18-04-2006, 20:59
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
סליחה על הדיליי...
אז ככה, אני מצלם רק עם עדשת הקיט שלי 18-70 וכמעט תמיד אם לא תמיד, במצב 18 מ"מ (כי זה הכי מגניב!).
תמונות 1 ו-2 צולמו... אמממ... שמחה, איפה צילמנו את זה?
לא יודע.. איפה שהוא בדרך ל... שמחה, איפה היינו בטיול?
בקשר לצבע השמים, זה קשור מאוד לתנאי התאורה באותו הרגע.
יש לי בעיה באינפרא שנקראית וויגנטינג. אני מקבל האפלת פינות בגלל שאני מצלם מאוד רחב והפילטר שלי טיפונת נכנס בעדשה (הוא לא פילטר דק).
בקשר לתמונות 3-4, הן צולמו בשעת צהריים (אגב, בכל הסטים שלי, אני מעלה תמונות לפי סדר כרונולוגי, כלומר, קודם התמונות שצולמו מוקדם, ובסוף מאוחר) והיו אז פחות עננים מאשר בבוקר. זה גרם לתאורה להיות פחות אחידה ויותר ישירה ולכן נוצר קונטרסט מאוד גדול בין האיזורים המוארים למוצלים. צילמתי באנדר יחסית גדול (לדעתי אנדר של איזה סטופ / סטופ וחצי [אגב, בגלל ספקטרום הצבעים הדל מאוד של IR, אני לא יכול להשיג חשיפה אופטימלית בהיסטוגרמה מלכתחילה, כך שהאנדר נראה מאוד קיצוני בצילום המקורי]) וכשמתחתי בפוטושופ את ה levels כדי לקבל מקסימום קונטרסט, נוצרה ניגודויות מאוד גדולה בין האיזורים המוארים למוצלים יותר. מה שחיזק את הניגודיות שבין האיזורים הכחולים לשחורים (ובתוספת הוויגניטינג שדיברתי עליו קודם...).
אגב - בשלב זה אני רוצה לקלל את גלעד שקנה פילטר IR לסיגמא 10-20 שלו.
אז גלעד - אני יודע שאתה לא רואה את זה, אבל בכל זאת - יא %^$%^#$%^.
זהו... הוצאתי את זה 
בפעם הבאה אני לוקח סיבוב על הפילטר הזה שלו. אתם צריכים לראות מה הוא עשה עם ה IR ב 10 מ"מ... זה מטורף!!!
שמח שאהבת - חג שמח.
|