לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-05-2006, 20:12
צלמית המשתמש של sberro
  sberro sberro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל sberro שלח הודעה דרך MSN אל sberro
צריך עזרה מכם לגבי ציוד לצילום ארועים

אהלן,

אני כנראה הולך להכנס לתחום של צילום ארועים ולגבי הציוד שיש לי אני כנראה יעלץ להשקיע בפלאש חיצוני(+מרכך),בכרטיס זכרון גדול,ובעוד סוללה למצלמה. אז יש לי שאלות אליכם (כל נושא לגופו)

1. פלאש חיצוני- זאת הקנייה ההכי עיקרית אצלי,ובגלל שאני לחוץ בתקציב אני צריך שתסבירו לי איזה פלאש מומלץ לי להשתמש,איך שאני רואה את זה עכשיו אני דווקא נוטה אל עבר ה SB-600 אבל מעניין אותי מאוד אלטרנטיבות אחרות כמו פלאשים זולים יותר (כמו SB-28) שאני ממש לא יודע מה שונה מבחינת התכונות שלהם ואני רוצה גם לדעת מה אתם חושבים על קניית פלאש ביד שנייה? אם זה מומלץ,ואיפה אפשר למצוא דבר כזה?

2.כרטיס זכרון - לאלו שמצלמים ארועים,באיזה איכות ורזולוציה אתם מצלמים? אני שאלתי בחור אחד שמצלם עם ה D70 והוא אמר לי שהוא מצלם על איכות בינונית ורזולוציה בינונית.השאלה היא אם זה באמת מה שכולם עושים.

ב. לגבי הכרטיס זכרון,זה חשוב שהוא יהיה גם כרטיס מהיר כגון ה Ultra 2 ? אני כנראה הולך לכיוון של 1Gb מה אתם חושבים?

3. 2 סוללות של ניקון D70 יספיקו לי לארוע?

סליחה על הבורות ועומס השאלות אבל זה חשוב לי המון,בתחום צילום הארועים אני טירון לגמרי.

תודה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-05-2006, 20:47
  netanel131 netanel131 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sberro שמתחילה ב "צריך עזרה מכם לגבי ציוד לצילום ארועים"

תראה אני לא מצלם אירועים אבל אני שומע הרבה טיפים מאנשים שכן מצלמים אירועים.

1.לצלמי אירועים אך ורק SB-800 נקודה
2.צלם על הרזולוציה הכי גבוה ועל האיכות הכי גבוה-אם יבקשו ממך להגדיל יותר ממה שהרזולוציה שבה צילמת יכולה,מה תעשה?
כדי ליקנות 2G אולטרא 2 ואולי עוד אחד של 1G,כמה יש לך היום?
3.יספיקו מאוד,לפי מה שהבנתי הסולולות של ניקון חזקות ומספיקות ל400-500תמונות.
אני ממליץ לך להיצטרף למישהו שמצלם אירועים ולהיות העוזר צלם שלו,כמו כן אני גם ממליץ לך לשדרג את העדשה שלך ל18-50/2.8 של סיגמא,עולה 400$

ישן 10-05-2006, 22:59
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sberro שמתחילה ב "צריך עזרה מכם לגבי ציוד לצילום ארועים"

אני מניח שאתה מצלם בניקון אז כמו שנאמר ע"י מביני עניין בניקון גדולים ממני, שה SB800 יעשה את העבודה.לגבי זיכרון, זה כבר סיפור אחר, רצוי לפחות 1 ג'יגה + עוד איזה שתיים בכיס כדי שלא תתקע עם בעיית זמן פריקה של כרטיס.לגבי סוללות, אני מצלם עם גריפ ויש בו שתי סוללות שמכסות לי אירוע שלם ועד 1500 תמונות אז אני משער ש 2 סוללות יספיקו לך אבל, הכי חשוב וזה כתופס לגבי כל פריט שיש לך בציוד:
כשאתה מצלם כחובבן, הכל טוב ויפה, יש לך זמן ולרוב גם אפשרות לחוזר לאותה סצינה ולצלם שוב.כשאתה מצלם אירוע, בתשלום (אני מקווה), זו ליגה אחרת. לא ליגה של תמונות כי תמונות תמיד צריכות לצאת טוב, זו ליגה אחרת של אחריות שלך, כלפי הלקוח שלך, בעל השמחה.הכי חשוב שיהיה לך גיבוי. תאר לך מצב שהפלאש שלך שבק חיים באמצע האירוע? בחופה, בברית, או סתם בנשיקה הראשונה?תאר לך שנגמרה לך הסוללה וזו שבכיס דפוקה או לא טעונה? תאר לך שניגמר הכרטיס זיכרון והשני עוד לא נפרק כי לא היה לך זמן או שהוא נידפק?הדיפיוזר נפל לך ואתה לא מוצא, המטען הלך, כל מיני התרחשויות שבהחלט יכולות לקרות לך וקרו כמעט לכל צלם אירועים. השאלה, אם היו להם גיבויים?כמו שאני אומר לכולם פה, כשאתה מקבל כסף בשביל התמונה יש לך אחריות שונה וגדולה יותר.אז תעשה טוב אם תבקש מחבר שיש לו אותה מצלמה להיות נוכח, רק כדי שיהיה גיבוי. תכין עוד כרטיס (נוסף על מה שאתה חושב שהכנת), עוד סוללה אחת לפחות, פלאש חירום, גם 600 יספיק לשם כך.ככה, אתה מצלם בראש שקט ויודע שאם יהיו תאונות, אתה מכוסה
.
אני מחזיק בתיק שלי 10D + 550EX ועוד סוללות וכרטיסים במידה ומשהו "יקרה", תהיה חכם ותעשה גם את זה.זה הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך בעניין הזה. כשתגיע לשלב הצילומים עצמם אני אשמח לתת לך טיפים בתחום הזה.

ישן 10-05-2006, 23:23
  אודי גילת אודי גילת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "אני מניח שאתה מצלם בניקון אז..."

מסקים עם מושה ב 100% גם שאני שאני יוצע לצלם ארוע אני לוקח איתי מצלמה נוספת. אף פעם לא הישתמשתי בה אבל אי אפשר לדעת כי בפעם שתיהי לי תקלה כול שהיא אז ילך הארועה. ואז לך תזביר את זה לאנשים. יכולים ליתבוע אותך. חוץ מיזה ה SB26 לא עובד על מצלמות דיגיטאליות. וה 600 לא מספיק מהיר ולא מספיק חזק. אולי בתור פלש נוסף אבל הוא לא מתעים לצילום ארועים.

נ.ב
על תיקנה פלש משומש כי יש להם אורך חיים. המונורה מתעימה לקמות מוגבלת של תמונות והחלפה שלה יקרה מאוד. הD70 לא מספיק טובה לצילום ארועים. היא לא מספיק מהירה ולא מספיק מסיבית. מינימום צריך D20של קנון או D200 של ניקון.הן מצלמות מהירות יותר ומסיביות יותר. בצילום ארועים המצלמה חותפת מכות בואפן קבוע. וה D70 לא תיסרוד להרבה ארועים. בתור מצלמת גיבוי היא פצצה.
אני אהיתי חושב על ה S3 שלפוגי. היא מסיבית יותר מהירה יותר 12 מגה פיקסל ועובדת עם העדשות והפלשים של ניקון.

נערך לאחרונה ע"י אודי גילת בתאריך 10-05-2006 בשעה 23:29.
ישן 11-05-2006, 00:20
צלמית המשתמש של sberro
  sberro sberro אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.04
שלח הודעה דרך ICQ אל sberro שלח הודעה דרך MSN אל sberro

קודם כל תודה לכולכם על התגובות אז ככה:

נתנאל - וכול מי שאמר שרק SB 800 יכול לעמוד במשימה הייתי מאוד רוצה לדעת מה רע ב SB 600?
Wolf - לגבי הרזולוציה קיבלתי,האמת גם אני העלתי בראש בדיוק את אותה השאלה ברגע שהוא אמר לי את זה.ומה שאפילו אני יעשה זה אם אני יודע שאני הולך לצלם תמונה עם פוטנציאל גדול להגדלה ויש לי גם זמן אז אפילו אני יצלם ב RAW. תודה.
משה- תאמין לי שאם לא היה לי כיסוי אף עם לא הייתי נכנס לזה. המציאות היא שהצילום אצלי כבר יותר מתחביב,אבל בכל זאת,ברגע שאני נכנס לארוע אני מתייחס לעצמי כאל טירון לגמרי ז"א שאם אני נכנס לארוע זה רק כעוזר צלם ורק בכדי להעשיר לו את התמונת וללמוד כמה שיותר ממנו,סה"כ האדם שאני אמור לצלם אצלו הוא מחברת צילום שדי ידועה בארץ (אני מעדיף לא ליין שם כי שום דבר לא סגור עדיין) והאנשים באמת מקצועיים שם אז ככה שאני ינצל את זה גם בשביל ללמוד כמה שיותר.
מבחינת הצילום אני מאמין שרוב הלמידה תיהיה בשטח,דהיינו,בארועים אבל למרות זאת בזמן האחרון אני לא מפסיק לקרוא מדריכים ומאמרים על צילום בארועיםם,תאורה נכונה,וכו וכו.. והאמת למדתי שם הרבה שאני הולך ליישם. תודה ענקית על התגובה
אודי גילת- אני באמת חולק עליך לגבי איך שהתיחסת אל ה D70 כאל צעצוע שביר (ראה : 300D,350D),מבחינתי היא מהירה מספיק לארועים והיא מאוד מאסיבית,מפתיע אותי שמישהו אומר דבר כזה,הרגשת אותה פעם?
ועוד משהו,זה הכי קל להמליץ על פוג'י S3 ועל עדשה 2.8 כל האורך וSB800 שבאמת הם הבחירה ההכי אידאלית אבל כבר מתחילת האשכול ציינתי שהתקציב הוא מאוד לחוץ (אני חיייללל).

אולג- אהבתי,בתקווה שברגע שיהיה לי את הצילום אני ישיג לעצמי גם חתיכה כזאת,האמת אבל אני מת להשיג לייטספר.

תודה לכולם!

ישן 11-05-2006, 00:31

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sberro שמתחילה ב "קודם כל תודה לכולכם על..."

דבר ראשון צילמתי איתה רבות. דבר שני היא מצלמת חובבים היא לא מסוגלת לצלם הרבה היא אסויה מפלסתיק והיא כן שבירה. צילמתה פעם ב 5 או ב F90 או ב F100? עם כן אז אתה צריך לדעת אך מצלמה מסיבית צריחה להיות. שאני מצלם ארועים קורה לא פעם ולא פעמיים שהמצלמה חותפת מכה רצינית. (במיוחד בריקודים) אין מה לאשות בנידון זה חלק מהעבודה ולכן גם קנון גם ניקון ואפילו מינלטה מיצרים את המצלמות המסיביות.

דבר שני. הD70 מצלמת 2.8 תמונות בשניה. שזה לא כול כך מהיר בניגוד ל 20D שמצלמת 4 תמונות בשניה והמצלמה שלי שמצלמת 6 . בכול ארוע אני מישתמש בזה. במיוחד ברקודים ובכופה בשבירת הכוס.

עם אתה תעבוד עם ה D70 אתה תיבכך שהיא לא תחזיק זמן רב. לפחות היא לא אחזיקה הרבה לחברים שלי. זה נכון שה 300D וה 350D פחות משיביות אבל זה לא אופך את הD70 למצלמה משיביות או למצלמה לצילום ארועים.
בקשר ל SB600 הוא פשות פחות מהיר ופחות חזק ומסוגל לצלם פחות תמונות. זה לא אומר שאי אפשר להישתמש בו אבל הוא פחות טוב. בשלב מסוים עם אתה מצלם הרבה זה מישתלם ליקנות את הציוד שמחזיק יותר. עם זה פלש או גוף מסיבי יותר.
תחשוב טוב כמה אתה תעבוד ואז תדע אזה ציוד כידי לך ליקנות. בהצלחה.
נ.ב הS3 לא כול כך יקרה. היא אולה כמו ה 20D אולי תיפה יותר וגם אני לא עובד עם עדשות 2.8 כי הן יקרות מידי. אבל עם כן אהיתי עובד איתם התמונות היו טובות יותר.

נערך לאחרונה ע"י אודי גילת בתאריך 11-05-2006 בשעה 00:34.
ישן 11-05-2006, 18:01
צלמית המשתמש של carish1
  משתמש זכר carish1 carish1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.03
שלח הודעה דרך ICQ אל carish1 LinkedIn profile

רק לידע הכללי,
אירועים זה החלק ה"קל" יותר מבחינת צילום מקצועי. אני צילמתי בערך 40-50 חתונות בארץ (איפה שהציבור מאסיבי ואגרסיבי כמו טי-רקסים) עם ה 300D ה"ידועה לשימצה", ועדשת סיגמה 24-70 עליה. התמונות יצאו בהחלט טובות ומספקות, כפי שאמרתי, צילום אירוע זו אכן עבודה לא קלה אבל התוצר הסופי מהמצלמות האלו הינו מספיק ברוב המיקרים.
הכל שאלה של "עד כמה אתה רוצה ביטחון בציוד" ואיזה איכות סופית אתה אישית רוצה להפיק.
הכל תלוי בסטנדרטים כי פה, בארה"ב אני לא יכול לתת ללקוחות מה שיוצא מ 300D, D70 ועוד כמה דגמים. מדובר בהגדלות סופר ענקיות, ביצועים של מצלמה ועוד כמה tweaks קטנים.
ואגב, אודי לא ברור לי למה אתה מצלם שבירת כוס ב 5 פריימים בשניה, אני מצלם את זה בפריים אחד בחשיפה ארוכה, לקבל מריחה.
הנה דוגמה(אגב זו הדוגמה הפחות טובה, השותף שלי מחזיק בארכיון התמונות אז ביקשתי שישלח לי כמה טובות יותר)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/scripts/exif.php?file=2006/05/11/38374075.jpg]

ישן 12-05-2006, 10:58

בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי carish1 שמתחילה ב "[b]בעית תריס או לא, ה 300D..."

מושה אני לא מבין אותך. אתה באצמך ראיתה את ה 300D בסיור בחיפה שהלך לה התריס. ואתה יודע יפה מאוד אזה תריס יש למצלמה הזו. וכמה זה קבר 40 חתונות? 16000 תמונות?

המצלמה שלי צילמה כ 40 אלף פילים והיא חדשה דנדשה. ה 300D עומדת בערד ב 100000 תמונות בתנעים טובים. בחתונה שהיא חותפת מקות היא מיתקלקלת הרבה יותר. עם היא כול כך טובה אז למה קניתה את ה 5?? מה היתרון ולמה שילמתה 3000 דולר? ביגלל שהיא יפה יותר?

אני לא אומר שלא ניתן לצלם חתונה עם 300D אני מקיר גם צלם שעובד עם אולימפוס 720 . אבל יש למצלמה אורך חים ויש הבדל גדול במה שאפשר לאסות עם המצלמה. מי שרוצה לצלם חתונות עם D70 שיעשה זות מי אני שיגיד לו לא. אבל שידה שהאורך חים שלה הוא קצר יותר ושהיא לא ממש מסיבית. אני לא מעמין שהיא יכולה לעבור את ה 150 אלף. במיוחד לא בארועים.

בהצלחה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:37

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר