחרת.
מה שמדהים זה ששתי ההודעות מלאות טעויות. לדוגמא:
בהודעת דו"ץ מכונה המ"פ עכבר ג´בה. שם הכפר בו בוצעה הפעילות מופיע נכון באתר השיטנה הנ"ל עקבת ג'בר.
אבל, למרהבה ההפתעה, דווקא האתר הפלסטיני טועה בגדול וממקם את מחנה הפליטים בנפת חברון בעוד שהוא נמצא צמוד לעיר יריחו.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מאחר ובשתי ההודעות יש טעויות.
ומאחר שאני מניח שמי שכתב את שתי ההודעות מוטה מראש (ולא, אני לא מתכוון שמי שכתב את ההודעה בדו"ץ מוטה לטובת מדינת ישראל...).
אני לא מאמין לשתיהן.
אפשר להסכים רק על העובדות: במ"פ עקבת ג'אבר היתה פעילות של צה"ל שבה נעצרו שניים:
נאיף אבראהים אל-מע'יטי (20) ואת אבראהים ח'ליל אבו אל-עסל (21) ונהרג אחד שסרב להיכנע לחיילים: רמדאן מוחמד מטיר (22).

אגב, בהודעה של האתר הפלסטיני, גם לקטע הבא יש אחיזה במציאות:
ציטוט:
עתון ג'ירוזלים פוסט הישראלי צטט בכירים ישראלים שאמרו שדיונים מתנהלים לגיבוש תוכנית להלבנת המאחזים הלא חוקיים הקרובות להתנחלויות האם שלהם. העתון אמר כי התוכנית הוגשה למשרד המלחמה הישראלי על מנת לתגמל את המתנחלים ולחזק את הנהגתם הרשמית שנחלשה לאחר פינו תשעת הבתים בעמונה, וכשלונה במאבק על ההתנתקות בעזה.

פיקוד המרכז הוציא טיוטא ראשונה לחיזוק הקשר עם ציבור המתנחלים. אחת ההצעות שם, והיא נכתבת בצורה מסוייגת מאד, היא להלבין מאחזים בלתי חוקיים שכבר קיימים בשטח ועלו עם אישורים חלקיים. או עם אישורים אך טרם הוכרו כישוב (לדוגמא: מיגרון וברוכין).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר