לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-04-2006, 21:04
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור מנהל שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rana שמתחילה ב "תמונות נוספות"

את התמונה השניה כאן לא כ"כ אהבתי, היא די סתמית. כלומר, הזווית מעניינת, אבל לא מביעה משהו מיוחד.
סבא וסבתא שלך מצולמים בזווית ממש חמודה, שהופכת את הצילום שלהם למעניין יותר מסתם פורטרט משפחתי, אבל הצד הטכני כאן דורש שיפור נואשות... ואם תחליטי לצלם שוב את התמונה הזו עם הקפדה על פרטים טכניים שתלמדי, נסי באותה הזדמנות להעמיד אותם בצורה קצת יותר מוקפדת. היד של סבתא שלך הולכת לכיוון המצלמה, וזה נראה כאילו היא בוחנת את המצלמה, וכך היא לא כל כך מתקשרת לסבא שלך. (אני לא מצליחה להסביר.)
התמונה של השקיעה אמנם די קיטשית, אבל מעניינת ביחס לתמונות רגילות של שקיעה. היא נראית כאילו היא ערוכה בפוטושופ, אבל אני מבינה שהיא לא עברה שום עריכה... היא גם נראית מגורענת במקצת, ושוב, אני מניחה שאני מדמיינת...
התמונה האחרונה מתוקה, אבל שוב, יש מה לעבוד על הצד הטכני. במקרה הזה זה כולל (חוץ מיישור המצלמה לעומת קו הנוף) לרדת לגובה שלו (כאן העיניין בגובה המצלמה, אבל הוא קופץ. לדעתי הייתי צריכה להעמיד את המצלמה בגובה העיניים שלו לפני הקפיצה, כך שתוך כדי הקפיצה המצלמה היתה מסתכלת עליו מלמטה. זה מעביר טוב יותר את תחושת הקפיצה), וגם לא לחתוך את הידיים שלו. אני הייתי מתרחקת קצת. הפוקוס נראה כאילו הוא ברח לים, אבל אולי זה רק בגלל התזוזה של אחיך.
התמונה הראשונה היא האהובה עלי בסט. גם הקומפוזיציה טובה, וגם הצבעים נהדרים. רק דבר אחד מפריע לי - עומק השדה יחסית רחב, ולכן הטישטוש של אחיך (כתוצאה מאיכות הסריקה לדיסק, אני מניחה) מבליע אותו בתוך הרקע. אם היית פותחת צמצם ומשתמשת באורך מוקד ארוך יותר (מתרחקת פיזית, ומתקרבת באמצעות הזום) היית מקטינה את עומק השדה, וכך אחיך היה יוצא חד והרקע מטושטש -> אחיך היה בולט יותר.

בכל מקרה, אני מאוד נהנית לראות את התמונות שלך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-04-2006, 21:19
צלמית המשתמש של dotze
  dotze dotze אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל dotze
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "את התמונה השניה כאן לא כ"כ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחף דרור
את התמונה השניה כאן לא כ"כ אהבתי, היא די סתמית. כלומר, הזווית מעניינת, אבל לא מביעה משהו מיוחד.
סבא וסבתא שלך מצולמים בזווית ממש חמודה, שהופכת את הצילום שלהם למעניין יותר מסתם פורטרט משפחתי, אבל הצד הטכני כאן דורש שיפור נואשות... ואם תחליטי לצלם שוב את התמונה הזו עם הקפדה על פרטים טכניים שתלמדי, נסי באותה הזדמנות להעמיד אותם בצורה קצת יותר מוקפדת. היד של סבתא שלך הולכת לכיוון המצלמה, וזה נראה כאילו היא בוחנת את המצלמה, וכך היא לא כל כך מתקשרת לסבא שלך. (אני לא מצליחה להסביר.)
התמונה של השקיעה אמנם די קיטשית, אבל מעניינת ביחס לתמונות רגילות של שקיעה. היא נראית כאילו היא ערוכה בפוטושופ, אבל אני מבינה שהיא לא עברה שום עריכה... היא גם נראית מגורענת במקצת, ושוב, אני מניחה שאני מדמיינת...
התמונה האחרונה מתוקה, אבל שוב, יש מה לעבוד על הצד הטכני. במקרה הזה זה כולל (חוץ מיישור המצלמה לעומת קו הנוף) לרדת לגובה שלו (כאן העיניין בגובה המצלמה, אבל הוא קופץ. לדעתי הייתי צריכה להעמיד את המצלמה בגובה העיניים שלו לפני הקפיצה, כך שתוך כדי הקפיצה המצלמה היתה מסתכלת עליו מלמטה. זה מעביר טוב יותר את תחושת הקפיצה), וגם לא לחתוך את הידיים שלו. אני הייתי מתרחקת קצת. הפוקוס נראה כאילו הוא ברח לים, אבל אולי זה רק בגלל התזוזה של אחיך.
התמונה הראשונה היא האהובה עלי בסט. גם הקומפוזיציה טובה, וגם הצבעים נהדרים. רק דבר אחד מפריע לי - עומק השדה יחסית רחב, ולכן הטישטוש של אחיך (כתוצאה מאיכות הסריקה לדיסק, אני מניחה) מבליע אותו בתוך הרקע. אם היית פותחת צמצם ומשתמשת באורך מוקד ארוך יותר (מתרחקת פיזית, ומתקרבת באמצעות הזום) היית מקטינה את עומק השדה, וכך אחיך היה יוצא חד והרקע מטושטש -> אחיך היה בולט יותר.

אמממ כן משהו כזה..

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://shimi.staff.fresh.co.il/r/?https://2006-uploaded.fresh.co.il/2006/08/21/37802122.jpg,https://2006-uploaded.fresh.co.il/2006/08/21/28458022.jpg,https://2006-uploaded.fresh.co.il/2006/08/21/94512488.jpg]

ישן 10-04-2006, 21:41
צלמית המשתמש של Foxtrot1
  Foxtrot1 Foxtrot1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "את התמונה השניה כאן לא כ"כ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחף דרור

אני בדיוק כתבתי את אותו דבר
אבל אז התחרטתי.

ישן 10-04-2006, 23:59
צלמית המשתמש של charly
  charly charly אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.02
צבעים "קשים" מידי לטעמי.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rana שמתחילה ב "תמונות נוספות"

יתכן והתמונות במקור היו טובות יותר אבל הסריקה בטח לא הטיבה איתן.
יתכן ואם היית מורידה קצת את הקונטרס ומעדנת טיפה את הצבע בפוטושופ או בתוכנה דומה זה היה משנה קצת את התוצאות אבל לפי דעתי (הפרטית) התמונות קצת מכאיבות בעיניים.
הייתי מיעץ לך להרביץ מאות תמונות וללמוד מהן אבל במצלמת פילים זה יוביל אותך לפשיטת רגל ועל כן אני מציע לרכוש מצלמה דיגיטלית זולה (ותאמיני לי, יש כאלה. אני הוספתי כעת מצלמה ב50 שקל כמחזיק מפתחות) ואז לצלם כל היום ולהתחיל ללמוד את הנושא עד שיהיה לך קצת יותר מימון למצלמה יותר טובה וככה להתקדם.
גם רומא לא נבנתה ביום אחד.

אנחנו עושים היום את המחר
מחר אנחנו נעשה את האתמול

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר