|
יציאה ראשונה, חי"ר ייעודי למי שיש שאלות לגבי ההתחלה...
יום שלישי התגייסתי לחי"ר ייעודי... אך הסיפורים הם רבים אבל אני אספר בקצרה ואעבור על נקודות חשובות.
בקו"ם - שכונה, הרבה זמן פנוי, מפקדים מכל מקום בצה"ל נמצאים וכמובן המון קצינים ופז"מניקים מחי"ר ייעודי, עוקץ ולוט"ר. יש ביתן של עוקץ, עם הרצאה, סרטון וכו', ביתן של לוט"ר, ורחבה עם נשקים, לוחמים עם הסוואה וכל מיני אמל"ח וכו' ואפשר לדבר חופשי עם כולם.
היה לנו שיחות עם המח"ט, מפקד עוקץ ומפקד יחידת לוט"ר, וגם איזו להקה צבאית ששרה כל מיני ועשתה שמייח.
טרום טירונות - לאט לאט מכניסים יותר ויותר משמעת, בהתחלה זה מעצבן כי אין לך מושג מי אתה ומה אתה וכבר מעיפים לך מליון מפקדים מתחלפים, מחלקות פלוגות ומה לא שאין לך מושג לאן אתה שייך.
עכשיו החלוקה היא 3 מחלקות בכל גדוד זמני, שיש מחלקה של "רוצים עוקץ", מחלקה של "רוצים לוט"ר" ומחלקה של "לא זה ולא זה" - או כמו שאצלינו הם קוראים לעצמם - כיתה טיפולית.
הבסיס - הבט"ר של החי"ר הייעודי הוא בפלס, חור שכוח אל, עם המון אוהלים ומעט מבנים, אפילו המפקדים ישנים באוהלים. הבסיס בהתחלה נראה מאוד מאוד מאוד מאוד דגש על מאוד זוועתי, אבל סה"כ האוהלים בסדר, השירותים סבירים, האוכל סבבה (הכל יחסי) ובמקלחות תמיד יש מים חמים!
הבא"ח של החי"ר הייעודי הוא "בא"ח 900" או בשם העממי - בקעות. בסיס אחלה לגמרי, בלי אוהלים בכלל, בקיצור ציויליזציה. ששם עוברים את האימון המתקדם.
גדודים - חרוב, דוכיפת, נחשון, שמשון ולביא. אין שום הבדל בין הגדודים חות מהגזרה, כל קצין\מפקד שדיברתי איתו הביא לי טיעונים למה הגדוד שלו הכי שווה, אבל סה"כ לגבי הגזרה זה משתנה מאוד ויכול להתחמם ולהתקרר, בגדול הדרישה הראשית היא לדוכיפת וחרוב, וקצת לנחשון ושמשון וכמעט בכלל לא ללביא.
עוקץ ולוט"ר - על עוקץ אין צורך להסביר, על לוט"ר בקיצור - מדריכי לוחמה בטרור, עיקר השירות הוא הדרכה אומנם, אבל יש מבצעים, ומשיחה עם חייל שמשרת שם (מי שהיה בביתן שלהם) יש מחלקות שלא יוצאות בכלל ויש כאלו שיוצאות די הרבה, לפעמים מצתוותים ליחידות אחרות ולפעמים יוצאים כיחידה, הכל תלוי באיכות וברצון לצאת למבצעים. אתה לומד את כל מקצועות הלחימה בטרור - התמקצעות בנשקים - מאקדחים עד תת מקלעים, קרב מגע ברמה מאוד גבוהה, קופי טרור - סנפלינגים ממסוקים אפילו, תרגילי השתלטות מבניינים חדרים עד לאוטובוסים מטוסים ורכבות - תפקיד מאוד מעניין. לגבי ההגעה - אתמול היה בר-אור ממיין, שנועד לסנן מועמדים כמובן, הבר אור הוא רשות למי שמעוניין להגיע לאחת היחידות כמובן. לגבי הדרישות, אני לא יודע, אני בעצמי עדיין חושש לגבי גורלי.
ביום שני יהיה גיבוש אחוד של עוקץ ולוט"ר, שזה אומר שגם מי שרוצה לוט"ר יעשה מבחן עם כלבים וגם מי שרוצה עוקץ יעשה תרגילי מנהיגות הדרכה ותחרויות אגרסיביות ועוד דברים חדשים בגיבוש שאני לא יודע.
כמו כן יש בכל פלוגה סמל מעוקץ, שהוא הסמל של המחלקה שרוצה עוקץ, מהבחור שאיתנו, אני מאוד תופס ונראה בחור מדהים, רואים בבירור שיחידה רצינית עשתה אותו מי שהוא.
לפי דברי המח"ט, אנחנו בעיצומה של הקמת חטיבה, ורואים את זה (קבלת מקוצרים ווסטים, הגעה ללוט"ר, מעבר לפלס ועוד) ובנוסף הוא הסביר שדגש הלחימה של חי"ר ייעודי הוא בשטח בנוי, ומבחינה ייעוד של מלחמה, לדוגמא גדודים של גבעתי יסתערו על כיפה בעוד חי"ר ייעודי ילחמו ברחובות.
סה"כ עושה רושם של יחס חם, שרוצים להיות רצויים נגדיר את זה כך, ומאנשים שדיברנו איתם ממחזורים לפנינו - כולם מבסוטים.
לגבי האנשים - פה זה חסרון. אומנם יש המון אנשים סבבה ואחלה והכל, אבל מנגד יש המון אנשים מפגרים ושטותניקים ומתפלספים שלא מבינים משמעות של צבא, ולא מנסים להבין, חושבים שהמפקד תמיד יהיה "בן זונה" ולא יוכלו לשמור על הפה סתום בשלשות וכל מיני דברים קטנים שמוציאים אותך מדעתך. אני לא אומר שרוב האנשים לא טובים, להיפך, אבל החוסר רצינות והחוסר אינטיליגנציה מאוד מאוד מורגשת מבחינת האנשים, והיום באוטובוס שראיתי לוחמים מנח"ל שוואלה אף פעם לא נמשכתי לחטיבה אמרתי לעצמי "וואלה, זה היה יכול להיות נחמד." (כידועה האנשים בנח"ל ידועים בטיבם בדר"כ)
אם יש עוד שאלות, בכיף.
אה וכן, אנחנו מקבלים מקוצרים, כנראה עם מפרולייט (כמו של כל המפקדים כמעט!)
|