לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-05-2006, 14:22
צלמית המשתמש של roei-a
  roei-a roei-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.01.06
תשתית adsl או כבלים

שלום לכל חברי הפורום, אני גולש דרך תשתית של adsl ולאחרונה התחלתי לשקול לעבור לכבלים,עד היום השתמשתי בadsl מאז שהטכנולוגיה הזאת נכנסה, אבל אחת הסיבות שאני חושב לעבור להוט היא כי העלויות של adsl גבוהות, אני לוקח בחשבון לא רק את הדמי מנוי החודשיים שהמחיר שלהם מאוד דומה ויש הפרש של 10-15 ש"ח לחודש, כי בשימוש בadsl צריך גם קו טלפון, ואז התשלום החודשי מבחינתי הוא דמי מנוי חודשיים ודמי אחזקת קו שזה כבר הרבה יותר יקר מהוט שלא צריך קו טלפון בשביל גלישה באינטרנט.
מה שמרתיע אותי זה שהחיבור דרך כבלים ניראה מסורבל יותר, ראיתי אצל חבר שחוץ מהמודם יש לו עוד איזה קופסא קטנה על יד המודם ומהשקע בקיר יוצאים שני חוטים, אחד למודם ואחד לקופסא הזאת שאני לא יודע מה היא וגם הוא לא ממש יודע כי מבחינתו אם זה עובד אז הוא לא שואל יותר מידי שאלות.
עד היום החיבור דרך adsl היה ניראה לי פשוט ולא היה צריך להיסתבך יותר מידי, התקנת חייגן תוך 2 דקות ואני מפחד לעבור כי החיבור דרך הכבלים ניראה לי מסורבל מידי.
הדבר השני שמרתיע אותי זה שהבנתי שמהירות החיבור תלויה גם בשכנים שלי כי החיבור מתחלק לפי אזורים ולא ישיר כמו של adsl שגם הוא תלוי בגורם של המרחק מהמרכזיה שזה יתרון קטן שיש לי פה כי המרחק של הבית שלי מהמרכזיה הוא 5דקות הליכה ברגל.
אשמח לקבל חוות דעת בנושא ואם טעיתי פה במשהו אשמח לקבל תיקון והסברים
אני מקווה שלא שיעממתי מישהי בקריאה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-05-2006, 21:25
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
נשמע שהקופסא שאתה מדבר עליה היא בסך הכל מגבר או לחילופין מנקה אות...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי roei-a שמתחילה ב "תשתית adsl או כבלים"

ניקוי אות = סינון התדרים של הטלוויזיה החוצה כי הם לא נחוצים לצורך אינטרנט (אם יש לך טלוויזיה בכבלים לא עושים זאת לעולם...). לא תמיד עושים את זה גם אם אין לך טלוויזיה דרכם - רק שיש SnR יחסית נמוך עושים את זה כדי לשפר את איכות הקו. על סיבוכיות החיבור זה בוודאי לא משפיע, זה פשוט... עוד רכיב שיכול להתקלקל בדרך [שוב, נדיר], ואם הוא מתקלקל, יחליפו לך במהרה...

באופן כללי התשתית של הכבלים, מבחינה טכנולוגית, הרבה יותר חסינה (להפרעות) וחזקה (ברוחב הפס) מתשתית בזק (חוטי טלפון ללא שום הגנה וסיכוך...).

נראה שנושא התחזוקה יותר עיקרי מעניין התשתיות, ובאופן כללי, מנסיוני, שירות האינטרנט של הוט יציב מאוד... ואני לא חושב שיש אצלם השבתות שירות פנימיות ("תקלות") כשועד העובדים לא מרוצה ממשהו.

גם אם לפעמים כן תהיה לך תקלה, אני בכלל לא בטוח שהפרש המחירים לרעת בזק מצדיק את אפס-תקלות (נניח! לא מהנסיון שלי...) שיש ב ADSL...

הטענה על העומס אצל השכנים נכונה טכנולוגית (הערוץ מוגבל היכנשהוא) - אבל לא מעשית, לא ברוחבי הפס שמשתמשים בהם בישראל. אם היו נותנים לך קו של 10 מגה על 8 מגה, אז, אולי, רק אולי, הטענה הזאת הייתה יכולה להתחיל להיות נכונה (וגם אז, הכבלים יכולים לשפר את התשתית ולהמנע מזה...)

ישן 28-05-2006, 00:52
  sysadmin sysadmin אינו מחובר  
חסום

חבר מתאריך: 13.03.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי roei-a שמתחילה ב "תשתית adsl או כבלים"

התשתית של כבלים היא יותר טובה ולא פחות טובה מזאת של בזק.

כל הסיפורים האלה ניראים כי PR שחור זול שגם עובדי בזק לא מתביישים להציג כי דבר אמיתי,
כאחרי הכל מה עוד יש להם להציג מול המחירים הגבוהים שלהם חוץ מFUD לגבי המתחרים?

הם ד"א אומרים אותו דבר על השירות הטלפונייה של הוט, למרות שהתקלות הגדולות בינתיים נוצרות
דווקא ע"י הבזק.

לגבי החיבור - מבחינתך החיבור להוט הוא פשוט כמו חיבור לבזק, ואף פשוט יותר כי לא צריך
להכניס פילטרים לכל שקעי הטפון. חיבור עם כבלים יכול לספק לך גם חיבור ישיר לאינטרנט,
חיבור הMPLS, מה שבזק כלל לא מציע.

לגבי השכנים "המשוגעים" בהוט שיכולים להפריע לך לגלוש באינטרנט ו"קו הפרטי שלך לאינטרט"
של בזק (זוכרים את הקמפיין הפרסומי של בזק?). בארץ הכבלים לא עובדים בשיטה הנהוגה בחו"ל
שבית אחד או יותר משתפים בינהם רוחב הפס של החיבור (בד"כ 30 מגה הורדה ו 20 מגה עולה).
הדבר יכול להיות לטובת המשתמש דווקא, שכן אם אף אחד מהשכנים לא משתמש ברגע זה אז
יש לו את כל הרוחב הפס לעצמו. אם כולם משתמשים אז רוחב הפס מתחלק פחות או יותר באופן שווה
בין השכנים.

בארץ היחליטו בכבלים להגביל את רוחב הפס של כל לקוח ולקוח כך שלא יוכל לקבל יותר, גם אם
נותר רוחב פס ללא שימוש. דבר זה הופך את החיבור לדומה לזה של בזק.

האם זה אומר שרוחב הפס באמת מובטח לך? התשובה היא לא. לא בבזק ולא בהוט.
למה? כי אומנם רוחב הפס של החיבור שלך עד למרכזייה (DSLAM) מובטח בבזק, אבל אף אחד
לא מבטיח שיש להם מספיק רוחב פס בחיבור בין המרכזיות. כנ"ל גם בהוט: אין שום ביטחון שיהיה
מספיק רוחב פס פנוי לכולם.

אבל בינתיים בד"כ נדיר לראות בעיות ושני החברות משדרגים חיבורים למרכזים בעייתים, מעשית
הבעיה הגדולה היום היא אצל ספקי האינטרנט שלא תמיד ממהרים לרכוש רוחב פס נוסף כאשר
בשעות העומס הלקוחות לא מסוגלים להוריד במלוא המהירות.

מבחינת המחירים: הוט הרבה יותר זולים מבזק, במיוחד אם:
- אתה רוצה חבילה עם רוחב פס עולה נורמלי - כגון 512 KBIT. בזק טוענים ש"אין דרישה"
לחבילות אלה שמאפשרות לשלוח דואר אלקטרוני יותר מהר, לבצע שיחות וידאו, לעלות קבצים
יותר מהר וכו'. אבל הם כן מספקים את השירות תמורת תשלום גבוהה מאוד.
- אין לך צורך בקו טלפון של בזק וכידוע שבעוד ניתן לקבל חיבור לאינטרנט של הוט ללא צורך
ברכישת חבילת הצפיה לא ניתן לקבל שירות ADSL ללא תשלום על החזקת הקו (כ50 שקל לחודש)

בעניין התקלות. תקלות קורות. לשני החברות. זה שהחיבור של בזק עובד ללא תקלות זה מיטוס
שבזק עצמה יצרה. מניסיון טכנאי מגיע מהר בשני החברות ומתקן את הבעיה.
הצרה הגדולה של הוט הם משתמשי טלוויזיה שמנסים לחסוך 50 שקל ושמחברים טלויזיות
בעצמם, כמובן ללא התקנת מפצלים מתאימים, דבר שגורם לעוצמת האות באותו בית לרדת,
לפעמים לרמה שמחייבת הגעת טכנאי וכיוון המגבר. היום הדבר הזה הופך לנדיר יותר, וכך
גם התקלות שנובעות מכך בגלל שיש פחות ופחות משתמשים אנלוגיים כל יום, וחיבור דיגיטלי
מחייב הזמנת ממיר והתקנה מסודרת ע"י טכנאי מוסמך.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:09

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר