09-04-2006, 12:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.12.04
|
|
|
גיבוש טיס, חיזוק לאלה שצריכים את זה בעתיד.
טוב, בגלל שהייתי גם אני כזה, וראיתי פה הרבה אנשים ששואלים את זה.
אני במיונים לטיס נפלתי בירפ"א ב' בפסיכולוג. הגשתי ערעור. קיבלו אותו. קיבלתי ראיון חוזר. עברתי ירפ"א ב'. הגעתי לגיבוש. אכלתי סרטים שבגלל הקטע עם הפסיכולוג אין לי מצב לעבור ונהייתי פסיכי מזה. אבל כנראה שאין דברים בגו. עברתי את הגיבוש ואני חייב לחזק פה את כל אלה שדואגים מכל דבר שלא יהיה. הגעת לגיבוש? יש לך מצב לעבור כמו כל אחד. תבוא לגיבוש, תעשה הכי טוב שאתה יכול. כשאנשים אומרים לך "תהיה אתה", הם לא סתם אומרים לך את זה. הם מתכוונים תבוא ואל תתיימר להיות מישהו שאתה לא, כמו אנשים שהיו איתי בצוות וכן עשו את זה ולא עברו. למשל במשימות פיקוד למיניהן שהיו, הם נדחפו לתוך הדיונים וכפו את הדעות שלהם על איך הדיון צריך להתנהל על אחרים, ו..לא, הם לא עברו. תבואו, תהיו נחמדים, תעזרו כמה שאתם יכולים, המפקדים מעריכים את זה, חבריכם לקבוצה עוד יותר. לדוגמא ביום הרביעי כשירד ברד כבר והתגלגלנו בבוץ צעקו לכולם לחזור לסמל בשני טורים ואני רואה שחצי מהציוד של הכיתה + האוכל לארוחת ערב נשאר איפה שהתגלגלנו ואתה מבין שאנשים זורקים ולא אכפת להם ואני מוצא את עצמי רץ עם שתי מנות קרב 4 כיכרות לחם 3 תדלים מלאים ו3 נשקים ו2 חגורים עם מימיות כמו מניאק צועק איפה כולם והמפקד רואה אותי ואתה יודע שהמפקד מעריך את זה. כמובן שאתה לא עושה דברים כאלה כדי שהמפקד יראה. אתה עושה אותם כי אם כולם זורקים, תראה הם שאתה לא זורק וכך יעריכו אותך יותר. ובאמת העריכו אותי ותרמתי כמה שאני יכול ונתתי מעצמי כמה שיותר. למשל באלונקה, כשהייתי צריך חילוף והחליפו אותי, אחרי דקה היו צריכים עוד חילוף לאותה כתף שהייתי איתה. כמובן שלא היה מי שיחליף כי אנשים "עייפים" אז נתתי חילוף וכמה שיכולתי נתתי. אם אתה יכול לרוץ, תרוץ. אתה לא יכול, אל תרוץ. אם אתה יכול לתת באלונקה דקה, תן דקה. אתה יכול 5 שניות תן 5 שניות. העיקר תיתן. זה מה שיש לי להגיד למי שמתמיין לגיבוש הקרוב ושיעבור על זה טוב טוב ויבין שמי שיהיה איתך בצוות וישחק אותה מישהו אחר, כולם יקלטו אותו כולל המפקד, ואצלינו מי ששיחק אותה, כבר ביום השלישי ראית את הפנים האמיתיות שלו, ושמחתי שהפנים האמיתיות של האנשים נחשפות בסוף. 
אני מקווה שזה יעזור למי שקורא את זה, וזה תופס לא רק לגבי גיבוש טיס, אלא כל גיבוש.
בהצלחה.