בוא י אני אנסה לעשות לך קצת סדר.
ISO זה אינטרנשיונל סטנדרט אורניזיישן אם אני לא טועה.
מה זה אומר בהקשר של צילום? רגישות לאור.
ככל שעולים באיזו רגישות החיישן לאור גדלה. איזו הוא אחד הפרמטרים שמשפיעים על יחס האות\רעש בתמונה שמקבלים מהמצלמה וככל שהאיזו יהיה יותר גבוה ככה יהיה יותר רעש. רעש מושפע גם מגודל החיישן (בגלל זה בP&S יש יותר רעש מאשר במצלמות רפלקס כי החיישן שם הרבה יותר קטן), טמפ (ככל שהטמפ גבוהה יותר יש הגבר של הרעש), זמן חשיפה (בחשיפות ארוכות החיישן מתחמם ולכן יש יותר רעש)
בעקרון איך תבחרי איזו? אין משהו קבוע והכל תלוי בסיטואציה. ניקח את המצב הכי קיצוני- חושך: אם תבחרי באיזו נמוך התמונה אמנם תצא פחות רועשת אבל הסכוי שהיא תהיה חשופה נכון נורא נורא נמוך ולכן עדיף להתפשר על רעש ולקבל תמונה נורמלית לדעתי.
אם חסר לך עדיין איזה משהו שלא הבנת את מוכנה לשאול ספציפית אני מקווה לעזור
במקור נכתב על ידי אודי אבן חיים
בוא י אני אנסה לעשות לך קצת סדר.
ISO זה אינטרנשיונל סטנדרט אורניזיישן אם אני לא טועה.
מה זה אומר בהקשר של צילום? רגישות לאור.
ככל שעולים באיזו רגישות החיישן לאור גדלה. איזו הוא אחד הפרמטרים שמשפיעים על יחס האות\רעש בתמונה שמקבלים מהמצלמה וככל שהאיזו יהיה יותר גבוה ככה יהיה יותר רעש. רעש מושפע גם מגודל החיישן (בגלל זה בP&S יש יותר רעש מאשר במצלמות רפלקס כי החיישן שם הרבה יותר קטן), טמפ (ככל שהטמפ גבוהה יותר יש הגבר של הרעש), זמן חשיפה (בחשיפות ארוכות החיישן מתחמם ולכן יש יותר רעש)
בעקרון איך תבחרי איזו? אין משהו קבוע והכל תלוי בסיטואציה. ניקח את המצב הכי קיצוני- חושך: אם תבחרי באיזו נמוך התמונה אמנם תצא פחות רועשת אבל הסכוי שהיא תהיה חשופה נכון נורא נורא נמוך ולכן עדיף להתפשר על רעש ולקבל תמונה נורמלית לדעתי.
אם חסר לך עדיין איזה משהו שלא הבנת את מוכנה לשאול ספציפית אני מקווה לעזור
אודי אבן חיים היי
הISO גם משפיע על צילומים תוך משחק בעומק שדה ?! עד כמה שאני יודע.. נכון?
תקן אותי אם אני טועה
האיזו עצמו לא משפיע על עומק השדה אבל לדוגמא אם בסצנה מסויימת באיזו 200 צריך צמצם 4 ומהירות 60 אז באיזו 400 למשל (סטופ שלם) תוכל לצלם בצמצם2.8 במהירות 60 (פתיחה של צמצם שלם) וככה בעצם זה משפיע על העומק שדה אבל לא ישירות
כריש אני חושב שזה כן קשור- פעם אני זוכר שבדקתי את הנושא וזה מה שמצאתי... תראה זה גם הגיוני- המונח הוא סטנדרט עולמי מוסכם.
אני בטוח שיש מונח בתקשורת שנקרא ISO שהקשר בינו לבין הסטנדרטיים העולמיים מקרי בהחלט (אחד המרצים בקורס בממר"מ אמר לנו פעם "קחו כל שלוש אותיות באנגלית, באיזה סדר שבא לכם - ויש לכם מונח בתקשורת" ).
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי אודי אבן חיים שמתחילה ב "האיזו עצמו לא משפיע על עומק..."
אודי, מתן, במיקרה לפי ויקפידיה אודי צודק אבל ויקפידיה ידועים לפעמים בהפצת שגיאות, והאמת, שלא ניראה לי שזה נכון אבל אני עוד אבדוק כי זה מסקרן, הטענה של מתן נכונה לדעתי.
בכל מקרה, הנה זה משם.
ISO is the internationally accepted acronym for the International Organization of Standardization ("ISO" is a word, derived from the Greek isos, meaning "equal", and used in many words in that context - i.e. isometric, isosceles triangle, etc.)
זה לא ספציפית לצילום, אולם אולי הכוונה היא:
ISO = Equal to ASA?
או ש:
ISO in ISO Speeds stands for International Standards Organisation and a few decades ago they came up with a standard for measuring the speed of film called the ISO Speed.