23-03-2006, 10:01
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
חייבים לומר שלכאורה גם הודעת דובר צה"ל על אותה פעילות לא ממש מטהרת את הירי הזה:
ציטוט:
פעיל ג'יהאד איסלמי נהרג
במהלך פעילות למעצר מבוקשים במחנה הפליטים עכבר ג´בה הסמוך ליריחו, כיתר כוח צה"ל שלושה מבנים בהם על פי החשד שהו מבוקשים. הכוח כרז למבוקשים לצאת מהמבנים, ובעקבות כך הסגירו את עצמם בשני מהמבנים שני מבוקשים פעילי הג´יהאד האיסלאמי.
במבנה השלישי כרז הכוח למבוקש לצאת. מהמבנה יצאו מספר פלסטינים אך המבוקש לא היה ביניהם. על פי טענתם המבנה השלישי היה ריק. הכוחות החלו לנקוט באמצעים שונים בינהם ירי ורימוני הלם על מנת להוציא את המבוקש מהמבנה. לאחר הירי נכנס הכוח לסריקת המבנה, במהלכה זיהה תנועה חשודה באחד החדרים בבית. הכוח פתח באש לעבר הדמות וכתוצאה מכך נהרג המבוקש, פעיל הג´יהאד האיסלאמי.
|
אני לא רואה את ההצדקה לירי. גם אם הבחור מבוקש והוא מסרב לצאת מהמבנה. נכון שהוא הביא את זה על עצמו, אבל עדיין, צריך לנסות אחרת.
מה שמדהים זה ששתי ההודעות מלאות טעויות. לדוגמא:
בהודעת דו"ץ מכונה המ"פ עכבר ג´בה. שם הכפר בו בוצעה הפעילות מופיע נכון באתר השיטנה הנ"ל עקבת ג'בר.
אבל, למרהבה ההפתעה, דווקא האתר הפלסטיני טועה בגדול וממקם את מחנה הפליטים בנפת חברון בעוד שהוא נמצא צמוד לעיר יריחו.

מאחר ובשתי ההודעות יש טעויות.
ומאחר שאני מניח שמי שכתב את שתי ההודעות מוטה מראש (ולא, אני לא מתכוון שמי שכתב את ההודעה בדו"ץ מוטה לטובת מדינת ישראל...).
אני לא מאמין לשתיהן.
אפשר להסכים רק על העובדות: במ"פ עקבת ג'אבר היתה פעילות של צה"ל שבה נעצרו שניים: נאיף אבראהים אל-מע'יטי (20) ואת אבראהים ח'ליל אבו אל-עסל (21) ונהרג אחד שסרב להיכנע לחיילים: רמדאן מוחמד מטיר (22).
אגב, בהודעה של האתר הפלסטיני, גם לקטע הבא יש אחיזה במציאות:
ציטוט:
|
עתון ג'ירוזלים פוסט הישראלי צטט בכירים ישראלים שאמרו שדיונים מתנהלים לגיבוש תוכנית להלבנת המאחזים הלא חוקיים הקרובות להתנחלויות האם שלהם. העתון אמר כי התוכנית הוגשה למשרד המלחמה הישראלי על מנת לתגמל את המתנחלים ולחזק את הנהגתם הרשמית שנחלשה לאחר פינו תשעת הבתים בעמונה, וכשלונה במאבק על ההתנתקות בעזה.
|
פיקוד המרכז הוציא טיוטא ראשונה לחיזוק הקשר עם ציבור המתנחלים. אחת ההצעות שם, והיא נכתבת בצורה מסוייגת מאד, היא להלבין מאחזים בלתי חוקיים שכבר קיימים בשטח ועלו עם אישורים חלקיים. או עם אישורים אך טרם הוכרו כישוב (לדוגמא: מיגרון וברוכין).