לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-05-2006, 17:48
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
משפט מוסאווי הסתיים בדרמה

בהתאם להחלטת חבר המושבעים, גזרה השופטת לאוני ברינקמה עונש של מאסר עולם ללא אפשרות לחנינה על זכריאס מוסאווי, מי שהיה מיועד להשתתף בפעולת הטרור ב-11.9 אבל נעצר קודם לכן בגלל הפרת חוקי ההגירה של ארה"ב. מוסאווי הודה במעורבותו והתביעה האמריקאית ניסתה בהליך משפטי ארוך ויקר להוכיח את אחריותו לרצח אמריקאים ב-11.9 . חבר המושבעים לא השתכנע ולכן נשללה האופציה של עונש מוות. כאשר הוקראה החלטת המושבעים לפני מספר ימים קרא מוסאווי "אמריקה הפסדת, אני ניצחתי". המשפט הזה הביא לסערת רגשות, והשופטת ברינקמה קוותה לתת את זכות המילה האחרונה למשפחות בהקראת גזר הדין אמש. מוסאווי שוב קלקל את התוכניות.

הישיבה החלה בקריאה של השופטת לבני משפחות הקרבנות שישבו באולם להשמיע את דברם. כמה אנשים נענו והטיחו במוסאווי את זעמם על כך שהרס את חייהם, הבטיחו לו שארה"ב תשאר חופשית והביעו את שביעות רצונם מכך שהוא ינמק בכלא עד סוף חייו. מוסאווי לא נשאר חייב ואמר שהוא חייל בצבא הג'יהאד, שהוא נלחם למען אידאולוגיה ונגד אמריקה שעוורת לסבל של אחרים ומבצעת פשעים נגד בני עמים אחרים.

לסיום אמרה השופטת למוסאווי שבסופו של יום כל האנשים יצאו מהחדר לחייהם החופשיים ואילו הוא יישלח לכלא כך שבחשבון הסופי ברור מי ניצח ומי הפסיד. גם כאן לא נשאר מוסאווי חייב ואמר "זו היתה הבחירה שלי". ברינקמה ששמרה על ניטראליות במהלך המשפט השיבה "באת למות כקדוש במפץ של תהילה, אבל כמאמר ט.ס. אליוט תמות ביבבה". מוסאווי ניסה להשיב אבל השופטת מנעה ממנו וסכמה "לעולם לא תוכל להשמיע את קולך שוב וזה סוף הוגן וצודק".

בדרכו החוצה מהאולם הכריז מוסאווי שהנשיא בוש ישחרר אותו עוד לפני שיעזוב את הבית הלבן, אחת מהנוכחות באולם צעקה לעברו "בחלומות שלך". בנקודה הזו אני נוטה דווקא להאמין לו.

http://www.nytimes.com/2006/05/05/us/05moussaoui.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:35

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר