לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-04-2006, 02:16
צלמית המשתמש של GuyB
  GuyB GuyB אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.02.06
מידע לכל מי שניגש לגיבושים

אני מציע אישית לא להסתמך על המאמרים הנכתבים בפורום בלבד, מכיוון שמאמרים אלו רלוונטים לגיבוש הספציפי שהיה, וייתכן מאוד שלא יהיו רלוונטים לגיבושים הבאים...

קחו את כל מה שאתם קוראים פה לגבי הגיבושים בערבון מוגבל.
לפי מה שרואים מהגיבושים האחרונים, מסיפורים של החבר'ה, "הגיבוש היה שונה" לפעמים...וזה יכול לקרות...לא שינוי דרסטי שבגיבוש צנחנים פתאום יזרקו אותך למים...אלא שיקפיצו אולי ב-2 בלילה במקום להקים אתכם ב-4 בבוקר... אי אפשר לדעת.

וברור שדברים מרכזיים כמו אלונקות, זחילות, תיזוזים וכו' תמיד יהיו...אבל למגבשים יש את הכוח להוסיף ולהוריד תרגילים מהגיבוש לפי מה שהם רואים לנכון...

שוב, המאמרים הנכתבים כאן בפורום הם אינם תעודת ביטוח... הם נועדו בכדי לתת תמונה כללית על הגיבושים.

בכל מקרה בהצלחה לכולם...

נערך לאחרונה ע"י GuyB בתאריך 15-04-2006 בשעה 02:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-04-2006, 13:57
  TheWave1110 TheWave1110 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.05
שלח הודעה דרך ICQ אל TheWave1110 שלח הודעה דרך AIM אל TheWave1110
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי עידן למבורגיני שמתחילה ב "מעולה"

אצלנו דווקא כן היה את המתח, אבל גיא צודק. בנוסף לזה אני חושב שהמאמרים האלה לא שווים כלום כי לא כל כך יעזור לך לדעת מה יש בגיבוש. אז אתה יודע שיש תרתורים של שעה ב-2 בבוקר, נו אז מה? אז אתה תהיה יותר טוב ממה שהיית לולא ידעת? לא נראה לי. חלק מהכיף (כן, כיף!) בגיבוש זה לא לדעת מה קורה, זה שאתה מגיע למצב שהשקמה ב-2 בבוקר זה אפילו מצחיק קצת! וגם ככה, אם אתה מגיע לשלב של כמעט-שבירה ואתה יודע שעומד להיות מסע של 8 ק"מ אז אתה אלול לפרוש, אבל אם אין לך מושג מה הולך להיות אז אולי פשוט תשאר, כי למיטב ידיעתך לא יהיה שום דבר נורא. במקרה כזה המאמרים אלולים לפגוע אפילו. וגם ככה, הגיבוש זה לא איזה מבחן שנועד כדי שאנשים חכמים יוכלו למצוא דרכים לעבוד על המערכת, אם אתה לא מתאים אז אתה לא צריך לעבור, נקודה, למה לנסות לעשות הצגות? והכי דבילי זה שלפעמים יש אנשים שהם באמת מתאימים אבל הם בכל זאת עושים הצגות ובסוף זה הורס להם.
קיצר, המאמרים לפי דעתי נועדו רק כדי שאנשים שעושים גיבוש יוכלו לחלוק עם אחרים את חוויותיהם, שיוכלו לשחרר רגשות ואפילו להשוויץ . זה לא צריך לשמש כעזר לאף אחד שעומד לעשות גיבוש.

גל

ישן 15-04-2006, 14:11
  Jiffi Galil Jiffi Galil אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.02.06
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי TheWave1110 שמתחילה ב "אצלנו דווקא כן היה את המתח,..."

תגובה דבילית לדעתי.

ברור שהמאמרים עוזרים. מי שקורא לא מנסה "להתחמק" וזה שהוא יודע לא יעשה אותו כל יכול. אבל מי שקורא כמה חודשים לפני את המאמרים, אז הוא יודע איזה תרגילים יש ועל מה הוא צריך להתאמן, למשל שרירי בטן ממש לא יעזרו לך בגיבוש צנחנים, לעומת זאת חיזוק כתפיים בעיקר וגם ידיים יעזור הרבה. וגם אם מישהו עושה יותר מ10 דקות ריצת אלפיים הוא צריך לדעת שזה לא מספיק בגיבוש ואז הוא יודע להתאמן על זה ולעשות את זה טוב יותר. וזה לרעתך אם אתה בכלל לא יודע כמה ימים הגיבוש, מה צריך להביא, האם כל הגיבוש זה גיבוש פיזי או רק 5 שעות מתוכו, על מה צריך להתאמן, כמה זמן בערך כל מקצה, מה צריך לדעת בשאלות ששואלים אותך בזמן הגיבוש.

מי שבא מוכן עם כל הידע הזה ברור שזה יעזור לו, ומי שחושב אחרת לדעתי לא מבין כלום בגיבושים. הגיבושים הם תמיד אותו דבר, זה שלא חייב שיהיה לך את התרגיל הזה או אחר זה לא אומר שממציאים לך משהו חדש במקום, למגבשים יש מגוון של תרגילים לבחור מהם, אבל רק מתוכם הם יבחרו, ואם אתה יודע מה הם, אתה יודע על מה להתאמן, במה אתה חזק ובמה אתה חלש.

למשל היו אצלי בגיבוש הרבה אנשים הרבה יותר חזקים ממני, אבל הם פרשו בשקים כי הם היו ממש מיואשים הם ראו שאנחנו לא עומדים בזמן והמפקד אמר שעד שלא עומדים בזמן לא מפסיקים והם אמרו שזה ימשך שעות והם לא יכולים ככה. אני לעומת זאת קראתי את המאמרים וידעתי שזה סתם בשביל יאוש, זה לא זמנים ריאלים ושזה נגמר תוך כשעה. וכך היה.

מי שבא מוכן, גדלים הסיכויים שהוא יעבור, ככה זה בחיים. עובדה - אם תקרא את ההודעות התקבלתי\לא התקבלתי של מתגייסי צנחנים מרץ 06, תראה שפה הרוב התקבלו, למרות שבמציאות רק 1 מתוך 4.5 מתקבלים. מה שמראה לך שיש פה איזה גורם שעוזר לאנשים.

נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 15-04-2006 בשעה 14:17.
ישן 15-04-2006, 14:29

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Jiffi Galil שמתחילה ב "תגובה דבילית לדעתי. ברור..."

בזה אתה די צודק, אני לא אמרתי שזה פוגע לדעת איזה תרגילים יש, אני פשוט אמרתי שזה יכול לפגוע באנשים שיודעים בדיוק מה הולך, לפי הסדר... כמו מישהו שבא ואומר "טוב, היום יש מסע 4 ק"מ, ואז מחר ומחרתיים 8 ק"מ, וכל יום יש השקמה ב-2:30 עם 45 דקות של תרתורים מסביב לסטיקלייט"...
גם ככה, לפי מה שאתה אומר, אני חושב שזה די לרמות את המערכת. יש סיבה שהם מנסים ליאש אותך, הם לא עושים את זה כדי לראות מי קרא באינטרנט ומי לא, גיבוש זה לא משהו שאתה אמור לבוא אליו "מוכן" בצורה כזו, זה כמו שאתה בא למבחן וכבר יודע איזה שאלות ישאלו אותך, ואז אתה מתכונן רק לשאלות האלה, זה סוג רמאות וזה לא בסדר., אני לא אומר שזה נורא כל כך, אני לא חושב שמי שקורא הוא רמאי ולא מגיע לו לעבור גיבוש, אבל אני עדין חושב שהמאמרים האלה משמשים לדברים לא נכונים.

גל

ישן 15-04-2006, 15:15

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי TheWave1110 שמתחילה ב "בזה אתה די צודק, אני לא אמרתי..."

תסלח לי, אבל לדעתי זאת התנהגות מאוד פלצנית.

המטרה של הגיבוש היא לא לייאש אותך, אלא לראות מי אתה. אם עשית גיבוש, אתה יודע שאתה פועל לפי אינסטינקטים לא לפי מחשבה.

אם מישהו חושב שזאת רמאות לדעת מה יש שם ובגלל זה הוא פוגע בסיכויים של עצמו, לדעתי זאת ממש טיפשות. המטרה היא, להזכירך, לא להתייאש, אלא לעבור ולהתקבל. אם יש משהו שיכול לעזור לך להגיע למטרה הזאת ולחזק את עצמי, למה לא? עדיף להיות באפסנאות ולהגיד לעצמך "העיקר שלא קראתי את המאמרים על הגיבוש !" ? זה לא איזה ערך עליון שאתה מוריד את הסיכויים שלך בשבילו, זה סתם אובר-פוליטיקלי-קורקט, ואני לא יודע אם אתה בצבא או לא, אבל אם לא, שתדע, שאין מקום להיות פוליטיקלי קורקט בצבא, מי שמאמין בפוליטיקלי קורקט לא ישרוד בצבא יותר מדי. אף מפקד לא אוהב קיטצ' ופצלנות אם תגיד למפקד שלך שויתרת על משהו כזה כי לא רצית לקרוא מה יש שם כי רצית לבוא הכי מופתע ושוקיסט שאפשר, לא יודע מה עם המפקדים שלך, אבל שלי היו נותנים לך כאפה עד ברזיל.

זה כמו שפצורים לפני יחטיות, אתה לא תשב ותגיד "אני לא משפצר כי זה יקל עליי וזה לא פייר אני צריך לסבול הכי הרבה שאפשר", מה שמקל עלייך זה טוב. מי שמתעקש שיהיה לו קשה, סופו להכשל. הצבא זה לא ערוץ הילדים אתה לא מקבל נקודות על המאמץ. אם הצבא לא פייר, אז חבל, כי ככה זה.

נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 15-04-2006 בשעה 15:17.
ישן 15-04-2006, 15:44

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Jiffi Galil שמתחילה ב "[font=Verdana]תסלח לי, אבל..."

תראו, אתם ממש לא מבינים מה אני מנסה להגיד, אני ממש אבל ממש לא מזלזל במי שקורא מאמרים, אבל לפי מה שאני ראיתי בגיבושים שהייתי בהם, הידע הנרחב על מה שקורה אלול היה לפגוע באנשים מסוימים.
אני ממש לא אומר שזה פוגע ושזו רמאות לדעת שיש שקי חול או שיש ריצת אלפיים, אבל אני אומר שכל מה שנאמר במאמרים צריך להלקח בעירבון מוגבל ושלא צריך להתכונן לגיבוש לפי מה שכתוב, כי אם כתוב שיש ריצת אלפיים ושקים וזהו, אז אנשים אלולים להשקיע הרבה בחיזוק כתפיים ושיפור אלפיים, ואז הם פתאום מגיעים לגיבוש ואומרים להם "טוב, רצים 3000, ויש כפיפות בטן, ובמקום השקים יש זחילות" הם אלולים להפגע. לכן עדיף לא לדעת בדיוק מה יש ופשוט להתכונן לקריעה כללית של כל הגוף. אני ממש לא רוצה להשמע כמו נוד נפוח, כי אני לא חושב שמי שקורא הוא פחות מתאים ממי שלא, אבל אני חושב שאילו שבאים לגיבוש עם 100% ידע על בדיוק מה שהולך להיות באים אם יתרון ובעצם יכולים לעשות הצגה שלמה בפני המפקדים. ואל תבוא לי ותנסה לשכנע אותי שהמפקדים מעריכים מוכנות כי המפקדים ממש לא אוהבים את הקטע הזה של מאמרים באינטרנט, ועובדה שהם משנים דברים רק בגלל זה.

גל

ישן 15-04-2006, 15:57

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי TheWave1110 שמתחילה ב "תראו, אתם ממש לא מבינים מה..."

קודם כל *עלולים, לא אלולים. הפריע לי בעין

דבר שני, אין כזה דבר, בחיים לא תבוא לגיבוש צנחנים ויגידו לך טוב עכשיו ריצת 3000 ובמקום שקים רק זחילות. אין כזאת חיה. מה לעשות שבגיבושים יש דברים קבועים. בר-אור זה קבוע ריצת 2000, זה אגב לא נקבע על ידי הצבא אלא על ידי ארגון הספורט הבינלאומי, מבחינה רפואית, ריצת 2000 היא הריצה שנמצאת בין ריצות קצרות לבין ריצות ארוכות, ולכן משתמשים בה.

שקים זה גם קבוע, זחילות זה גם קבוע, מסע אלונקה זה גם קבוע, אלונקה סוציומטרית זה גם קבוע, דיונים זה גם קבוע, ראיון בסוף זה גם קבוע, ואני חושב שגם שאלות על מיקומים בארץ ישראל זה גם קבוע. מי שלא יתאמן לדברים האלה, מוריד את הסיכויים שלו, כי אלה הדברים שיש בכל גיבוש צנחנים. בקשר לדברים אחרים כמו מתח, העיגולים האלה שצריך לעבור דרכם, מסלול ה10-10-10, ואם יש עוד משהו אז גם הוא, צריך בהחלט להתכונן אליהם ! הם מסלולים שקיימים שם, ולפי הרמה של הקבוצה שלך יקבעו אם תלך לשם או לא. אבל הסיכוי שתגיע לאחד מהם הוא 100 אחוז. המפקדים לא יכולים להמציא מסלול חדש. זה לא אולי תקבל את אלה ואולי משהו אחר וחדש, זה בטוח תקבל את אלה, השאלה היא איזה מהם.

ולדברים הקבועים כמו שקים ואלונקות וזחילות ודומיננטיות בדיונים וכנות בראיון, מי שלא יבוא מוכן, סתם דופק את עצמו.

זה כמו שתגיד לבנאדם לא להתכונן למבחן בהיסטוריה כי נתנו לך הרבה חומר אבל יכול להיות רק חלק א' או חלק ב' או חלק ג' במבחן, אז לך תדע מה יהיה, אז עדיף לבוא מופתע. זה לא עובד ככה, אתה בא מוכן גם לחלק א' וגם לחלק ב' וגם לחלק ג', כי במבחן לא יהיה הכל, אבל בטוח יהיה רק אחד מהם. לא ימציאו היסטוריה חדשה במבחן. אבל מצד שני לקרוע את עצמך ולהתכונן גם על חלק ד' וה' וו' וז' שבכלל לא קשורים למבחן, זה סתם דבילי. תמיד טוב לשפר את עצמך, אבל לכל דבר יש את זמן.

להתכונן לקריעה כללית, כלומר לרוץ ריצות ארוכות, לעבוד על שרירי בטן ושרירי רגליים - בזבוז זמן אימונים יקר, כשאתה יודע שלא יהיו את הדברים האלה. אני לא אומר לא לעבוד על השרירים האלה בכלל, אבל בהחלט לא לשים עליהם את הדגש. תרוץ כל יום לאט לאט 10 קילומטר ותהיה תותח בריצות ארוכות, אבל אין לך את המהירות שנדרשת לריצה קצרה של 2000 - תכשל. תעשה 500 כפיפות בטן אבל השרירי כתף שלך חלשים ולא תצליח להחזיק את השקים - תכשל. וכו' וכו'

מקווה שהבנת עכשיו

נערך לאחרונה ע"י Jiffi Galil בתאריך 15-04-2006 בשעה 15:59.
ישן 15-04-2006, 16:30

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Jiffi Galil שמתחילה ב "קודם כל *עלולים, לא אלולים...."

*עלול, סליחה, ראיתי שמשהו לא בסדר, לא הייתי בטוח מה

ציטוט:
זה כמו שתגיד לבנאדם לא להתכונן למבחן בהיסטוריה כי נתנו לך הרבה חומר אבל יכול להיות רק חלק א' או חלק ב' או חלק ג' במבחן, אז לך תדע מה יהיה, אז עדיף לבוא מופתע. זה לא עובד ככה, אתה בא מוכן גם לחלק א' וגם לחלק ב' וגם לחלק ג', כי במבחן לא יהיה הכל, אבל בטוח יהיה רק אחד מהם. לא ימציאו היסטוריה חדשה במבחן. אבל מצד שני לקרוע את עצמך ולהתכונן גם על חלק ד' וה' וו' וז' שבכלל לא קשורים למבחן, זה סתם דבילי. תמיד טוב לשפר את עצמך, אבל לכל דבר יש את זמן.

זה בדיוק מה שאני אומר, צריך להתכונן למה שלא יהיה... כמובן שזה בתוך גבול מסוים של פעולות, אני לא חושב שצריך להתכונן לריצת 10 ק"מ (אולי רק בגיבושים מסוימים) אין לי בעיה שאנשים מתכוננים לדברים ספציפיים, אבל אני חושב שיותר מידי מוכנות (יותר מידי זה כשאנשים יודעים או חושבים שהם יודעים בדיוק מה יהיה, כמה זמן, ובאיזה סדר) זה לא טוב... ובקשר לדיונים וכד', אין כל כך מה להתכונן כי הנושאים משתנים.
אני אתן לך דוגמא, הייתי בגיבוש טייס וידעתי מהפורום פה שיש קטע שצריך להסביר על נושא כלשהו. היו אנשים בגיבוש שממש שמעת שהם התכוננו ממש להרצאה, זה כמעט כאילו הם ישבו בבית, כתבו משהו וזכרו אותו בעל פה, וזה לא בסדר. אני אמנם חשבתי על נושא לפני הגיבוש (אני מודה) אבל סירבתי להכין משהו מראש, כי זה לא טבעי, זה לא מה שהם רוצים, וזה לא פייר לכל אילו שצריכים לאלתר משהו ולא ידעו שיש הרצאה. ממש אין לי בעיה אם מישהו שהתכונן בתליה על מתח כי הוא ידע שזה עלול להיות בגיבוש.
אני גם אוסיף ואומר, שאני לא רציתי להתכונן לדברים כמו הרצאות וכאלה לא רק בגלל שזה לא פייר לאחרים, אלא כי אני רציתי לעבור גיבוש כי אני מתאים ולא כי התכוננתי מראש.

אני שוב חוזר ומדגיש, שאני לא מזלזל, ולא מתעצבן על אף אחד שמתכונן, אבל אני לא כזה.

גל

ישן 16-04-2006, 17:46
  BIG^O BIG^O אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי GuyB שמתחילה ב "לכל מי שניגש לגיבושים"

אשכול יפה
שירד לויכוח מיותר

אני יגיב עניינית להודעה הראשונה תוך התעלמות מכוונת לשאר האשכול

המאמרים לדעתי חיובים מאוד אין טעם לשנן אותם אבל מומלץ לקרוא כמה שיותר כדי לקבל רושם כללי על אופן הגיבוש ומה כדאי התכונן מראש

כולם! מהמ"כ עד המג"ד יודעים על המאמרים ולא היה אחד שלא התייחס אליהם אחרי שבירת הדיסטנס
חלק גדול בעיקר בגיבשים הארוכים (מעל יומיים) נקבע ע"י המ"כ והסמל ומשתנים אחד לשני
את אותו המשימה אפשר לעשות בX זמן או ב2X זמן בעמידה או ישיבה אם או בלי ציוד והכול תלוי בנותן הפקודה ובקריז שלו

אגב סתם לידע כללי זה לא רק אתם המגיבים והפעילים קוראים מאמרים כמעט כול מי שיצא לי לדבר איתו קרא איזה שהוא מאמר אתם תרגישו מטומטמים בגיבוש אם בגלל ערך כזה או אחד לא קראתם מאמרים ועכשיו כולם בשיחה על המאמרים ואתם מבינים שלהם יש יתרון אליכם.

וטיפ אחרון בקשר למאמרים
גם אם זכרתם את כול המאמרים בע"פ הצלבתם עובודת בין נתונים וקיבלתם את תוכנית הגיבוש מראש
אל תתווכחו אם אף אחד על מה יהיה עוד שעה
מה אורך המסע מתי הקפצה או כול דבר אחר
אנשים ממש נעלבים מדברים כאלה
וגם מהצד שאתה רואה שניים מתווכחים על המשך הגיבוש זה לא נראה טוב

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:53

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר