|
במקור נכתב על ידי שחף דרור
את התמונה השניה כאן לא כ"כ אהבתי, היא די סתמית. כלומר, הזווית מעניינת, אבל לא מביעה משהו מיוחד.
סבא וסבתא שלך מצולמים בזווית ממש חמודה, שהופכת את הצילום שלהם למעניין יותר מסתם פורטרט משפחתי, אבל הצד הטכני כאן דורש שיפור נואשות... ואם תחליטי לצלם שוב את התמונה הזו עם הקפדה על פרטים טכניים שתלמדי, נסי באותה הזדמנות להעמיד אותם בצורה קצת יותר מוקפדת. היד של סבתא שלך הולכת לכיוון המצלמה, וזה נראה כאילו היא בוחנת את המצלמה, וכך היא לא כל כך מתקשרת לסבא שלך. (אני לא מצליחה להסביר.)
התמונה של השקיעה אמנם די קיטשית, אבל מעניינת ביחס לתמונות רגילות של שקיעה. היא נראית כאילו היא ערוכה בפוטושופ, אבל אני מבינה שהיא לא עברה שום עריכה... היא גם נראית מגורענת במקצת, ושוב, אני מניחה שאני מדמיינת...
התמונה האחרונה מתוקה, אבל שוב, יש מה לעבוד על הצד הטכני. במקרה הזה זה כולל (חוץ מיישור המצלמה לעומת קו הנוף) לרדת לגובה שלו (כאן העיניין בגובה המצלמה, אבל הוא קופץ. לדעתי הייתי צריכה להעמיד את המצלמה בגובה העיניים שלו לפני הקפיצה, כך שתוך כדי הקפיצה המצלמה היתה מסתכלת עליו מלמטה. זה מעביר טוב יותר את תחושת הקפיצה), וגם לא לחתוך את הידיים שלו. אני הייתי מתרחקת קצת. הפוקוס נראה כאילו הוא ברח לים, אבל אולי זה רק בגלל התזוזה של אחיך.
התמונה הראשונה היא האהובה עלי בסט. גם הקומפוזיציה טובה, וגם הצבעים נהדרים. רק דבר אחד מפריע לי - עומק השדה יחסית רחב, ולכן הטישטוש של אחיך (כתוצאה מאיכות הסריקה לדיסק, אני מניחה) מבליע אותו בתוך הרקע. אם היית פותחת צמצם ומשתמשת באורך מוקד ארוך יותר (מתרחקת פיזית, ומתקרבת באמצעות הזום) היית מקטינה את עומק השדה, וכך אחיך היה יוצא חד והרקע מטושטש -> אחיך היה בולט יותר.
בכל מקרה, אני מאוד נהנית לראות את התמונות שלך.
|