לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-04-2006, 08:05
  beraha beraha אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.07.02
בעיות עם פוג'י S9500 - תמונות כהות

שלום

יש לי בעייה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. קניתי לאחרונה את הפוג'י S9500 לאחר שמקודם היתה לי אולימפוס 750 ולאחר שגנבו אותה החלטתי לשדרג מצלמה.

בינתיים, אני מאד מאוכזב מאיכות התמונות.

גם אם אני מצלם באור יום מלא, בחוץ, במצב אוטומט, ללא פלש, התמונות יוצאות מאד כהות. על מסך המצלמה זה נראה באותו רגע יוצא מן הכלל, אבל כאני מעביר למחשב, זה פשוט חשוך !!!!" ואני נאלץ להבהיר אותם בעזרת תוכנת עריכה.
לא היתה לי מעולם בעייה כזו באולימפוס שתמיד נתנה איזון יוצא מן הכלל של חשיפה במצב אוטומטי.
בחרתי את מצלמת הפוג'י בשביל שאוכל לשחק בפרמטרים המקצועיים יותר, אבל בדר"כ, אני מעדיף לצלם במצב אוטומט בלי להסתבך, וציפיתי שהיא תיתן לי תמונות מצויינות בתנאי תאורה רגילים.

בנוסף לכך - אם אני מצלם אנשים בחוץ באור שמש, למרות שהשמש לא מקצימה, צמיד יש הצללה מאד חזקה על הפנים, ולא תמיד אני מעוניין לפתוח פלש בשביל אור מילוי. ההצללה קיימת בתמונות למרות שבמציאות כל הפנים מוארים באור טבעי.

האם מישהו מכיר את המצלמה ויכול להמליץ לי מה לעשות? אני כמעט ומצטער שהשקעתי לגביה 3000 ש"ח. בחצי מחיר יכלתי לקנות דגם ישן של האולימפוס ולא להיכנס להרפתאה הזו

כל עצה תתקבל בברכה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-04-2006, 13:55
צלמית המשתמש של Olegis
  Olegis Olegis אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.02
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי beraha שמתחילה ב "מצ"ב תמונות לדוגמא"

אכן אין בעיה בתמונה, לפחות לא מבחינת המצלמה. תראה, המצלמה לא יודעת ברוב המקרים להחליט מהו הנושא המרכזי ומהו הרקע וכל המסביב, והיא מנסה להגיע לחשיפה טובה (=ממוצעת) על כל הפריים. בתמונות שפרסמת רוב הפריים היה בהיר ורק הפנים היו כהות (בגלל ההצללה הכבדה מתאורת השמש הישירה) ולכן המצלמה עשתה חישוב לפי רוב הפריים. אם היא הייתה עושה חישוב חשיפה לפי פנים של אנשים בתמונה, הרקע היה יוצא שרוף לגמרי - וזה לא הגיוני מבחינת האלגוריתמיקה של המצלמה.

ככלל, בתאורה כזאת יש להשתמש בפלאש מילוי או להציב את האובייקט מול רקע פחות בהיר. הכי טוב יהיה להציב את האובייקט במקום מוצל שכן אז תוכל לקבל תאורה רכה ונעימה לעין.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר