לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-05-2006, 15:06
  emile_a emile_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "תאורטית, אתה צודק. מהותית - לא."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
לפני ההתנתקות , הצבא ערך כנסים בכל היחידות. והזמין אליהם אנשים שבאו לדבר בשבח ההתנתקות , תוך כדי שהיא במחלוקת פוליטית. את זה עשה הרמטכ"ל הנוכחי שבכל רעיון עימו הוא מהלל ומשבח את ההתנתקות כאילו מדובר בתועמלן של קדימה(והרי...אנו יודעים מי מינה אותו) כשהרמטכ"ל בוחש בקדרה הפוליטית שלא יתפלא אם הוא נכווה מהחום.

אם הרמטכ"ל היה נשאר איש שרק מילא את הפקודות שקיבל מהממשלה, כפי שכתבת , אולי היה זוכה ליחס אחר.

על אף ההיגיון המסוים, אין כאן שטח אפור.
מה פוליטיקה ומה לא, זוהי שאלה קשה שתחום מדעי המדינה מראש, ובלי קשר אין כאן מקום לשיקול דעת של חייל צעיר גם אם זה לא מוצא חן בעיניו (שהרי זה בוודאי לא פקודה בלתי חוקית בעליל לדבר על פוליטיקה בצבא- זה מקסימום סתם עבירה על ההוראות..)
כפי שכתבתי- לחייל יש אופציות אחרות לנהוג בהן שהן יותר הגיוניות.
לגבי העבירה עצמה, אני ממש לא בטוח שזו עבירה ולכן אני לא בטוח שצריך להעניש אותו.
אם היה מדובר בחייל שלא מצדיע לרמטכ"ל, כאן זה היה הרבה יותר פשוט ושום תירוץ פוליטי לא היה מתקבל.
לגבי The_Equivocator
מה שמגוכך בתגובה שלך הוא, שכאשר אני התחלתי להגיב בפורום מייד כולכם ניסיתם להפסיק את שירותי הצבאי... מילא חיילים חסר, אבל ידוע שיש עודף בטייסי קרב...
בקיצר- זוהי צביעות.
אמיל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-05-2006, 17:04
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
אז מה אתה מעדיף?
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי emile_a שמתחילה ב "[QUOTE=looopy]מה יקרה? ישללו..."

שישתחרר מהצבא? שיפסיק להצטיין? שילחץ את היד לרמטכ"ל?

מה? הבחור קלקל לך את הדימוי של המתנחל הפנאט שעושה צרות בצבא? פתאום יש מישהו שהוא חייל מצטיין ומביע את מחאתו באופן בלתי מזיק אז קשה לך להתמודד? או שמא אתה מחפש קוהרנטיות התנהגותית? אצלך כל האספקטים האישיותיים וההתנהגותיים חיים בהרמוניה זה עם זה? רק מכתיבתך פה בפורום אפשר להסיק שלא ממש.

יש חייל שכנראה שרותו להגנת עמו והמדינה שלו חשובים לו מאד. הרבה יותר מלרב החיילים. לעומת זאת אספקטים במדיניות הישראלית ובפעילות הצבא שנקבעות, למרבה הצער, גם על ידי הרמטכ"ל לא מוצאים חן בעיניו ולכן הוא החליט להביע מחאה לא מזיקה מן הסתם בידיעה שהוא עלול לשלם על זה מחיר כלשהו. המערכת הצבאית תשכיל לעשות אם תעבור על זה בשקט. המערכת הפוליטית, גם זו שבתוך הצבא, עלולה לנסות להרוויח משהו מזה על חשבון האינטרס של צה"ל.
ישן 03-05-2006, 17:13
  emile_a emile_a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.02.06
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אז מה אתה מעדיף?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Sam Weller
שישתחרר מהצבא? שיפסיק להצטיין? שילחץ את היד לרמטכ"ל?

מה? הבחור קלקל לך את הדימוי של המתנחל הפנאט שעושה צרות בצבא? פתאום יש מישהו שהוא חייל מצטיין ומביע את מחאתו באופן בלתי מזיק אז קשה לך להתמודד? או שמא אתה מחפש קוהרנטיות התנהגותית? אצלך כל האספקטים האישיותיים וההתנהגותיים חיים בהרמוניה זה עם זה? רק מכתיבתך פה בפורום אפשר להסיק שלא ממש.

יש חייל שכנראה שרותו להגנת עמו והמדינה שלו חשובים לו מאד. הרבה יותר מלרב החיילים. לעומת זאת אספקטים במדיניות הישראלית ובפעילות הצבא שנקבעות, למרבה הצער, גם על ידי הרמטכ"ל לא מוצאים חן בעיניו ולכן הוא החליט להביע מחאה לא מזיקה מן הסתם בידיעה שהוא עלול לשלם על זה מחיר כלשהו. המערכת הצבאית תשכיל לעשות אם תעבור על זה בשקט. המערכת הפוליטית, גם זו שבתוך הצבא, עלולה לנסות להרוויח משהו מזה על חשבון האינטרס של צה"ל.

אני מעדיף שתפסיק להיות צבוע- אם היה מדובר על שמאלן שעושה זאת (בשנים שלפני ההתנתקות), אני יודע בדיוק מה אתה היית כותב.
ושים לב למה כתבתי- מכיוון שלא עבר על החוק להבנתי, אני לא חושב שצריך לעשות איתו כלום!!
אם היה עובר על החוק הצבאי- היה צריך להענישו.
לגופו של עניין- החייל מחזיק במקל בשתי הקצוות, גם ממלא פקודות בדיוק כמו הרמטכ"ל (ועוד בהצטיינות) ומצד שני לא לוחץ יד לרמטכ"ל.
אין כאן ענינים של חוק, פשוט מוזר ולא עקבי.
אין צורך לחזור על ההסברים ה"הגיוניים" מדוע הוא עושה זאת, הם כבר נכתבו כאן, הם פשוט לא מסבירים את כל התמונה.
אמיל.
ישן 03-05-2006, 15:38
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בראבו. המערכת המוטה פוליטית הולכת למלחמה כנגד מי שהביע מחאה שקטה ולא מזיקה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נשקלים צעדים נגד חייל. פשעו - מגורש מגוש קטיף שסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל"

הבחור הזה גורש מביתו בשם נסיבות שמעולם לא פורטו בצורה נורמאלית בפני הציבור בכלל, ובפני
המגורשים בפרט. אותו בחור המשיך לשרת כלוחם, ועוד נבחר כמצטיין נשיא - והמערכת מצפה ממנו
שיבלע את כל תחושותיו, ויעשה שקר לעצמו ע"י לחיצת יד של מי שהפך אותו לפליט אחרי שהפר
אמון ועשה עצמו כלי שרת בידי מערכת פוליטית.
ההחלטה לא ללחוץ יד היא מחאה שקטה ואצילית וזכותו המלאה לנקוט בה. המערכת הזו שידעה
לבלוע אנשים שתיארו כיצד סירבו לירות על מחבלים שירו על לוחמים אחרים מ"מחשש שיפגעו
באזרחים", חייבת ללמוד לבלוע גם מחאות מהסוג הזה, שאין בהן שום נזק (עובדה, חרף העובדה
שהפך פליט בארצו, הבחור הגיע למעמד של מצטיין נשיא), ומאפשרות לפרוק מעט מהטינה
המוצדקת שצברו אלפי לוחמים בצה"ל.

אם הוא ייענש בחומרה (וסביר שכן, שכן הרמטכ"ל שלנו חרד לכבודו רבה יותר ממה שהוא חרד לגורל
המערכת שעליה הוא הופקד), אזי המערכת תעשה עוד צעד בדרך לתת גט כריתות לאוכלוסייה
שבלעדיה מערך השדה של צה"ל יתפורר לרסיסים, למרבה הזוועה. נקווה למעט שפיות.
ישן 03-05-2006, 15:54
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הייתה כתבה על זה בשבעה ימים בשעתו, על טייסת האפאצ'י.
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי The_Equivocator שמתחילה ב "אפשר להרחיב, לינק לנושא המדובר?"

כמה מטייסי המסק"רים סיפרו בגאווה לא מבוטלת, שסירבו לירות כאשר היה חשש שייפגעו גם
אזרחים - וזאת כאשר המח"ט שחייליו היו תחת אש, צרח עליהם לירות. הם טענו בערך ש"לפי מיטב
שיקולם לא הייתה סכנה ישירה לחיי החיילים מהירי הפלסטיני, ועל כן סיבה לפגוע ביורים ולסכן אזרחים
פלסטינים שבקרבתם". נדמה לי שאחד מהם טען שהמח"ט אמר להם מרוס כעס שיותר הוא בכלל לא
יבזבז זמן על קריאה להם לסיוע, והוא היה די ממורמר על אי-הבנת המח"ט את שיקוליהם.

אני לא נכנס לשיקולי הטייסים - אבל המערכת ידעה לבלוע אותם. חזקה עליה שתלמד לבלוע החלטת
חייל מצטיין לא ללחוץ יד למי שנתן יד לעשיית שימחש פוליטי בצבא, לצורך הפיכת משפחת אותו
חייל לפליטה בארצה.
ישן 03-05-2006, 16:12
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אתה טועה. הדימוי נקבע בשני אולפנים וחצי, ועוד שני חדרי מערכת של עיתונים...
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "אני מקווה שהרמטכ"ל שאולי שכח, יבין שהדברים אינם מובנים מאליהם."

ושם יכולים לצבוע כל אחד איך שרוצים. שם החליטו שביבי הוא האנטי כרייסט, ויצרו את תדמיתו
הדמונית, שהצליחה לתפוס כ"כ יפה. שם גם בחרו למחוק כל זכר לעובדה שבראשנו עומד לכאורה
נדל"ניסט צמרת, במובן הכי פחות חיובי של המושג.
שם החליטו להעלים את שוד קולות בוחרי הגמלאים, שקולם צורף לאט"ד, מבלי שמישהו מהם הצביע
עבורם.
שם יכולים להחליט מחר להציג את החייל כעבריין מועד שבעברו התפלל במשך זמן ארוךמדי, איחר
לתורנות מטבח, וטחן את חברו בשמירה במשך 15 שניות! ההימור שלי שהוא אכן יוצג כך (אם בכלל
יטרחו לדווח על האירוח), ויסבירו לנו שהוא חלק מתופעה רחבת היקף של מתנחלים-כובשים-שעושים
בעייות, ומתחזים לחיילים מצטיינים, במטרה להגיע לטקס ולא ללחוץ ידיים לרמטכ"לים...
ויודע מה הכי עצוב: שהציבור יקנה את זה, והמשפט "שוב המתנחלים האלה מסרבים פקודה?!?"
יישמע בשיחות חולין ברחבי ישראל...
ישן 03-05-2006, 16:21
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
העם היהודי - עם גוש קטיף. הנה אחת התגובות בYNET:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נשקלים צעדים נגד חייל. פשעו - מגורש מגוש קטיף שסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל"

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/display_tb_blue_right_up.gif]
213. אין אין עליך.. יצאת גבר אח שלי
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/display_tb_blue_left_up.gif]
מת עליך.
הקראתי את זה פה עכשיו במנגל, אין לך מושג איך אנשים נהיו שמחים.
תאמין לי מזל שלא הייתי במקומך, עוד הייתי ... (מצונזר על ידי מדינאי).
וזה למרות שאני לא דתי. למה אני יש לי אמונה, וזאת המדינה שלנו ואתם צודקים.
יוני התותח , שכונת התקווה (03.05

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 03-05-2006, 19:43
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
כמה חיילים מצטיינים יש?
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "הסבר ונמק"

ציטוט:
לשלול בכל מקרה? גם אם נגיד הוא הציל חיים של אנשים? בגלל אי לחיצת יד? מעשיו של חייל בטלים בגלל מעשה כזה?

ומה בעצם התועלת בכך? לבודד עוד יותר קבוצה של חיילים (חלקם מצטיינים) שנפשם חצוייה? לשלול כל זכות מחאה גם כשהיא סמלית ובלתי מזיקה בעליל גם כשהמחאה לא מתבצעת בעת פעילות מבצעית או בעת אימון או אפילו במסגרת פעילות צבאית גרידא? לבצע "וידוא הריגה" בקבוצה מנוצחת פוליטית? האם ביטול התעודה באמת יועיל לתומכי ההתנתקות החולפת והקרבה? איך?

(120? לא בדיוק יודע) בחרו בו מתוך עשרות אלפים, הביעו הוקרת תודה על פועלו באירוע חגיגי...נראה כי הכל מתוכנן מראש ולא פרץ רגשות אמיתי. מה לעשות, המעמד מחייב. אם זה היה בכל טקס אחר, יתכן והייתי מקבל.

ישן 03-05-2006, 20:10
צלמית המשתמש של רועי AZ

התייחסתי לשאלות ששאלת, אך אני לטעמי עדיין מוצא בכך פסול
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "ברור שהמעשה מתוכנן"

ציטוט:
ובכל זאת "המעמד מחייב" אינו נימוק משכנע לשלילת התעודה. אשמח אם תתייחס לשאלות שהעליתי. נסה להתעלות מעל הרצון לנקום את "רמיסת" כבוד הרמטכ"ל - הסבר, אם תואיל, במושגים עקרוניים וכדאיים, איך תשרת שלילת התעודה את צה"ל?

חבר'ה תפנימו...אלה הפקודות, אלה החלטות ממשלה ויש לבצען. לבוא והטיל את האחריות על הרמטכ"ל זה הכי קל לעשות... הוא לא היה צריך לנהוג כך. דווח עכשיו בחדשות שבהתייעצות בין הנשיא הרמטכ"ל וראש אכ"א בהחלט שקלו לשלול ממנו התעודה.

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 03-05-2006 בשעה 20:12.
ישן 03-05-2006, 20:30
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

עד כדי כך?:P איזו חבורה נועזת: שטרן, חלוץ והנשיא שתקוע בתווך...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "התייחסתי לשאלות ששאלת, אך אני לטעמי עדיין מוצא בכך פסול"

כמה מצער שהיחיד מבין השלושה, קצב, שהוא היחיד שבא מתוך המערכת הפוליטית, הוא הפחות
פוליטיקאי מבין השלושה הללו...
הרמטכ"ל אינו חפ"ש שחייב להוריד ראש ולמלא אחר כל פקודה דבילית שמונחתת. עליו. אם לדעתו
הפקודה מטומטמת - אסור לו לסרב לה, אבל חובתו הציבורית מחייבת הורדת הדרגות, ושליחת
מכתב התפטרות פומבי. הבעייה היא שזה מצריך גרם של אומץ לב ציבורי, ואומץ לב ציבורי אינו
מצרך שמסייע להתקדמות בדרגות הבכירות...

גם אם ישללו לו את התעודה 300 פעם, הוא יישאר מצטיין, והם יישארו פוליטיקאים קטנים עם אגו
פגוע, וקלון שנחשף לעיני כל, במהלך אמיץ להפליא של חייל פשוט.
ישן 03-05-2006, 20:38
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
הרמטכ"ל הוא סמל לצורך העניין
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "התייחסתי לשאלות ששאלת, אך אני לטעמי עדיין מוצא בכך פסול"

להבדיל ממוסד הנשיא שעדיין נתפש כמנותק מפוליטיקה, הרמטכ"ל (הנוכחי כקודמיו) נתפש, ובצדק למרבה הצער, כחלק מהדרג המחליט ולכן הוא היה האמצעי שבעזרתו הביע החייל את מחאתו.

העובדה שנשקלה שלילת התעודה אינה חיזוק לנכונות הצעד הזה. שוב הבאת נימוק שאינו נימוק. גם אמרת שענית לשאלות ולא ענית.

מובן שהצבא אינו יכול להתעלם ממה שנעשה. אבל התגובה צריכה להנתן על פי קריטריונים של כדאיות. גם שיחת מוטיבציה עם המפקד הישיר או מפקד גבוה ממנו היא תגובה, ולפעמים היא יעילה ומועילה יותר מענישה כזאת או אחרת. אני באופן אישי לא רואה איך שלילת התעודה תועיל לצה"ל, בעיני זה נסיון נואל להשבת הכבוד האבוד ממילא לגילדת הקצונה הבכירה.
ישן 03-05-2006, 20:15
צלמית המשתמש של רועי AZ

כרגיל, תמשיכו ליצור פרשנויות לדברים איך שנוח לכם
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "בדיוק! מרגע שלא לחץ יד לרמטכ"ל, הרי מובן מאליו שבאותו רגע חדל מלהיות שריונר מעולה...P"

ואני שואל, מה הייתם אומרים על חייל שהיה מסרב ללחוץ לרמטכ"ל את היד "מכיוון שהוא ישן היטב בלילה לאחר מותם של 14 ילדים בעזה"? (אגב - גם אז הייתי שולל ממנו תעודה)

ישן 03-05-2006, 20:25
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

השוואה אבסורדית.
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "כרגיל, תמשיכו ליצור פרשנויות לדברים איך שנוח לכם"

משפחת החייל הזה גורשה מביתה, ואתה משווה מחאתו למחאת אנשים שאג'נדה פוליטית שלהם גורמת להם לחשוב איקס או וואי. הבחור הזה עבר טראומה אישית הקשורה בגירוש - ולמרות זאת
נשאר לוחם מצטיין. הצטיינותו לא משתנה מתוקף העובדה שלחץ או לא לחץ יד לרמטכ"ל.
אגב, גם לו שמאלן קיצוני שבקיצוניים היה לוחם מצטיין והיה מרוויח הצטיינות על לחימתו, לא הייתי
חושב שיש לשלול ממנו את התעודה רק על שהביע דעתו. כאן, למרבה השמחה, המקרה קל בהרבה:
קרבן הגירוש מחה על הגירוש באקט סמלי ולא מזיק. הצטיינותו בעינה עומדת. הנפגע היחיד באירוע
הוא האגו של הרמטכ"ל הדגול שלנו, שבחור צעיר לימד אותו פרק בהלכות אומץ לב ציבורי, שלו היה
לרמטכ"ל שמץ ממנו, הוא לא יה נתפס כמופז2, על כל המשתמע מכך (ולא לחיוב...).

אין שום סיבה לגיטימית לגעת בהצטיינותו, שכן לא היה באירוע שום דבר שמפחית ממנה.
ישן 03-05-2006, 20:30
צלמית המשתמש של רועי AZ

ואחרי זה אתה מתפלא למה עידו בועט בך מצו"ב
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "בוודאי וגם להעמיד אותו על דין, רצוי על בגידה ולאמן כיתת יורים.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
שלא יהיהו פספוסים.. צריך להראות לכאלה.. היום הם לא לוחצים יד לרמטכ"ל ומחר הם עלולים לעשות אצבע משולשת לסר הביטחון..

נראה לי, שאי שם בעברך נבעטת בראשך ומכאן התגובות הפאשיסטיות...

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:52

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר