24-05-2006, 18:53
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
רוב מה שכתבת מופרך מיסודו...
מצביעי ש"ס תומכים בחלקם בהתקפלות? זה בערך כמו לטעון שרוב הערבים מתנגדים לנסיגות
ותומכים בהתיישבות.
מפלגת ש"ס אולי תהיה מוכנה תמורת שוחד מתאים לשבת בממשלת התקפלות (וגם זה יהיה לה
קשה), אבל מצביעיה הם ימינה מהליכוד בהרבה.
מצביעי הגימלאים הם בוודאי לא "תומכי התקפלות", וזה ששדדו את קולם לטובת האיחוד (שעבר
בתקשורת בקול דממה דקה) עם אט"ד, לא רלוונטי. אני בעדינות אניח ש40 אחוז מהם מתנגדים
להתקפלות.
מבין אלה שהצביעו, מפלגות השמאל היהודי קיבלו 53 מנדטים, הערבים 10 (ויהיה נחמד להעביר על
הקולות שלהם ת'התקפלות), 7 גימלאים (שמצביעיהם חשבו על ההתקפלות בערך כמו שאני
חושב על סוגיית משאל העם בוויבודינה לגבי התפלגות מסרביה...),, ו50 מנדטים שמתנגדים
להתקפלות.
לא ספרתי את אלה שלא הצביעו, שכן הם במו ידיהם, הזיקו לקייס שלהם...
אתה טענת שהתקשורת הצליחה לסייע בגיוס תמיכה עבור הגירוש הקודם, אבל זה כמובן לא ברור.
למעשה לא נדע לעולם כמה תמכו בגירוש, כיוון שאיש לא נשאל על כך - כשם שגם כן אולמרט
יעשה הכל כדי שלא נדע כמה תומכים במהלכיו (הניסיון להציג את הבחירות כמשאל עם על הגירוש
יכול היה לעבוד, לו הגמלאים לא היו קיימים בכנסת...).
ציבור המתנגדים הוכיח בגירוש הראשון שלא יילך למלחמת אחים על הנושא - ורמסו אותו בגלל
זה. מי שחושב שרמיסת 10,000 תאפשר רמיסת 70,000 (בתנאים שיהיו אפילו גרועים יותר),
חי באופוריית גירוש מוזרה להחריד...
אין "אזרח ממוצע" אחד שיסכים להוריד ברמת חייו (צא מהסרטים על סיוע חוץ - אין מדינה שתיתן
כסף כדי לפצות את המתיישבים...), בשביל לגרש את המתיישבים. הם לא מעניינים את הציבור
עד כדי כך - אפילו מסעות השיטנה כלפיהם בתקשורת לפני הגירוש, לא הצליחו להביא ליותר
מאשר אדישות לסבלם בגירוש (אדישות שאני מניח שהייתה מגיעה בכל מקרה - כי בדר"כ מי
שלא סובל, לא 'כפת לו מהסובלים, ואפילו לא יהיו מתנחלים מרושעים...).
התקופה של 4 שנים שהקציב לעצמו אולמרט, לא תספיק לו לעשירית מהתכנית הכבירה שלו.
אין לו כסף, אין לו איך להשיג כסף (בוש אמנם לא מתנגד, כפי שציינת - אבל אי-תמיכתו גרועה
באותה מידה מבחינת אט"ד) - וכל הרעיונות שהצעת לו (ושכאמור, בטח עלו גם לפני הגירוש
הקודם), לא יעברו אפילו את מבחן בג"ץ. אין אופצייה לשלם למגורש אחד פחות מלמגורש אחר,
כאשר הגירוש זהה.
כנראה שאולמרט בכ"ז יצטרך לקדם את העניין הפעוט של הגרעין האיראני, אל מעל לסוגיית
ההוושעות מתיק הנדל"ן...
לבי לבי לו. הוא רצה כ"כ הרבה וקיבל כ"כ מעט. בלי ארה"ב - אין התקפלות מהסוג הזה, במימדים
האלה, בתקופה הזו. מצטער.
|