לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2006, 15:42
  The_Israeli The_Israeli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
אולי סוף סוף תבהירו את עניין הראיונות? אני ממש בלחץ מזה.

אני חייב להודות שאני ממש מרגיש תקוע עם הקטע של הראיונות ליחידות מיוחדות בצה"ל. עם כל יום שעובר וכל אימון נוסף שאני עושה לקראת גיבוש פלס"ר גולני אני יותר בטוח ביכולות הגופניות שלי, אבל אני עדיין מאוד חושש מהראיון בסופו (בהנחה שאעבור אותו).

כשהייתי מועמד לטיס הגעתי עד לשלב הראיון. היה לי ראיון שהרגשתי שהלך לי בו בסדר, ולקראת הסוף אמרתי לפסיכולוגית שאני לא מעוניין בטיס בגלל שירות הקבע הארוך. היא אמרה לי שזה בסדר, ויצאתי החוצה. הקטע הוא שנתנו לי לחכות איזה 20 דקות בחוץ עד שנתנו לי תשובה, ואמרו לי שאני לא עובר לשלב הבא. הייתי האחרון, לא ראיינו בינתיים אף אחד אחר. אני חושש שלא המשכתי לא כי ביקשתי שלא להמשיך, אלא בגלל שלא הייתי מתאים משום מה להיות לוחם כזה. שבגלל זה החזיקו אותי בחוץ 20 דקות, שזה לא היה סתם. המחשבה הזאת מאוד מציקה לי... קשה לי לחשוב על מה לא אמרתי טוב. הראיון ההוא הלך בסדר, אבל היה קר יחסית כי הפסיכולוגית ניסתה לשמור על אווירה כזו.
יש דברים לגבי עצמי, דברים שאמרתי מתוך כנות בראיון ההוא, שאני חושב שאולי הפריעו. למשל, שלא הייתי יותר משנה בצופים. היא גם שאלה אותי למה לא המשכתי, אז עניתי לה שלא אהבתי את זה, שלא אהבתי כ"כ את האנשים. עכשיו, זה לא שאני לא בנאדם אנטי-חברתי. עבדתי שלוש שנים כמדריך מחשבים בקייטנות עם צוותים גדולים של מדריכים ומאוד אהבתי לעבוד מאורגן עם האנשים האלה והיה סבבה. זה פשוט שלא אהבתי את האנשים בצופים, ואת הארגון הזה עצמו. אבל זה שאמרתי את זה - אני חושש שהדבר יצר רושם לא טוב עליי. כמו כן קיים הקטע שאנשים דיברו פה שלסיירות וכאלה מחפשים אנשים שיאמרו שהם אוהבים לטייל. אני אוהב מאוד לטייל, והייתי שמח לטייל הרבה לבד ועם חברים, אבל במהלך חיי פשוט לא יצא לי כמעט אף פעם לעשות כאלה דברים. אני מאוד חושש שגם משהו כזה יכול ליצור רושם רע...
אני גם ממש לא הסטריאוטיפ של מישהו שילך לקרבי מהרבה בחינות. אני בכושר טוב ומתאמן באיגרוף, אבל אני מן אשכנזי נורא נחמד ומנומס כזה, שהתחביב העיקרי שלו הוא מחשבים, ואומנם לא נראה איזה חנון טוטאלי (נראה בסדר גמור אפילו), אבל לא ממש יוצר רושם ראשוני של מישהו שיאחוז נשק וירוץ באמוק במסעות.

הייתי גם בראיון של מודיעין ערבית, ושם דווקא הרגשתי שהלך לי ממש טוב. חבל שגם את זה בכלל לא רציתי. המראיינים היו הרבה יותר נחמדים ואדיבים וניסו לשכנע אותי יפה להצטרף לחיל שלהם, ומיידית נתנו לי תשובה שאני לא ממשיך כשהבינו שאי אפשר לשכנע אותי.

בקיצור - אני ממש לא יודע למה לצפות. אני חושש שיווצר הרושם הלא נכון עליי בראיון אם אני אהיה כנה לחלוטין, כי הראיון קצר מדי בשביל להכיר אותי באמת ובשביל שאני אוכל להסביר את עצמי היטב.
אין לי אגב שום דבר רע להסתיר. שום סמים, אלכוהול, או דברים פליליים. בחיים אפילו לא נגעתי בסיגריה או נרגילה.

נערך לאחרונה ע"י The_Israeli בתאריך 20-05-2006 בשעה 15:50.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2006, 16:00
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "אולי סוף סוף תבהירו את עניין הראיונות? אני ממש בלחץ מזה."

אני לא מבין משהו...אמרת לפסיכולוגית בירפ"א ב(טיס) שאתה לא רוצה טיס בגלל השירות הארוך ושלא מתאים לך לחתום קבע לכל כך הרבה זמן...אז מה אתה רוצה??שהיא תעביר אותך בכוח ותגיד שאתה צריך ללכת לגיבוש??עד הראיון בירפ"א ב לא שואלים את הבנאדם אם הוא רוצה או לא רוצה..בראיון כן שואלים כי לא כולם רוצים...חלק עוברים בלי להתאמץ חלק סתם באים לכיף...אם אתה לא רוצה טיס למה שהיא תעביר אותך??

ובקשר למודיעין ערבית,גם שמה אמרת שאתה לא רוצה את זה ואפילו ניסו לשכנע אותך כן לרצות את זה...אבל לא רצית אז שוב למה שיעבירו אותך...הם לא צריכים אנשים שלא רוצים להיות שמה...

וחוץ מזה קיבלת זימונים לטיס,מה שאומר שעשית אחלה רושם על המאבחנת בצו ראשון אם קיבלת זימון לטיס(המאבחנת כנראה ראתה שאתה בנאדם איכותי)...אז זה המדד הכי טוב שלך...

בקיצור,במקומך לא הייתי דואג יותר מידי..

בהצלחה בהמשך הדרך!

נוב 07.

ישן 21-05-2006, 01:31
  makaveli_il makaveli_il אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.04
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "אני לא מבין משהו...אמרת..."

מה הקשר בדיוק?
יש אנשים שאני אישית מכיר שאמרו מפורשות בראיון עם הפסיכולוג בב' שהם לא רוצים טיס והם שם רק בשביל הראיון דובדבן שאחרי הגיבוש, ועברו.
ואל תגיד לי שהוא לא עבר כי הוא אמר שהוא לא רוצה טיס אבל גם לא אמר שהוא רוצה את הראיון שאחרי הגיבוש. צה"ל לא מתנהל בעצלתיים ובחוסר מקצועיות (כמו שהרוב חושבים אולי..) כשזה נוגע לאנשים שעומדים להתחייל למקומות שחשובים לו (קורס טיס למשל), האנשים ואיכויותיהם הם עדיפות א' במקרה הזה. אז כנראה שהוא פשוט לא עבר כי בשקלול של הנתונים הוא אל עבר את הרף הנדרש. גם זה קורה. וקורה די הרבה.
שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

ישן 20-05-2006, 18:06
צלמית המשתמש של מורה"ל
  מורה"ל מורה"ל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "אולי סוף סוף תבהירו את עניין הראיונות? אני ממש בלחץ מזה."

דבר ראשון קח אוויר. דבר שני תרגע.

הראיון שתעשה בסוף הגיבוש (בהנחה שתגיע אילו) אינו ראיון כמו בחלק מהמיונים הצהליי"ם דוגמת גל"צ.
לא יחפשו אותך שם בפינה ולא ירצו לראות רמת הנתסחות של שדר רדיו ותיק. כל מה שאתה עובר שם הוא יותר מעין שיחה אישית עם המפקדים. אין גיבוש שאין בו את החלק הזה.
זו ההזדמנות של המפקדים לשמוע ממך כל מיני דברים. לדוג' אפשרי שישאלו אותך למה אתה רוצה לשרת ביחידה X. ושאלות שכאלו. זו גם ההזדמנות שלך להרשים את המפקדים. הרבה פעמים קורה שבמהלך הגיבוש לא רואים את כל מה שאתה. פה זו ההזדמנות שלך להראות להם מי אתה ועל שום מה אתה. נצל את זה. אבל תחפש את דרכים להתכונן לזה, פשוט היה אתה, תענה ברוגע, זה לא יהיה שונה בהרבה מהראיון שעשית בצו הראשון. היה חכם, תענה להם על השאלות כמו שאתה חושב שהם ירצו לשמוע.
לדוג' אל תגיד להם שאתה מעוניין לשרת ביחידה כי זה מגניב לשים את הסיכה על המדים ודברים שכאלו.

אתה תתפלא לראות מי מגיע ליחידות האלו ואיך האנשים צומחים במהלך המסלול והחיים בכלל. אל תנסה לבנות לעצמך תבנית של דמות לוחם כלשהי ולמלות אותה. תהיה התבנית בעצמך.
ישן 20-05-2006, 19:12
  The_Israeli The_Israeli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
עוד שאלה ששכחתי להכניס

ישאלו אותי דברים כמו תכונות טובות\רעות?

זה היה מסוג השאלות שהכי קשה לי לענות עליהן.
תכונות טובות מילא לצאת סביר לומר דברים שאני באמת טוב בהם אבל לא להגזים. אבל ברעות היתה לי בעיה. כל תכונה שהתחלתי לחשוב עליה נראתה לי נוראית לכתוב. הקטע הוא שאין לי ממש תכונות שאני רואה כ"רעות". אני למשל עצלן מאוד, אבל כשאני רוצה לעשות משהו או כשאני חייב אני עושה אותו בחריצות וב200%, אז לא ידעתי לכתוב אם אני עצלן. בסוף בטיס כתבתי בין היתר שאני אוהב לאכול. זה כי אני באמת ממש אוהב לאכול, ובדרך בבית אוכל ארוחות שחיתות דיי מטורפות. אני מרשה לעצמי כי אני עושה הרבה ספורט, ככה שלמרות כל האוכל שאני טוחן אני נשאר רזה יחסית ושרירי (63 קילו על 1.70 ). אבל שוב - זה דבר רע שאני יכול לשלוט בו. אם לא הייתי עושה ספורט הייתי אוכל פחות. אז הפסיכולוגית בטיס שואלת אותי "מה הקטע עם זה שכתבת שאתה אוהב לאכול הרבה". באותו הרגע זה נשמע בדיוק איך שמאוד לא רציתי שזה יישמע - כאילו היא החליטה שאני מכור לאוכל או משהו... :X הסברתי את עצמי אז, ואני חושב שהיא הבינה, ובכל אופן זה לא שינה במקרה ההוא. אבל אני חושש שישאלו אותי פתאום בראיון אחרי הגיבוש. אני ממש לא יכול לשלוף תשובות לדברים שאני רע בהם מיידית. זה יישמע לא טוב. פשוט כל דבר שאני אומר יכול להישמע לא טוב. לפחות בטיס זה היה בחלק אחר כשהיה לי זמן לחשוב.
ישן 20-05-2006, 20:36
  ^GammaRay^ ^GammaRay^ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "עוד שאלה ששכחתי להכניס"

כודם כל תרגע.. אומנם לא עברתי רעיונות לטייס וגם לא למודיעין ולא נראה לי שיצא לי לעבור כאלה.. אבל עדיין אפחד לא מחפש אותך הם מחפשים לראות אם אתה מתמודד עם קשיים ואיך מתמודד איתם אז מן הסתם עדיף להקשות עלייך בראיון אישי נדמה לי ולחפש אותך בתקלים וזה כל העניין פה לחפש איך תענה איך תעמוד בזה שמתרידים אותך נגיד על זה שאתה אוהב לאכול ודברים ש"כואבים לך".
ולפי מה שסיפרת על עצמך תאמין לי אתה בסדר לגמריי ונשמע לי אחלה אדם אז עזוב את זה ואל תלחיץ את עצמך מראש.. ואני יודע שבחובלים כל המבחנים הפסיכולוגיים שאלו על תכונות טובות רעות מה היית רוצה לשפר על מה היית מעדיף לוותר וכו' אז אני מאמין שגם בפסיכולוג שואלים אותו דבר בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י ^GammaRay^ בתאריך 20-05-2006 בשעה 20:38.
ישן 21-05-2006, 00:11
  ZEOGOD ZEOGOD אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.12.04
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי The_Israeli שמתחילה ב "עוד שאלה ששכחתי להכניס"

אוקיי, רק להרגיע אותך עוד קצת...
התהליכים בטיס הם מאוד טכניים (הכוונה לכך שהם נתונים מספריים בלבד- והרף של עובר\לא עובר הוא מספרי)...
בסוף הריאיון הפסיכולוג מביא לך ציון יבש(בלי שום קשר אם רצית או לא רצית טיס).. הציון הזה משתקלל עם שאר הנתונים שלך עוד מהצו ראשון ובסוף יש לך ציון יבש, אם עברת את רף הציונים שמתבקש אתה תעבור גם אם לא רצית...
הכרתי בחור שאמר לפסיכולוג בפירוש שהוא לא מעוניין בכלל בטיס(הפסיכולוג אמר לו שהוא מביא לו את הציון הכי נמוך ושהמעבר לא תלוי רק בו) ובסוף הוא עבר אותו (אבל הוא חתם ויתור עוד לפני הגיבוש)...
ותוציא מהראש שלך את הסרט שהם אוהבים את הקיבוצניק שאוהב את הארץ ונמצא בתנועת נוער...
זה בולשיט...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:41

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר