לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-11-2005, 14:30
  Scylla Scylla אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.10.05
יציאה ראשונה, חי"ר ייעודי למי שיש שאלות לגבי ההתחלה...

יום שלישי התגייסתי לחי"ר ייעודי... אך הסיפורים הם רבים אבל אני אספר בקצרה ואעבור על נקודות חשובות.

בקו"ם - שכונה, הרבה זמן פנוי, מפקדים מכל מקום בצה"ל נמצאים וכמובן המון קצינים ופז"מניקים מחי"ר ייעודי, עוקץ ולוט"ר. יש ביתן של עוקץ, עם הרצאה, סרטון וכו', ביתן של לוט"ר, ורחבה עם נשקים, לוחמים עם הסוואה וכל מיני אמל"ח וכו' ואפשר לדבר חופשי עם כולם.
היה לנו שיחות עם המח"ט, מפקד עוקץ ומפקד יחידת לוט"ר, וגם איזו להקה צבאית ששרה כל מיני ועשתה שמייח.

טרום טירונות - לאט לאט מכניסים יותר ויותר משמעת, בהתחלה זה מעצבן כי אין לך מושג מי אתה ומה אתה וכבר מעיפים לך מליון מפקדים מתחלפים, מחלקות פלוגות ומה לא שאין לך מושג לאן אתה שייך.
עכשיו החלוקה היא 3 מחלקות בכל גדוד זמני, שיש מחלקה של "רוצים עוקץ", מחלקה של "רוצים לוט"ר" ומחלקה של "לא זה ולא זה" - או כמו שאצלינו הם קוראים לעצמם - כיתה טיפולית.

הבסיס - הבט"ר של החי"ר הייעודי הוא בפלס, חור שכוח אל, עם המון אוהלים ומעט מבנים, אפילו המפקדים ישנים באוהלים. הבסיס בהתחלה נראה מאוד מאוד מאוד מאוד דגש על מאוד זוועתי, אבל סה"כ האוהלים בסדר, השירותים סבירים, האוכל סבבה (הכל יחסי) ובמקלחות תמיד יש מים חמים!
הבא"ח של החי"ר הייעודי הוא "בא"ח 900" או בשם העממי - בקעות. בסיס אחלה לגמרי, בלי אוהלים בכלל, בקיצור ציויליזציה. ששם עוברים את האימון המתקדם.

גדודים - חרוב, דוכיפת, נחשון, שמשון ולביא. אין שום הבדל בין הגדודים חות מהגזרה, כל קצין\מפקד שדיברתי איתו הביא לי טיעונים למה הגדוד שלו הכי שווה, אבל סה"כ לגבי הגזרה זה משתנה מאוד ויכול להתחמם ולהתקרר, בגדול הדרישה הראשית היא לדוכיפת וחרוב, וקצת לנחשון ושמשון וכמעט בכלל לא ללביא.

עוקץ ולוט"ר - על עוקץ אין צורך להסביר, על לוט"ר בקיצור - מדריכי לוחמה בטרור, עיקר השירות הוא הדרכה אומנם, אבל יש מבצעים, ומשיחה עם חייל שמשרת שם (מי שהיה בביתן שלהם) יש מחלקות שלא יוצאות בכלל ויש כאלו שיוצאות די הרבה, לפעמים מצתוותים ליחידות אחרות ולפעמים יוצאים כיחידה, הכל תלוי באיכות וברצון לצאת למבצעים. אתה לומד את כל מקצועות הלחימה בטרור - התמקצעות בנשקים - מאקדחים עד תת מקלעים, קרב מגע ברמה מאוד גבוהה, קופי טרור - סנפלינגים ממסוקים אפילו, תרגילי השתלטות מבניינים חדרים עד לאוטובוסים מטוסים ורכבות - תפקיד מאוד מעניין. לגבי ההגעה - אתמול היה בר-אור ממיין, שנועד לסנן מועמדים כמובן, הבר אור הוא רשות למי שמעוניין להגיע לאחת היחידות כמובן. לגבי הדרישות, אני לא יודע, אני בעצמי עדיין חושש לגבי גורלי.
ביום שני יהיה גיבוש אחוד של עוקץ ולוט"ר, שזה אומר שגם מי שרוצה לוט"ר יעשה מבחן עם כלבים וגם מי שרוצה עוקץ יעשה תרגילי מנהיגות הדרכה ותחרויות אגרסיביות ועוד דברים חדשים בגיבוש שאני לא יודע.
כמו כן יש בכל פלוגה סמל מעוקץ, שהוא הסמל של המחלקה שרוצה עוקץ, מהבחור שאיתנו, אני מאוד תופס ונראה בחור מדהים, רואים בבירור שיחידה רצינית עשתה אותו מי שהוא.

לפי דברי המח"ט, אנחנו בעיצומה של הקמת חטיבה, ורואים את זה (קבלת מקוצרים ווסטים, הגעה ללוט"ר, מעבר לפלס ועוד) ובנוסף הוא הסביר שדגש הלחימה של חי"ר ייעודי הוא בשטח בנוי, ומבחינה ייעוד של מלחמה, לדוגמא גדודים של גבעתי יסתערו על כיפה בעוד חי"ר ייעודי ילחמו ברחובות.
סה"כ עושה רושם של יחס חם, שרוצים להיות רצויים נגדיר את זה כך, ומאנשים שדיברנו איתם ממחזורים לפנינו - כולם מבסוטים.

לגבי האנשים - פה זה חסרון. אומנם יש המון אנשים סבבה ואחלה והכל, אבל מנגד יש המון אנשים מפגרים ושטותניקים ומתפלספים שלא מבינים משמעות של צבא, ולא מנסים להבין, חושבים שהמפקד תמיד יהיה "בן זונה" ולא יוכלו לשמור על הפה סתום בשלשות וכל מיני דברים קטנים שמוציאים אותך מדעתך. אני לא אומר שרוב האנשים לא טובים, להיפך, אבל החוסר רצינות והחוסר אינטיליגנציה מאוד מאוד מורגשת מבחינת האנשים, והיום באוטובוס שראיתי לוחמים מנח"ל שוואלה אף פעם לא נמשכתי לחטיבה אמרתי לעצמי "וואלה, זה היה יכול להיות נחמד." (כידועה האנשים בנח"ל ידועים בטיבם בדר"כ)

אם יש עוד שאלות, בכיף.
אה וכן, אנחנו מקבלים מקוצרים, כנראה עם מפרולייט (כמו של כל המפקדים כמעט!)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-11-2005, 20:33
צלמית המשתמש של aaron 18
  aaron 18 aaron 18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל aaron 18
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי בלגני שמתחילה ב "חחח שאלה קצת לא קשורה"

אהההה בלגני מה קורה אח שלי אני רואה התגעגעת חחחח טוב אז אני נמצא בחיר יעודי כרגע בסוף התפנתי אחרי כמה שעות במעצר והינה הסיפור של מה שהיה

אז ככה: " לעלות לאוטובוסים" לא עולה ! בטוח ? כן !
טוב עומדים בצד שמים כומתה בא אליך מפקד מחיר יעודי שואל למה וזה, בסבבה ממש נחמדים, בא מניאק רשע ושואל אתה עולה או לא עכשיו??!!! אני לא עולה הולך למעצר, חולף על כמה חיילים מחירמכ מחזור אוג' שניסו לשכנע שהמקום סבבה מחליפים חיוכים ו הולכים למעצר מרוקנים כיסים נותנים חגור עומדים שעה בלי לזוז ! המפקדים שמה (סמלים) מדברים בקטנה: "למה אתה לא מתפנה" אני מסביר למה, היה אחד מגבעתי שאמר שהוא מבין אותי אבל רוב הסיכויים שאני לא יקבל כי ממש אין מקום, אחרי שעה ככה בא קצין סגן או סרן לא זוכר במילאים, מתחילים להכנס לטרום מעצר עומדים בשלשות היו בערך 40 חברה, עושים מסדר,עובר מישהו סמל שבודק אם אתם מגולחים ואת הפאות אני הייתי צריך להוריד פיאה שפיץ,בין השורות במסדר עוברים סמלים מדברים איתך בקשיחות אבל הוגנים שואלים מה אתה רוצה למה וכאלה, לי היה אחד ממש אבל ממש בן אדם תותח הוא מתותחנים שאלתי גם קצת שאלות כמו מה הסיכויים של טופס 55 והוא אמר את האמת ,שואלים מי מתחרט מסבירים וכאלה מי שרוצה לעלות לאוטובוס לא הרבה התפנו ,הוא אמר לי שהאוטובוס עד 2 אחרי זה אני נשאר במעצר ובגלל שמחר יום חמישי אז כולם יכנסו לכלא כי אף אחד לא ישמור עליהם עדיין לא התפנתי ,נכנסו למקום מגודר אם רחבה התחילו לרוץ לעשות שלשות ,לפני שכולם מתחילים לרוץ להרים לבנות וכאלה ,אני שומע צעקה אהרון!!! המפקד קרא לי אמר לי לעמוד לידו כולם רצים אני עומד בצד ומדבר איתו באחת ההזדמניות בדקתי את הפלא וראיתי שהתקשרו מהלשכה של מגד גבעתי ואמרו שבאמת אין מקום ושלא יכולים לעזור לי(בעקבות מכתב שחבר טוב שלי העביר בשמי) אז בסוף התפנתי, וואאאיייי איזה מאמר רשמתי פה בלי לשים לב חחחח
רוצים עוד פרטים תגידו
כרגע אני קצת מבואס שאני בחירמכ בגלל החור הזה פלס ו בגלל שרמת האנשים לא משהו יש חריגים אבל בהחלט מתחת לרף הצפיות

נערך לאחרונה ע"י aaron 18 בתאריך 25-11-2005 בשעה 20:35.
ישן 26-11-2005, 19:00
צלמית המשתמש של aaron 18
  aaron 18 aaron 18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל aaron 18
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Scylla שמתחילה ב "יציאה ראשונה, חי"ר ייעודי למי שיש שאלות לגבי ההתחלה..."

Green Cloud מה??!!! אתה מתגנב לי לשרותים וואי חכה אם אני תופס אותך חחחחחחח סתם תבוא בכיף נעשה לך כבוד .
"חרוב" כן אני מבין מה אתה אומר אבל תזכור שאני כולנו התגייסנו לפני שבוע וזה קשה ואנחנו עדיין לא התרגלנו, וגם תזכור שלא בדיוק קבלתי מה שרציתי,אבל אני יוציא את המיטב מהשרות שלי איפה שאני לא יהיה, ובקשר לפלס זה ממש חור לא כמו בסיסים אחרים, אני לא יודע אם היית שם אבל זה לא קציעות או תל ערד אבל עברנו את פרעה נעבור גם את זה
ואם תוכל להמליץ לי לאין ללכת ואל תגיד רק חרוב כי היית שם חחח תודה מראש (אני חושב אולי על שמשון )
באלגני תודה אח שלי באמת תמכת בי לפני הגיוס אחי ואחי שיהיה לך שירות כייפי ושתהנה ובהצלחה בהכל ואל תפחד ביום גיוס זה כלום
וחרוב רק שתדע הסמלים שלנו אמרו לנו שבטירונות אנחנו סוגרים 3-4 שבתות כל הטירונות

ותודה לכל מי שתמך וניסה לעודד אותי באמת יש באתר הזה אנשים סבבה

נערך לאחרונה ע"י aaron 18 בתאריך 26-11-2005 בשעה 19:07.
ישן 26-11-2005, 20:28
צלמית המשתמש של חרוב
  משתמש זכר חרוב חרוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.03
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי aaron 18 שמתחילה ב "Green Cloud מה??!!! אתה מתגנב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי aaron 18
Green Cloud
"חרוב" כן אני מבין מה אתה אומר אבל תזכור שאני כולנו התגייסנו לפני שבוע וזה קשה ואנחנו עדיין לא התרגלנו, וגם תזכור שלא בדיוק קבלתי מה שרציתי,אבל אני יוציא את המיטב מהשרות שלי איפה שאני לא יהיה, ובקשר לפלס זה ממש חור לא כמו בסיסים אחרים, אני לא יודע אם היית שם אבל זה לא קציעות או תל ערד אבל עברנו את פרעה נעבור גם את זה
ואם תוכל להמליץ לי לאין ללכת ואל תגיד רק חרוב כי היית שם חחח תודה מראש (אני חושב אולי על שמשון )
וחרוב רק שתדע הסמלים שלנו אמרו לנו שבטירונות אנחנו סוגרים 3-4 שבתות כל הטירונות

אוקיי... אז ככה:
1. דבר ראשון, גם את תצאו 4 שבתות בכל הטירונות (שזה משהו שאני עוד לא שמעתי עליו... וחבל, כי אז אתם לא תהיו רגילים לסגור בקו) - זה עדיין לא יוצא שסוגרים רק כל שבת שישית...

2. מכיר את פלס. בסיס חביב אם כי הייתי בבא"ח אדם. הבוחן מסלול בפלס הוא דיי קל.

3. אני זוכר שהתגייסתם לפני שבוע. בגלל זה אני אומר - תנו להכל זמן. ואז תבינו יותר ותהיו פחות מאוכזבים. מבטיח. אז אתה תראה בדיוק איפה כולם יושבים ומה עושים ואתה תראה שזה לא משנה בחי"ר לאן הגעת...

4. המלצה לאן ללכת? הממ... לדוכיפת ולחרוב יש את הביקוש ההכי גבוה ויש סיבה טובה לזה. שמשון היא השלישית בביקוש - אבל יש לה אחלה קו. והוא גדוד מעולה. נחשון ולביא הם אחרונים בגלל שהראשון (נחשון) - היה פעם חי"ר קל ולמרות שהוא כבר לא כזה - הסטיגמה נשארה. והשני (לביא) הוא גדוד ממש טרי (3-4 שנים משהו כזה) ולכן אין לו עוד את ה"הילה" שלו, מסורת וסיפורים.
בכללי, כולם אותו הדבר. אבל לגביי, ביקשתי דוכיפת - קיבלתי חרוב, הייתי קצת מאוכזב בהתחלה אבל אז הבנתי שזה לא משנה... אז: דוכיפת-חרוב-שמשון. תגיע לאחד מהם והכל יהיה בסדר...
גם השניים האחרונים בסדר אבל... כמו שאמרתי... השם שלהם פשוט לא טוב. זה הכל. תלוי עד כמה אכפת לך...

ישן 31-03-2006, 15:57
  UdiAv UdiAv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.03.06
שלח הודעה דרך MSN אל UdiAv
מרץ 06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Scylla שמתחילה ב "יציאה ראשונה, חי"ר ייעודי למי שיש שאלות לגבי ההתחלה..."

קראתי קצת ממה שכתבתם...
אז ככה, אתם כולה במתגבשת, עם הזמן הבעיתיים עוזבים\נושרים\נשברים ונשארים רק החיילים
הרציניים ככה שאל תדאגו, תהיה לכם עוד חודש מחלקה רצינית ויותר ממושמעת.
מתגבשת זה בית זונות בעקרון אז אל תיקחו את זה כ"השירות בצהל"... זה ממש לא יהיה ככה.

אני נוב' 05 ואני רואה אתכם מהצד ווואלה מרחם עליכם טיפה... \=
גם אני הייתי שם לפני 4 וחצי חודשים וזה הכי זין החודש הראשון שקשה קצת מנטאלית אבל מתרגלים ופלס יהיה בשבילכם "הבית" השני ותיראו כמה שתתגעגעו אליו כשתיסעו לקורסים בביסל"ח או ב"אדם" או האיכותיים מבינכם לקורס חובשים בבה"ד 10.

קיצור, אתם עוד לא יודעים כלום כלום כלום על הצבא וזה ישתפר אל תדאגו
הזמן טס פשוט אתם לא מבינים כמה!

עם הזמן תקבלו את הפק"לים שלכם (אני קלע בשמשון והייתי במח' חובשים אבל החלטתי לא לצאת לקורס בסוף. המלצה שלי, תצאו) ותיראו איך פתאום אתם ממוקצעים על הנשק ומבינים בדברים שלא חלמתם שתבינו. לדוגמא אני עכשיו ברגילה שבוע עד יום חמישי הבא, כשביום חמישי פלוגת שמשון לא חוזרת לבקעות אלא נוסעת לבית-לחם להיות קצת עם הלוחמים במבצעית, בפלחו"ד ובמסייעת ולטעום קצת מה זה קו וזה דבר שיש רק בשמשון וזה ממש מעניין...
ביום ראשון אנחנו יורדים ללש"ביה בחמם אל-מליח (כמובן עם מצלמת וידאו) שתכלס לזה חיכיתי
כל הארבעה חודשים האלה

אגב, אני עובר ניתוח בברך ועשיתי הכל לא להפסיד לש"ביה כולי מורעל מת
שיחקתי במחלקת נוער של הפועל ת"א ונפצעתי שם ואני כבר שלוש שנים עם מים בברך ומיניסקוס קרוע וסחבתי את זה כל הטירונות תדמיינו איזה כאבים סבלתי וזה שיכאב לכם קצת ותרוצו לחופ"ל ותרצו לצאת כי קצת קשה תיזכרו את זה... ידברו איתכם הרבה עם איתניות אם תגיעו לשמשון...
המ"פ שלנו התרסק עם הטויוטה הצבאית שלו ויצא בנס רק עם שבר בקרסול אבל קיבל גימלים לחצי שנה... אחרי יומיים הוא כבר התייצב בפלוגה כאילו כלום לא קרה... והכל כדי לתת לנו דוגמא חיה לאיתנות...

קיצור תהיו הכי שפיצים שאפשר זה משתלם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:38

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר