29-04-2006, 18:17
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
וואי וואי, שתהיה לי בריא. כן! אני מתלהב מהאכזרית כי אני גולנצ'יק! אני גם מתלהב מאנשים שדופקים מכות למניאקים, נכנסים לכלא ויש להם פלאפל על הכומתה. למה? כי אני גולנצ'יק.
נתחיל מזה:
א') אני לא יודע על מה אתה מבסס את הקביעות שלך, אבל כיום הרק"ם האיכותי ביותר והמתאים ביותר לפי תפיסת החי"ר העתידי של צה"ל שנמצא בשימוש שוטף הוא האכזרית. הוא הרק"ם היחיד בשימוש צה"ל שיכול להיחשב כפלטפורמת חי"ר וכנראה גם ישאר מוביל בתחום לאחר שצה"ל יעבור לשימוש כולל ב"רכבים ללוחמת חי"ר" (IFV) במקום הנגמ"שים המיושנים.
הוא אמנם לוקה ביכולת נ"ט אבל היכולת נ"א והמיגון הרב שלו מחפים בעניין.
ב') גולני לא "זכו" בפריווילגיה. יכולת הבקעת יעדים ע"ג "נגמ"שים כבדים" הוא חלק מהייעוד של החטיבה. גולני לא "זוכים" בכלום.
ג') כיום השאיפה היא באמת להעיף לפח את כל הזלדות והברדלסים למיניהם ולהשאיר רק כמות קטנה של המשופרים בשימוש מילואים כנראה. כמו שאמרתי מתחילים צעדים להפוך את החי"ר הצה"לי למבוסס IFV ולא APC (נגמ"ש), זה תהליך ארוך שלוקח הרבה זמן והמון בדיקות אבל אפשר כבר לראות חלק מהתוצאות ע"פ השטח, הנמ"ר, הבדיקה וההתעניינות בסטרייקרים וכו'. (אני לא מדבר על שיפורים כגון הנגמפו"פ והנגמחון שנבעו מצורך מיידי ולא מתורת לחימה כלשהי)
ד') באמת שהייתי שמח לשמוע מה הביא אותך לקביעה (המובססת מאוד אגב) של "הפומו"ת שוות יותר". באמת, זה בהחלט יכול להעשיר את הידע של....כולם.
ה') יוניג- כיום החטיבה הסדירה היחידה שעושה שימוש שוטף באכזרית היא גולני.
גם הM-113 המשופר ביותר בעולם לא קרוב לספק מענה לצרכים של היום.
הנגמ"שים נבנו ע"מ להוות סוג של אוטובוסים לחי"ר, להוריד אותם בנק' ההתכנסות, להביא אספקה בהפוגות, ניצול הצלחה וכד', הרכבים ללוחמת חי"ר נבנו כדי שחי"ר יוכל להילחם מתוכם ובעזרתם, לכן חוץ ממיגון גבוה חשוב שתהיה לו יכולת נ"א ונ"ט גבוהה.
נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 29-04-2006 בשעה 18:19.
|