לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 04-05-2006, 09:56
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי pini240 שמתחילה ב "צילום במקום מוצל"

הבעיה הכי גדולה בצילום יום היא השמש הישירה.
היא מייצרת המון אור אשר מוחזר בעוצמה גבוהה מעצמים החשופים לה ישירות, אבל עצמים אשר מוצלים, מקבלים כמות אור קטנה בהרבה (בהשראה מהעצמים החשופים ישירות בסביבה שלהם). לכן כאשר אנחנו יוצאים ממקום חשוך לשמש, כואבות לנו העיניים ואנחנו עוצמים אותן עד אשר אנחנו מתרגלים לאור, והפוך, אנחנו לא רואים כלום כאשר אנחנו נכנסים למקום חשוך לאחר שהיה ממושכת במקום מואר מאוד (כמו מערות).

המצלמה עובדת באותה השיטה בדיוק. אם אתה מצלם ממקום חשוך לכיוון מקום בהיר, האיזורים הבהירים ישרפו בתמונות, וההיפך, אם אתה מצלם ממקום בהיר לכיוון מקום חשוך, האיזורים החשוכים יצאו לך שחורים לחלוטין (תת-חשיפה).

איך נמנעים מזה?
יש שתי אפשרויות.
הראשונה שאני פחות אוהב, היא שימוש בפלאש מילוי. למעשה, אתה מייצר עוד אור בנוסף למה שהשמש מייצרת, ואתה מנסה להשוות את רמת התאורה במקום החשוך, שתהיה דומה לרמת התאורה במקום המואר, וכך להגיע למצב של תאורה מאוזנת בכל מקום. אני לא אוהב את זה מכמה סיבות כגון:
צבע הפלאש לא תואם את צבע השמש, ולכן מקבלים עיוותי צבע בצילום
קשה לשלוט בעוצמה שלו כמו שצריך
העוצמה של הפלאש לא חזקה כמו השמש
לא ניתן להאיר איזורים מאוד גדולים ועוד...
השניה שאני יותר אוהב, היא הקפדה על קומפוזיציה וחיתוך הפריים בצורה כזו, שתכיל רק איזורים המוארים במידה שווה. כלומר, או לצלם רק בצל (בלי איזורים חשופים ישירות), או לצלם נוף המורכב מאיזורים מוארים ישירות בלבד.
אני מאוד אוהב לצלם בצל. התאורה תהיה לעולם אחידה, וכמעט תמיד אתה תקבל מספיק אור בשביל לצלם בצמצמים סגורים וחשיפה מהירה מספיק. קלאסי בשביל פורטרטים כי אז גם לא מקבלים צללים על הפנים והתוצאות - שיגעון (באתר שלי באלבום פורטרטים כנס ל"דני". חוץ מהצילומים שצולמו בתוך הבית הנטוש, כל התמונות צולמו בצל. ניתן לשים לב שאין צללים בכלל בשום מקום בפנים שלה. נראה כמו סטודיו, רק שזה לא).

בהצלחה פיני!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-05-2006, 13:40
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי hm שמתחילה ב "מחזק! רק שלא חייבים לצלם ב..."

כל כך לא פרקטי... האם כל צילום שתעשה בחוץ אתה תעשה בכמה חשיפות?
זה מחייב אותך להשתמש בחצובה ובלאו-הכי, אתה לא תוכל לצלם אובייקטים זזים כמו בני-אדם או עצים (שעליהם נדים עם הרוח).

פיני, בשביל שכל הפריים שלך יהיה בצל,אתה צריך למקם את האובייקט שאתה רוצה לצלם (אני מניח שמדובר באנשים) בצל מלא, כמו מקיר או צלע הר ולא מתחת לעץ כי אז אתה מסתכן בכתמי אור, וזהו. אם תצלם מלמעלה למטה, הרקע שלך יהיה הרצפה ולא השמים ולכן אתה לא סובל מבעיה בתחום הזה.
בנוסף אתה יכול להשתמש בקיר שחוסם את השמש, כרקע או סתם ללחוץ את הפריים שיחתוך את הפנים.

שוב אני מפנה אותך לאלבום "דני" ששמתי באתר שלי, זה בדיוק יסביר לך למה הכוונה שלי (כתובת האתר שלי, בבאנר של ניקון בחתימה שלי למטה).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:04

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר